cluc24

sâmbătă, 23 octombrie 2021

În căutarea perfecțiunii

 

Agitația și discuțiile din cadrul biroului se opresc precum trenul într-o gară mult așteptată de către călători. Arina, managera companiei intră pe ușă zâmbitoare salutându-și colegii care-i răspund cu aceleași chipuri fericite.

Ea intră grăbită în propriul ei birou, nu înainte ca ceilalți angajați să-i remarce ținute elegantă, cu care-i surprinde în fiecare zi. Astăzi poartă o jachetă neagră, o bluză albă care-i scoate în evidență perfecțiunea corpului, fustă neagră midi și ciorapi de culoarea piciorului, asortați perfect cu sandalele argintii. De asemenea se remarcă în mod discret, ascunsă în spatele bluzei, un colier de argint care-i oferă sobrietatea de care ea dă dovadă zi de zi.



După ce-și închide ușa de la birou, trei bărbați scot câte o monedă din buzunar pentru a-l oferi celui de-al patrulea, care zâmbește. Ei fac un mic pariu, în fiecare dimineață, legat de tipul de bijuterie de argint pe care o va purta șefa lor, în ziua respectivă.

În scurt timp, Arina iese pe ușa biroului deplasându-se spre încăperea alăturată. Colegii ei se grăbesc să o însoțească, pentru sedința obișnuită din fiecare zi de lucru. Două femei, deja se aflau în încăperea respectivă discutând despre manichiură și culoarea perfectă care se asortează cu ținutele lor vestimentare. Toată lumea ia loc la masa ovală și începe analiza producției de mobilă, activitatea de bază a companiei.

 ...

Sună telefonul. Arina își ridică privirea din computer și cu mâinile încă pe taste, identifică apelantul. Mai apasă pe butoanele de la computer după care răspunde la apel. Zâmbește și comunică intens cu unul dintre clienții companiei. Își privește agenda de lucru și-și setează o nouă întâlnire, pentru a doua zi. Un surâș imperceptibil, încheie comunicarea verbală.

Se aude o bătaie în ușă. În căteva secunde intră Mimi, secretara fidelă a companiei. Arina îi zâmbește și-i readuce aminte de un eveniment unde trebuie să participe ele două. Mimi surâde, lasă documentele și părăsește încăperea. Arina preia mapa cu documente, le studiază apoi începe să introducă și să verifice datele primite. 

După 30 de minute, Arina închide softul aferent activității companiei și intră printr-un shortcut de pe desktop pe situl ei preferat, de bijuterii din argint. Apasă pe o tastă și activează modul de căutare vocală. Începe să-și prezinte preferințele: model și tipul bijuterie, datele legate de dimensiuni, caracteristici și timpul de livrare. Produsele care corespund standardelor dorite sunt afișate. După cîteva secunde, Arina alege bijuteriile dorite și le împarte în colete diferite, cu adrese de livrare specifice. Apoi apropie cardul ei personalizat de imaginea de pe ecran iar plata achiziției se realizează instantaneu. Își privește ceasul și constată că a terminat comanda în timpul record de trei minute. Zâmbește și se pregătește de plecare.

 ...

Chelnerul se apropie zâmbitor de masa celor două femei. Deși erau cliente fidele, niciodată nu a avut curajul să le întrebe despre viața lor personală și profesională. Bruneta este îmbrăcată într-o ținută lejeră și elegantă: o bluză crem care se asorta perfect cu perechea de cercei de argint care-i scotea frumusețea în evidență, pantaloni negri, nu prea lungi, suficienți pentru a-i scoate în evidență piciorul frumos, pe al cărei gleznă se afla o brățară. Femeia blondă purta un taior gri, fustă crem și de asemenea avea câte o brățară pe picior, care se asorta ideal cu sandalele albe.

În timp ce le oferea meniul, chelnerul se gândea că cele două femei sunt mai mult ca sigur fotomodele sau afaceriste în domeniul cosmeticii și a bijuteriilor.

 


...

Arina îmbracă halatul pufos după o baie fierbinte și relaxantă. Își pregătește costumul negru și bijuteria de argint asortată, căutându-și inelul de argint favorit. Inelul se regăsește în cutia cu care a fost livrată. Arina se așează în pat și-și aprinde veioza de pe noptieră luându-și cartea și începe să citească. Urmează o nouă zi iar o energie pozitivă ajută mult la psihicul omului.

 ...

Discuțiile din biroul managerului se desfășoară conform celor stabilite anterior. Arina își convinge cu ușurință clientul de oportunitățile afacerii, pentru amândoi. Colegii ei de birou sunt mereu uimiți de puterea de convingere și de talentul managerial al șefei lor. Ea nu este o femeie fantastică, nici măcar o Miss Univers ci doar un suflet care face totul astfel încât toți să câștige. Ea este conștientă că prin încrederea pe care o are, oamenii abordează într-un mod profesionist orice problemă care apare.

Clientul pleacă fericit, iar un curier livrează coletele venite la firmă. Arina trage jaluzeaua din biroul ei, privind la uimirea secretarei, când deschide un colet care venise pe numele ei. Aceasta zâmbește și verifică în mica ei oglinjoară, setul de cercei primiti cadou de la Arina. Prietenia nu trebuie răsplătită ci doar apreciată.

 

Articolul a fost scris pentru SuperBlog 2021.

 

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu