cluc24

marți, 13 octombrie 2020

O idee, o oportunitate și 7 pași în renovarea unei case

 

Concepții de marketing

 

Într-un timp nu reușeam să înțeleg de ce unii furnizori de utilități, mai exact cei de curent electric oferă prețuri mai mici la energia electrică comparativ cu furnizorul acestor servicii. Soarta mi-a trimis un semn, ca să înțeleg ce înseamnă să fii dealer sau distribuitor de produse, lucrând un timp în cadrul unei asemenea firme.

Compania producătoare este cea care realizează serviciul/produsul pus la dispoziție pe piață. Dealer și/sau distribuitor este o companie care preia serviciile/bunurile și le comercializează în general către clienții finali, fiind intermediari. Clientul final este cel care folosește serviciile/bunurile preluate de la distribuitor sau producător.

Lucrând în cadrul unei firme care se ocupa de servicii și vânzări am aflat că dacă o companie este dealer sau distribuitor autorizat al unor servicii/produse, aceasta primește discounturi considerabile putând oferi lucrări, servicii și produse calitative la fel de bune cu cele ale producătorului la prețuri mai bune fața de cele cele proprii sau de magazin.

Din acest motiv, multe produse achiziționate chiar de la depozitul unui furnizor, au prețuri mai mari decât ofertele altor companii. Aceste companii achiziționează în mod constant produse, ruleajă marfa și conform unor contracte pot plăti produsele la 30, 60 sau chiar 90 de zile de la livrarea acestora în sediul lor. Banii astfel folosiți sunt rulați, iar afacerea distribuitorului se extinde și furnizorul obține o cifră tot mai mare de afaceri cu acel distribuitor, pur și simplu prin mica amânare de plată, sistem de afaceri win-win.

Se cunoaște faptul că achiziile en-gros sunt mult mai ieftine decât o achiziție repetată de tip en-detail.

O companie care este dealer la mai mulți furnizori are mai multe sanșe de reușită pe piața afecerii pe care o deține.

Aceste informații, precum și experiența acumulată m-au ajutat mereu, chiar și în vremuri de pandemie.

Cum? Simplu. Lucrând home-office m-am mutat la o casă moștenită, la țără, punând în conservare apartamentul din oraș. Așa cum omul nu-și irosește timpul și resursele decât atunci când este strict necesar, eu a trebuit să investesc timp și bani pentru reamenajarea, renovarea căsuței.

A fost greu, sau ușor... depinde de momentele în care am fost întrebat. Mi-am impus și am respectat șapte pași în reușita demersurilor pe care le-am făcut.

 

Pașii spre reușită - managementul situațiilor

 

Primul pas este ideea - gândul  de a începe o renovare

Uneori este greu să te urnești la un drum care pare lung și chiar imprevizibil, dar dacă trebuie... Uneori mâncăm chiar dacă nu ne este foame....

Am avut nevoie să ne renovăm locuința. Am căutat mai multe oferte atât  în mediul online cât și magazinele fizice iar după două zile de cercetări, eram mult mai bulversați decât la început. Unii vânzători ne anunțau că prețurile nu sunt fixe, acestea variind în funcție de prețul benzinei, de cursul euro... de parcă leul nostru a fost mâncat de un tigru!


Pasul doi îl reprezintă alegerea executanților lucrării.

Uneori apelăm la cunostințe și alte persoane care au relații sau au intereacționat cu acesti specialiști în domeniu. Am chemat mai multe firme mici, persoane fizice autorizate și am căzut de acord asupra modului de lucru și al materialelor. Am decis să le achiziționez singur pentru a putea negocia prețurile și a evita un anumit subiectivism prin care acestia obțin comisioane din vânzări, în detrimentul clientului.


Pasul trei îl reprezintă stabilirea necesarului de materiale

Din păcate, conform listei executantului de lucrare, nu reușeam să achiziționez toată gama, una variată de produse, dintr-un singur loc: țiglă metalică, acoperiș, fier beton, țeavă pătrată, țeavă rectangulară. După mai multe calcule am decis că trebuie să investim mai mult și pentru interior, în ferestre de mansardă, tapet, faianță, parchet, polistiren, adică mai exact o grămadă de materiale de construcții.

Pentru a cumpăra produse calitative și ieftine, trebuie să găsim pe cineva care în primul rând să vândă ieftin!


Al patrulea pas în reprezintă achiziția materialelor necesare lucrărilor

Mi-am adus aminte de experiența de la firma unde lucrasem și care se ocupase cu distribuția de produse atât către clienți finali cât și către anumite magazine care au rulaj mare al acestor produse și pot oferi prețuri bune, chiar dacă acestea nu sunt afișate pe site. Stabilind o cantitate și o varietate de produse, oferta este diversificată și valoarea finală este influențată în sens pozitiv.

Am căutat și am descoperit soluția simplă, sigură și rapidă la magazinul online Vindem-Ieftin.ro.


Al cincilea pas - contactul cu firma furnizoare de produse

Am contactat companie pe site apoi prin telefon. Mereu mi-a fost groază să contactez telefonic o firmă de prestări servicii sau vânzări produse pentru că necesită timp, nervi până robotul telefonic face legătură iar discuția verbală este una dificilă fără a se putea urmări și acel minim mod de comunicare nonverbală.

Spre surprinderea mea, până am pus telefonul la ureche după tastarea numerelor, o voce plăcută și veselă mi-a răspuns, prezentându-se:

-          Bună ziua... Vreau și eu anumite materiale de construcții.

-          În regulă, discutăm și apoi ne puteți trimite și o listă pe mail ca să vă dăm o ofertă corectă.

-          Da... Cum se procedează?

-          Noi vă oferim materialele de construcții repede și fără bătăi de cap. Sunteți din grupul de clienți VIP?

-          Aș vrea eu, dar nu sunt o persoaă importantă!

-          Fiecare client este important pentru noi.

-          Ce reprezintă un VIP?

-          Prin grupul privat VIP, clienții interesați de materiale de construcții din minimum trei sau cinci categorii diferite vor putea comunica oricând au nevoie de informații cu consultanții Vindem-Ieftin și vor primi suport dedicat pe toată durata procesului de ofertare, precum și condiții speciale de livrare.

-          Serios?! Și cine beneficiază de aceste facilități?

-          Clienții care au cumpărat o singură dată și doresc sa achiziționeze produse din minimum 5 categorii din portofoliul Vindem-Ieftin ori acei clienți care au cumpărat de minimum două ori și doresc să achiziționeze produse din minimum 3 categorii din portofoliul Vindem-Ieftin.

-          Am înțeles.

-          Și mai avem facilități și premii, cum ar fi recenziile video....

Discuția pe care o stabilisem să fie de scurtă durată, a fost una benefică chiar dacă soția mea începuse să fie bănuitoare că vorbesc cam mult la telefon!

Această companie mi-a livrat marfa direct de la producător, ambalată corespunzător, care a ajuns în cele mai bune condiții, nefiind stocată prin depozite și manipulată de mai multe ori cu risc de deteriorare.

Acest magazin mi-a oferit și consultanță în privința produselor, pentru că mi-am modificat anumite opțiuni în timpul avansării lucrărilor, iar în urma discuțiilor cu acestia, am  obșinut o reducere de preț, datorită alegerii unui traseu al construcțiilor, mult mai eficient. Am ajuns client de top, care face parte din acel Grup VIP.Pasul al șaselea îl reprezintă execuția efectivă a lucrării

Având materiale de calitate am reușit să finalizăm cu succes renovarea. Un lucru normal, a fost că lista inițială de materiale s-a mai completat pe parcurs deoarece au mai apărut mici necesități, înlocuiri de accesorii.

Firma executantă a lucrării și-a îndeplinit cu succes misiunea neavând întârzieri, pentru că materialele au fost livrate în timp util.


Ultimul pas - recompensa

Am citit avantajele oferite de magazinul ce ne-a livrat produsele și am filmat livrarea produselor, montarea lor și am realizat o recenzie video, obținând o reducere la următoarel investiții de 100 de lei. La final am realizat și alte recenzii video, obținând aceeași răsplată cash, de la magazinul pe care-l recomand celor care se pregătesc și ei, de lupta cu construcțiile! În acest fel am descoperit valoarea unui testimonial video.

Cășuța arată perfect chiar dacă a necesitat o mulțime de investiții, timp și bani dar cu ajutorul profesioniștilor, a ambiției  personale și a oportunităților care s-au ivit, a devenit mai mult decât o casă de vacanță, o locuință care a făcut ca apartamentul de la oraș să fie doar un loc tranzit.

 


Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2020, iar imaginile au fost preluate de pe situl magazinului online: Vindem Ieftin. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu