cluc24

sâmbătă, 9 octombrie 2021

Peripeții pe patru roți...

 

Vântul adie ușor iar crengile dezgolite ale copacilor se apleacă ușor, salutând prin reverență Soarele care-și face simțită prezența. Mai sunt doar câteva zile până Toamna ne va părăsi și Iarna își va intra în drepturi. A venit perioada în care culegem roadele, ne gospodărim și ne pregătim să rememorăm amintirile.

Deocamdată stau în pat și privesc pe fereastră. Soția mea este în bucătărie iar mogâldeața citește. Am și eu momentele mele de de liniște. Îmi deschid telefonul mobil și privesc la mesajele primite. Apare un mesaj prin care sunt informat că spațiul de pe cardul telefonului este plin. Verific informația și mă opresc să vizualizez imaginile din concediul pe care l-am petrecut la munte, în această vară. A fost frumos și palpitant.

Sursa foto: Auto Gedal


Am fost plecați o săptămână pe Transfăgărășan. Nu este departe de Brașov, dar este un loc care nu trebuie ratat. Prima problema pe care am avut-o, a fost cea legată de spațiul insuficient din portbagaj. Am decis să nu-mi iau bicicleta, pentru că am pus cortul pe suportul de prindere al mașinii, de pe barele transversale. Când am reușit să înghesuim tot ceea ce vroiam să luăm cu noi în tăvițele și cutiile din portbagaj, ne-am trezit cu mogâldeața că-și aduce bicicleta. Nu am putut să-l convingem să renunțe și astfel am început negocierile. Între timp, vecinul de alături a văzut că suntem în impas și ne-a ajutat. Ne-a împrumutat un suport de biciclete care se montează pe cârligul de remorcare. Având această oportunitate, am mulțumit pentru ajutor și ne-am luat și noi bicicletele. Uneori este bine să ai mogâldeață insistentă.

Sursa foto: Auto Gedal

Traficul a fost extrem de aglomerat și am fost extrem de bucuros când am ajuns la Cârța, părăsind drumul principal. Acolo ne-am întâlnit cu prietenii noștrii care ne așteptau în parcare. Ei veniseră din București și au avut o problemă tehnică, o mică tamponare cu o dubă. Bine că au avut un scut metalic la motor care i-a protejat la impact. Constatând atâtea probleme și greutăți, deja mă vedeam cu un concediu ratat.

În parcare am servit câte o cafea și am stabilit strategia. Mogâldeața a savurat un suc pe care l-a împărțit cu covorașul din mașină. Soția mea a intervenit ca un adevărat salvamar, salvând obiectul de la înec. Apoi am continuat călătoria spre zona de unde puteam admira cascada Bâlea și telefericul. Ne-am instalat corturile cu grijă, în timp ce făcusem și puțin sport. Cortul meu a fost lăsat câteva secunde singur și vântul a început să joace fotbal cu acesta. Am alergat mai ceva ca participanții la cursele de 3000 de metri obstacole și l-am recuperat. M-a ajuta și o domnișoară blondă, care se trezise cu obiectul peste ea... Mi-am cerut scuze și am continuat treaba, iar soția mea mă urmărea intens, ca nu cumva să scap cortul în aceeași direcție...

A doua zi, fiind un pic răcoare am făcut câteva curse cu bicicletele și am servit un mic dejun copios. Apoi am urcat pe jos spre cascadă. A fost un drum lung, obositor dar plăcut. Am admirat natura, râul care ne îmbia să o însoțim pe cărările muntelui. Ajuns la cascadă am început să tremurăm de frig dar încercam să rezistăm, făcând escaladări, unde emoțiile ne produceau fiori și începeam să transpirăm.

Sursa foto: Imagini proprii


În următoarea zi am călătorit cu mașina și am vizitat lacul Bâlea. Am mers mult pe jos pentru că zona era aglomerată, fiind mulți turiști. Fiind zăpadă ăn jurul lacului, am început să ne bulgărim. Era ciudat să simți cum se prelinge zăpada pe sub tricoul cu Micky Mouse!

Sursa foto: Imagini proprii


Pe lângă obișnuitele călătorii și drumeții, punctul culminant al excursiei noastre a fost Transfăgărășanul. Indiferent de unde priveam, mereu vedeam acele serpentine unde mașinile erau niște puncte mici, care completau un puzzle greu de construit. Frigul a fost intens, dar noi am fost pregătiți și echipați corespunzător, în urma evenimentelor anterioare și a frigului pe care-l simțisem la cascadă și lac.

În timp ce admiram peisajul, am observat că o mașină se tot apropia de noi, din față, dar rulând cu spatele. La volan era un bărbat panicat care striga, scoțând capul pe geam. Pe partea lui dreaptă, se afla o femeie care-i ținea isonul. Atunci mi-am dat seama că are probleme cu frânele, am oprit mașinile și am pus niște pietroiae în drum. Mașina bolnavă s-a oprit iar traficul s-a blocat. Bine că nu eram în oraș, că ceilalți participanți la trafic ne luau la bătaie.

                                           Sursa foto: Auto Gedal

Lumea s-a adunat în jurul nostru și atunci am făcut și eu o faptă bună. Am legat mașina fără frâne de cârligul de remorcare al mașinii mele și am tras mașina până la primul service auto. Pe drum ne opream și admiram frumusețile naturii, făceam poze și continuam drumul. M-am simțit ca un șofer de microbuz și ghid care-și coordona călătorii.

Sursa foto: Imagini personale

A fost frumos mai ales că ne-am împrietenit și cu cei pe care i-am ajutat, iar după trei luni, am fost la ei în vizită, la Sibiu unde am povestit, am râs și am petrecut așa ca între prieteni.

Pornind într-o călătorie nu știm ce ne așteaptă, dar trebuie să ne adaptăm și fim pregătiți pentru orice situație.

 

În timp ce-mi amintesc aceste aventuri, mă trezesc cu un băț pe cap. Este soția mea care-și agită coada de mătură. Este timpul să mă apuc de curățenie în casă, doar este sâmbătă!

 

PS: După ce am revenit acasă, mi-am cumpărat și eu un suport de biciclete similar cu cel împrumutat de la vecin, pe care l-am găsit ușor pe situl AutoGedal. Abia aștept să-l folosesc pentru următoarea escapadă. M-am folosit de acele vorbe de duh: iarna îți faci car și vara sanie, adică mai exact, toamna îți cumperii accesoriile auto pentru concediile din primăvară-vară.

 

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2021.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu