cluc24

duminică, 31 octombrie 2021

În vacanță la o salină artificială

 

Pătrățel intră vesel în apartamentul vecinei Gogoșar:

-          M-am gândit să plecăm două săptămâni în vacanță!

-          Cine? Tu și Gogoșar - întreabă Maimuțel, sora lui Pătrățel.

-          Fără noi? - întreabă și vecinul Gogonel, sperând să fie adevărat pentru a o cuceri pe Maimuțel cât cei doi lipsesc.

-          Eu nu pot să-mi las prietenii departe. Mergem cu toții!

-          Unde? La mare este frig - se lamentează Gogonel

-          Pe munte sunt urși - completează Maimuțel.

-          La băi sunt doar figuri posomorâte - spune și Pătrățel. Am găsit soluția ideală. Mergem la salină!

-          La Praid? Știi că e lung drumul cu autobuzul prin tunel, lume multă... Găsim cazare?

-          Nu, vom merge la București - spune Pătrățel.

-          Te schimbi în gânduri precum comercianții la prețuri - spune Gogoșar.

-          Deloc. Mergem la București, am un prieten care mi-a lăsat cheile de la locuință pentru că lipsește două săptămâni.

-          Păi și ce are asta cu salina? - ripostează supărată Maimuțel.

-          Mergem la o salina artificiala.

-          Nu înțeleg, adică o să mâncăm cu sare? - întreabă Gogonel.

-          Nu. Salinele artificiale sunt un nou concept la noi în țară. La început erau ca niște săli tapetate cu blocuri de sare, acum sunt deja la un nivel superior, fiind  tot mai moderne și mai performante, oferind o multitudine de facilități.

-          Adică stăm multe ore închiși într-o cameră? - întreabă Gogonel. O să bem la bere...

-          Nu, doar cât o repriză de fotbal. Cele 45 de minute petrecute la Terra Salin echivalează cu aproximativ 4-5 ore petrecute într-o salină naturală. Nu vă mai spun nimic, la treabă, bagajele să fie gata până mâine la ora 8.00, când pornim în vacanță! - spune Pătrățel în timp ce ocupă loc în fotoliu privind spre ecranul televizorului.

...

Pătrățel preia conducerea grupului său, din momentul ieșirii din bloc și până după ce ocolesc clădirea, intrând într-o locație unde scrie: Terra Salin.

La recepție se află o persoană sobră și atrăgătoare. Pătrățel începe conversația pe care o pregătise din timp:

-          Am venit la salină. Bună ziua.

-          Bună ziua. Aveți programare?

-          Da...

-          Văd... Dl. Pătrățel, patru persoane.

-          Eu sunt doar unul singur! - spune Pătrățel.

-          Haha, ce glumeț sunteți. Aveți rezervare pentru 4 persoane.

-          Da. Cât timp putem sta? 45 de minute? Câte zile trebuie să facem cura de sare?

-          Această salina artificiala este deschisă în colaborare cu un medic specialist și oferă servicii terapeutice asemănătoare cu cele din salinele naturale. Se recomandă o cură de 7 zile pentru copii și de 10 zile pentru adulți. Salina oferă o experiență complexă, de la beneficiile terapiei respiratorii și activitățile senzoriale, până la relaxare și dezvoltare culturală în cadrul atelierelor special concepute pentru cei mici.

-          Cei mari pot învăța? - întreabă Gogonel.

-          Da, desigur - răspunde doamna de la recepție. Omul învață toată viața!

-          Perfect! Vreau să plec mult mai deștept de aici - hotărește Gogonel.

-          Dar cum putem avea zece zile consecutive, venim de luni până vineri două săptămâni? - intervine Maimuțel.

-          Nu neapărat. Noi avem program și în week-end.

-          Aha!

-          Tehnologia la cel mai avansat nivel garantează eficiență terapeutică, echipamentele medicale și sistemul performant de ventilație întregesc oferta noastră pentru relaxare. Oferim de asemenea tratamente de întreținere săptămânală și organizăm evenimente, ședințe terapeutice, spectacole cu jocuri scenice când sunt perioade optime de desfășurare. De asemenea avem oferte de tratament atât pentru cei singuri, cât și pentru familii cu copii, precum și pentru seniori, care beneficiază de reduceri. Dvs. aveți deja achitate ședințele prin comandă online.

Sursa: Terra Salin


-          Da - spune Pătrățel repede. Sarea cum se folosește. Se aduce sarea cu butoiul, în pungi și se pun pe jos în cameră?

-          Nu. Noi vă oferim posibilitatea de a efectua ședințele de haloterapie în două camere distincte, fiecare dotată cu un aparat propriu de producere a microparticulelor de sare. Aparatul se numește halogenerator și macină sarea introdusă în două dimensiuni. Una de 10 microni care cade pe suprafețe și una de 1-5 microni care pătrunde în căile respiratorii, foarte adânc, până în bronhiolele terminale și în alveolele pulmonare. Practic se respiră un aer puternic salinizat și o ședință de 45 de minute echivalează cu 4 ore petrecute într-o salină de mare adâncime, o cură de tratament prevenind  o formă gravă a unei viroze și întărind sistemul imunitar.

-          Wow - spune Gogonel, convins de cele spuse, dar dornic de a le înțelege în mod practic.

...

Întrând în cameră, unde peretele era acoperit cu piatră naturală și luminată optim, dotată cu șezlonguri confortabile și multe jucării, Pătrățel privea spre prietenii săi pentru a le vedea reacțiile.

Sursa: Terra Salin


Gogonel se aruncă în sare și-și ia un trenuleț și începe să se joace. Maimuțel și Gogoșar se așează pe șezloguri, își scot cărțile pe care le aveau în poșete și se pierd în acțiunile eroilor. Pătrățel oftează  și se deplasează spre camera alăturată, ca un adevărat detectiv.

Deschide ușa cu atenție și vede cum sarea alunecă spre o imagine imensă, un fototapet educativ cu harta lumii, lângă care se află o bibliotecă și multe jucării. Un cuplu relaxat, urmărea jocurile de rol ale prichindeilor.

Sursa: Terra Salin


Pătrățel era fericit că oferise cadouri gratis prietenilor săi. Cazarea, mâncarea din frigider și relaxarea de la salină au fost achitate de prietenul său, bucuros că Pătrățel îi îngrijea cățelușul, de care se atașase imediat atât el cât și Maimuțel.

Privește în jur și constată satisfăcut:

-          Hm! Nici nu trebuie să-mi aduc cărți, găsesc aici! - constată Pătrățel care-i salută scurt pe cei prezenți, revenind la prietenii săi.

Gogonel continuă să se joace iar Pătrățel spune:

-          Tu ești copil, deci la tine vor fi doar 7 ședințe, nu zece....

Sursa: Terra Salin


 

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2021.

2 comentarii: