cluc24

vineri, 25 octombrie 2019

Amprenta unicității


În timp ce Soarele își trimite razele strălucitoare pe fereastra camerei, eu încerc să dorm în continuare. Mă învârt în pat și decid că este timpul să mă trezesc.
Cu ochii pe jumătate deschiși încep să-mi fac strategia unei zile care va fi una încărcată. Mi-am propus multe să fac și nu  știu dacă voi reusi. Oricum va fi o nouă zi, unică în felul ei.
Uneori ne plângem de monotonia vieții și a zilelor care trec. Uităm de fapt să trăm cu adevărat și nu observăm că trec zilele care, nu sunt unice și repetative. Nu o să avem niciodată două zile identice pentru că și noi, ca oameni sunt diferiți.
Viața noastră poate fi caracterizată prin unele cuvinte cheie: existență, unicitate, aspirație și frământare.
Noi suntem unici chiar dacă trăim la fel sau gândim în tandem. Fiecare persoană lasă în urma câte ceva, nu neapărat pe partea materială cât în domeniul relaționării, al comunicării, adică al interacționării cu persoanele cu care ia contact.
 Mie îmi place să scriu pentru că uneori mintea mea zburdă mai mult decât corpul meu, poate de aceea nu reusesc să slăbesc. În viața mea, literatura are un rol important pentru că-mi place să citesc și ador să fiu citit de alții....
Fiecare gând care duce la apariția unei idei este unică, motiv pentru care dorm cu o coală de hârtie și un pix lângă pat. Uneori am idei sau vise care pot fi micii pași spre creații mai mari. Dacă aș nota ideile pe telefon, lumina ecranului îmi va șterge instantaneu din memoria atât visul cât și sanșa de a adormi din nou. Mai ratez câte o idee pentru că uit să notez pe foaie sau nu scriu citeț, iar când mă trezesc nu-mi descifrez hieroglifele.
Eu sunt o pasăre de noapte pentru că în momentul când se lasă întunericul îmi vin și mie gândurile, pornind computerul și trecând la treabă. 

Ceea ce reusesc să concep are o marcă unică, deci trebuie să notific ca fiind a mea,  să o personalizez, motiv pentru care indiferent de articolul, lucrarea sau cartea pe care o printez, îi pun semnătura mea electronică. Nu este vorba de pirografare sau semnătură clasică, ci de o ștampilă electronică e-mark.
Această ștampilă nu este una obișnuită ce este folosită de companii și persoane fizice pentru a da autenticitate juridică, fiind un dispozitiv electronic de marcare mobil, care permite crearea și modificarea amprentelor proprii prin intermediul unei aplicații pe un dispozitiv mobil sau pe PC. 

Amprenta astfel obținută se imprimă pe diverse suprafețe doar printr-o simplă mișcare laterală. Văzusem acest dispozitiv la prietenii Austria, Germani și Elveția iar de curând este disponibil și în România, la Colop.
Mi-a fost greu să înțeleg modul de funcționare al acestui dispozitiv dar văzând prezentarea video mi-am dat seama că este ceea ce am nevoie, pentru a demonstra unicitatea și utilitatea!


Așa cum o creație este unică în felul ei, chiar și o ștampilă inedită poate avea mai multe opțiuni de utilizare și mai multe modele, din care se alege cel personalizat.
Într-un fel, acest dispozitiv electronic este simbolul realizărilor, a unei lupte continue în care după mai multe încercări, reușita este ca o piatră inestimabilă.
În acest fel, eu sper să apară și dispozitivul personalizat care să transforme cuvintele în fișiere editabile astfel încât, să renunț la notițele din timpul nopții, pentru că uneori nici nu știm ce pierdem când uitșm micile amănunte, așa cum cu pași mici obținem marile realizări.

Așa arată biroul meu și sunt extrem de mulțumit de ceea ce fac și chiar dacă prin ceea ce scriu reusesc să smulg cel puțin un zâmbet, sunt fericit că mi-am îndeplinit ceea ce mi-am propus pentru ziua respectivă.

Viața este frumoasă și merită trăită la adevărate ei intensitate, cu provocările ei și mai ales cu pasiunile pe care le avem!
Dacă pierdem trebuie să continuăm, dacă câștigăm, suntem obligați să continuăm!

Acest articol a fost scris pentru Super Blog 2019, iar imaginile au fost preluate de pe situl Colop.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu