cluc24

miercuri, 8 aprilie 2015

Lucruri în comun



Soarele nu-l găseşti nici cu lumânarea. Vântul se înteţeste ca şi durerea de măsele care nu-mi dă pace. Parcă nu mă doare măseaua dar ceva nu este în regulă...mă simt umflat, dar nu de la mâncare!
Cu greu m-am decis să ies din casă pentru a merge la una din multele farmacii din zonă. Arunc câte o privire pe la fiecare, intrând în cea în care era doar o singură persoană. Ajung repede la domnişoara farmacistă, pe care privind-o, am impresia că are şi ea o falcă umflată....dar mesteca doar gumă!
O rog să-mi ofere un antibiotic, un calmant, până voi ajunge, a doua zi, la un medic stomatolog. Aceasta îmi răspunde senină, că medicamentele solicitate se dau pe reţetă. O rog să-mi ofere ceva oricât, doar să-mi aline durerea fizică, precum şi pe cea din suflet. Răspunsul ei, calm, este acelaşi: se dau pe reţetă. Constat că aceasta este cu o falcă în cer şi una în pământ, renunţ şi mă îndrept spre o altă farmacie. 

Stau la coadă, la o doamnă mai în vârstă, sperând să nu retrăiesc întâmplările cu colega ei, din altă farmacie, care era cu totul din altă generaţie. După ce astept răbdător să-i explice unui pensionar, de cel puţin de două ori, modul de administrare al medicamentelor, precum şi servirea unei cliente cu o reţetă lungă ca un canon pentru păcate, ajung şi eu la rând. Repet solicitarea de la prima farmacie...primind acelaşi răspuns: se dau pe reţetă. Insist, apoi mi se spune să merg la doctor. Îi spun că aş merge, dar nu mai găsesc pe nimeni la acele ore târzii. O grăsană comentează că stau prea mult şi o ţin din timpul ei...Renunţ şi merg la altă farmacie, ca un tren care trece prin mai multe gări.

O domnişoară îşi ia medicamentele, care devin adevărate minuni, rare, după părerea mea, plecând. Ajung la farmacistă care mă priveşte compătimindu-mă şi oferindu-mi două pastile , fără a fi nevoie să spun ceva, repetându-mi şi ea,  apoi , să merg şi la doctor. Singurele mele cuvinte sunt de mulţumire, salut, dispărând ca nu cumva să fie un vis şi să mă trezesc. Aşa mi-am găsit farmacia ideală.

A doua zi ajung şi la medicul stomatolog, dar surpriză! Nu am nimic, fiind trimis la doctorul de familie pentru că se pare, că am alte probleme.

Ajuns şi pe la acest medic, stau la o coadă imensă, fiind acompaniat de un bătrânel. Acesta, plictisit, mi se plânge de problemele lui, familiale şi de sănătate.
Astfel în scurt timp, devin specialist în boala de care suferă acesta: gastrita . Cauzele care i-au provocat boala au fost, conform spuselor acestuia: consumul exagerat de alcool din tinereţe, operaţiile dificile şi complicate la care a fost supus în urma unui accident, infecţia virală , medicamentele analgezice pe care le luase în exces. Acum s-a vindecat de toate viciile, fiind suferind de gastrită, de tip A. Ia scăzut acidul gastric fiind şi anemic.

Cel mai fericit, am fost când acesta a intrat la medic, chiar mai fericit decât momentul în care am intrat eu la acesta. 

Doctorul m-a studiat, s-a gândit, s-a consultat cu o carte pe care mi-a arătat-o şi mie, spunându-mi că sufăr de alergii . Am aflat că am anumite simptome legate de aceasta: inflamaţia, senzaţii de mâncărime, ochii roşii, iritarea mucoaselor, respiraţia greoaie. Curios, am întrebat cum pot afla la ce anume am alergie. Mi-a spus că sunt multiple tipuri de alergii, care se pot determina prin bio-rezonanţă. Pot avea alergie la acarienii din praf, la păr de animale, la polen, chiar şi la soare…
Mi-am adus aminte că între timp, mi-am schimbat parfumul, putând fi şi aceasta un motiv de alergie, mai ales, că-l folosisem chiar în ziua când a început să mă doară măseaua, care de fapt nu avea nimic…
Plecând de la doctor, l-am zărit pe bătrânel în staţia de autobuz îndreptându-se spre o farmacie. Atunci mi-am dat seama, că singurul lucru în comun cu acesta, era doar farmacia comună pe care o frecventam, alături de alte 700.000 de oameni, săptămânal: Vivat Familia.

2 comentarii: