cluc24

vineri, 6 martie 2015

Un "Brother" de încredere



Îmi aduc aminte de copilărie, de perioada când eram fără griji, dar cu bani de la părinţi... Atunci eram vesel, îmi plăcea să mă ascund de cei din jur, să-i „păcălesc”, poate eram într-un fel conştient, că în viitor, viaţa mă poate păcăli la rându-i?
Cel mai potrivit loc pentru a mă ascunde, era sub maşina de cusut a bunicii. Ea avea o maşină de cusut, veche, cu o pedală mare, care era cel mai bun adăpost, mai ales că în faţa ei, se afla o pernă imensă, ce acoperea complet zona.
Această ascunzătoare era perfectă, doar atunci când bunica nu se apuca de cusut, rar, în general. Copil fiind, la două zile, mereu mi se rupea o îmbrăcăminte, ori pierdeam un nasture sau îmi făceam ditamai gaura în zona genunchiului, de parcă vroiam să ascund ceva pe acolo!
O dată, am vrut să mă apuc singur să-mi „remediez” stricăciunea.... Am văzut cum face bunica şi m-am apucat şi eu. Dar toate mi se împotriveau. Aţa s-a rupt, acul s-a pierdut iar pedala îşi făcea de cap! Până la urmă, am abandonat, retrăgându-mă cuminte ( chiar şi cu minte ! ) departe de locul micului dezastru. Între timp,bunica apare pentru a repara micile stricăciuni ale nepoţelului şi ... surpriză: nimic nu era aşa cum lăsase. Îşi găseşte cu greutate acul, care s-a înfiptit în papucul de casă, aţa era în pat ca o pânză de păianjen,  iar pedala...se mişca în gol, ca şi cum îşi pierduse memoria.
Aceste imagini, poate rămâneau ascunse în memorie, dacă nu era nevoie, ca în timp, să am nevoie de o maşină de cusut. Acest produs, a ajuns să facă parte din familie. Dar ”şoferul” nu sunt eu, este soţia mea. Ea, din adolescenţă începuse să cucerească privirile şi admiraţia celor din jur ( şi pe a mea ) prin realizările ei vestimentare. Pe lângă aceste reuşite, îmi remediază şi mie, unele componente vestimentare care au mici accidente sau necesită mici retuşuri.
Dar totul a reînceput, pentru ea,  din momentul când am fost naşi, la o cununie din altă localitate. Negăsind ceva ideal, soţia mea, s-a gândit să-şi confecţioneze ea, ceva real! După un timp în care renunţase la această îndeletnicire, a revenit realizând ceea ce-i plăcuse mereu.
Fusesem înainte la o altă nuntă, unde au fost momente penibile: naşa şi una dintre participante au avut rochii asemănătoare. Au fost unele clipe stânjenitoare, când cele două erau confundate uneori....de invitaţi, nu de soţii lor!
Astfel am căutat la un magazin de electrocasnice , un produs care să satisfacă nevoile şi exigenţele utilizatorului.
După cercetări îndelungate am găsit chiar promoţii la electrocasnice  care au fost mai mult decât perfecte.
Plictisit să tot caut, am lăsat-o pe soţia mea să decidă şi am fost uimit,  fericit când mi-a spus că a găsit un frate! Mirat, am căutat să aflu despre ce rudă este vorba, dar era pur şi simplu, maşina de cusut Brother  Innov-is 55, produs de calitate superioară, produsă în Japonia ! 

Când am asistat la primele realizări ale soţiei mele, am descoperit că acest produs este mai mult decât o simplă maşină de cusut, fiind computerizat. Folosindu-se de cele 135 de tipuri de cusături care se puteau executa, precum şi de butoanele existente : buton de reglare a tensiunii firului, buton pentru pornire/oprire rapidă, buton pentru poziţia acului sus/jos, buton pentru controlul vitezei de coasere, buton pentru coasere înapoi, buton pentru anularea transportului…. se puteau pune în practică cele mai năstruşnice idei.
În câteva zile de lucru, acasă, în timpul liber, frumoasa rochie neagră, sobră, a fost împodobită cu ajutorul celor 35 de cusături utilitare, precum şi cu cele 45 de cusături ornamentale, devenind o vestimentaţie de invidiat. Apoi a urmat realizarea unei alte rochii, de culoare turcoaz, care la nuntă, a stârnit admiraţia şi chiar invidia unor participante.
Tot cu ajutorul acestei maşini de cusut, a reuşit să-mi realizeze şi mie, cu unul dintre cele 10 tipuri de butoniere, folosindu-se de caracterele alfabetului complet ( litere majuscule, cifre, semne de punctuaţie ) , o personalizare a ţinutei mele.
Văzând că acest produs are un sistem avansat de înfirare a acului, iar  lăţimea cât şi pasul cusăturii sunt  reglabile, parcă mă tentează, să încerc şi eu să o folosesc…acum nu cred că voi mai pierde acul sau voi împrăştia aţa!
Voi încerca, dar o dată când voi fi singur acasă!
Acum nu pot face nimic, deoarece locul lângă maşina de cusut este ocupat, iar rezultatul acestei munci este o bluză în două culori vesele, ce se îmbină armonios şi se asortează perfect ţinutei festive, cu ocazia zilei de 8 Martie!

 Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2015. 

2 comentarii:

  1. Si eu am o masina de cusut Brothe si imi pot rezolva multe urgente datorita ei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este, Brother este un produs de calitate. Sper sa obtin si eu unul!

      Ștergere