cluc24

miercuri, 25 martie 2015

Succesul unui blogger, domeniul propriu



De multe ori reușite unei afaceri , a unei idee, depinde de cel mai mic amănunt care uneori ni se pare nesemnificativ. Așa este…chiar mic și nesemnificatic, pietricica …. care poate deveni bolovanul ce dărâmă toată construcția!
Am observat că mai mulți bloggeri și-au schimbat  domeniul pe care activează cu blogurile lor personale. Au trecut pe domenii proprii….
Este normal, deoarece și eu am întâmpinat, la un articol, o problemă minoră. Pusesem un link, care a deranjat pe posesorii domeniului și blogul a fost blocat o perioadă scurtă de timp, dar suficientă pentru a-mi produce mici necazuri.
În curând probabil voi testa un nou domeniu pentru bloguri care nu o să-mi mai producă necazuri. Unde? La Webrahost , care este o firmă ce se ocupă de peste 10 ani de tot ceea ce înseamnă servicii de găzduire web (hosting), înregistrare, transfer de domenii şi găzduire email.
Webrahost este partener acreditat RoTLD pentru înregistrarea domeniilor “.ro”, garantând astfel înregistrarea rapidă şi siguranţa datelor. Totodată, serviciile sunt accesibile ca preţ, având două locații pentru servere, care pot fi utilizate, la alegere: București sau Timişoara.


https://webrahost.endorsi.com

  
 Alegerea unui nume de domeniu are un rol impotant în succesul unui site web. Situl va fi identificat, listat in directoare web, motoare de căutare, pe diverse situri de specialitate pe baza acestui nume de domeniu de tip : .net, .com .ro. Numele trebuie să fie unul reprezentativ pentru afacerea la care se folosește, un nume legat de acesta. Dacă se transferă datele de pe un site existent, normal este să se păstreze specificul numelui.
La un site cu domeniu propriu, acesta nu poate fi blocat pe nespusă masă, sau atacat cu o ușurință de nedescris de hakeri. Posesorul site-ului este un  consumator care plăteştite serviciile respective, deci are  drepturi. Impactul unui unui site cu nume de domeniu propriu va fi mereu unul mai mare decât pentru celelalte. Acest nume de domeniu, este un adevărat brand.
Interesantă,ca preţ şi facilităţi, mi se pare opţiunea G2  care ofera, printre altele, 1GB spatiu HDD, 40GB trafic lunar, 2 conturi MySQL, 2 conturi email, conturi FTP, access SCP/SSH, backup extern zilnic si latența minima.


Cine nu încearcă nu poate reuşi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu