cluc24

duminică, 20 octombrie 2019

Din iubire, cu scuze....


Georgică se pregătelte să iasă din apartament după ce-și îmbrățișează soția și pe fiul lor. Deschide ușa și aleargă spre parcare. Își caută cheile. Își întoarce buzunarele pe dos și caută în rucsacul pe care-l avusese în spate. Își ia telefonul mobil și-și apelează soția:
-          Georgiana, am cheile de la mașină pe masă?
-          Nu... a... sunt pe jos. gata, le-am găsit.
-          Vin după ele - spune Georgică care o pornește în alergare pe scări și aproape că o ia în brațe pe vecina pensionară care tocma deschidea ușa de la intrare.
-          Omule, ce-ai pățit!
-          Nimic... nimic.... - răspunde Georgică ce-și continuă alergarea.
Ajuns în fața ușii de la apartamenty, Georgică ia cheile din mâna soției pe care o sărută scurt. Georgiana îi strigă, în timp ce acesta coboară:
-          Nu uita că ne vedem la magazin după servici....

Georgică simte că-i explodează capul. A stat cu ochii în calculator pentru a termina statistica la timp. Se ridică în picioare și-și întinde brațele. Colegul de birou își strânge lucrurile în grabă și se ridică:
-          Salut! Pe mâine.
-          Gata?
-          Să nu pierd autobuzul.
-          Da... Hai că vin și eu... Oare ce scor va fi diseară la meci? - întreabă Georgică care-și urmează colegul până la autobuz
Georgică vede un mesaj de la un număr necunoscut, pe mobil: „Mi-am uitat telefonul acasă. Ne vedem cum am stabilit. Georgiana.”
Preocupat, Georgică urcă în autobuz și-și verifică mesajele, atât cele telefonice cât și pe cele de pe rețelele de socializare. Ajuns la destinație, coboară cu grijă și aleargă ferindu-se de picăturile de ploaie care-și fac de cap.
Protejat de copaci, Georgică urcă treptele blocului și-și caută cheile. Nu le găsește dar apare vecina pensionară care cum îl vede, se ferește din calea lui. Georgică o salută și urcă treptele oprindu-se în fața ușii de la apartament. Caută, apoi apelează numărul de pe  propriul lor telefon fix, care se aude cum sună, dar nu răspunde nimeni!
Georgică preia din agendă numărul de mobil al Georgianei și o apelează. Culmea este că telefonul se aude cum sună dar, în interiorul locuinței unde nu răspunde nimeni... Georgică oftează și brusc rămâne blocat pe loc:
- Văleo... Eu am plecat cu mașina mea la servici... Acolo am cheile... Și... Mall... Georgiana....

Taxiul oprește în parcarea din fața companiei. Georgică coboară și-și preia mașina proprietate personală. Urcă până la birou ca să-și ia cheile de la mașină și apoi se deplasează grăbit spre parcare. Deschide portiera, urcă la volan și pleacă în grabă, speriind cățelul care se plimba prin zonă.
Georgică parchează mașină în fața Georgianei, care se află lângă niște pachete, fiind și ea la rândul ei, un pachet... de nervi!
-          Scuză-mă... Am avut o zi proastă - se lamentează Georgică.
-          Da! Dar eu? Noi stăm să te așteptăm, nu putem lăsa pachetele aici, am uitat telefonul acasă din cauza ta, ne-a plouat...
-          Uite, pun pachetele în mașină și voi continuați cumpărăturile - spune Georgică.
-          Da, normal! - comentează Georgiana care-și ia copilul, pornind spre intrarea altui magazin, diferit de cel din care ieșiseră în urmă cu câteva zeci de minute.
Georgică pune pachetele în portbagaj și merge la un magazin de jucării de unde cumpără un maimuțoi care-l va face fericit pe Gheorghița, fiul lor. Lasă jucăria pe bancheta din spate și merge grăbit spre un un magazin de bijuterii.
Un client tocmai cumpără un colier de argint, moment în care Georgică se sperie când vede moneda în care erau afișate prețurile, cu mențiunea că plata se face lei. În acel moment se apropie o vânzătoare de Georgică:
-          Bună ziua! Vă ajut?
-          Da... Aș vrea să cumpăr ceva pentru soția mea... 

-          Este o ocazie specială? - întreabă vânzătoarea care-l conduce pe Georgică la un raft unde se aflau expuse mai multe bijuterii din argint
-          Doar să-i spun că o iubesc! - spune Georgică.
-          Ce frumos! - spune înduioșată vânzătoarea. Valoarea unei femei este dată de suflet nu de bogăție. Argintul este un metal prețios care scoate în evidență trăsăturile femeilor.
-          Argint....
-          Argintul a avut dintotdeauna un loc de seamă în cultura umană grație statutului său de metal prețios. Argintul are afilieri simbolice nu doar într-un viitor imaginat, ci și cu superstiții de modă veche. În folclorul scoțian, o ramură de argint, cu flori albe sau mere de argint este ca un pașaport către lumea ascunsă a zânelor. Argintul când intră în contact  cu anumite otrăvuri le detectează prin schimbarea culorii în urma acestui contact. Argintul se regăsește în combinații cu alte elemente, în minereuri  și aliaje cu sclipiri subtile, din care se extrage prin procedee metalurgice.
-          Interesant - se lasă acaparat de informații, Georgică.
-          Primele apariții ale argintului au fost în sec. al XX-XIX-lea î.H. în Egipt unde cercetările arheologice au adus la suprafață mărgele și alte mici obiecte din argint datând perioadei neolitice. Din acel moment, argintul a fost utilizat n md continuu pentru confecționarea bijuteriilor, medaliilor , elementelor decorative vestimentare și a monedelor. Sunt considerate adevărate talismane
-          Păcat că nu aveți ceva unicat....
-          Avem. Vă recomand o bratara handmade, pe care de câte ori o va privi, soția dvs. va putea vedea iubirea...

Georgiana ajunge în fața mașinii și explodează nervoasă:
-          Iar nu este aici!
-          Surpriză! - spune Georgică, apărând din spatele mașinii și luând pachetele din cărucior și așezându-le în portbagaj.
După ce termină cu pachetele, Georgică deschide portierele iar Gheorghiță își ia locul pe bancheta din spate iar Georgiana în față. Georgică duce căruciorul gol la intrarea în magazin, unde acestea sunt depozitate.
În drum spre mașină privește la o femeie care avea o ținută atrăgătoare, prezentându-și în mod armonios toate părțile corpului. Uitându-se la aceasta, Georgică se sperie de vocea Georgianei care-l îmbrățisează:
-          Mulțumesc! De mult vroiam să-mi cumpăr o brățară de argint!
-          Mă bucur că-ți place și prin asta îmi cer scuze pentru unele mici prostii de-ale mele și-ți demonstrez de asemenea, iubirea.
-          Maimuțoiul seamănă cu tata - spune Gheorghiță ce-și strângea în brațe  jucăria de pluș. Tati, nu poți să ne uiți și mâine la mall, ca apoi să ne cumperi cadouri?

Viața este frumoasă, cu bune, cu rele, pentru că, contează doar sufletul și iubirea! 

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2019, iar imaginea folosită a fost preluată de pe situl Venda Jewelry.


Un comentariu: