cluc24

sâmbătă, 22 septembrie 2018

Vine Toamna, sănătoși să fim!


A venit Toamna!

Mai cade câte o frunză îngălbenită, semn al sosirii toamnei. Se adună belșugul de pe câmpuri, gospodinele îți pun proviziile pentru iarna iar copiii încep să studieze, să învețe și să se pregătească pentru a lua viața în piept.
Întunericul se lasă din zi în zi mai repede, iar seara vine din ce în ce mai repede, golind de timpuriu străzile care în urmă cu câteva luni, fremătau de oameni veseli.
Începe să-și facă apariția ploaia, vestitor al burniței ce se va abate peste noi în scurt timp.
Oamenii se retrag de timpuriu în case pustiind străzile și încep să-și pregătească hainele mai groase, renunțând la ținutele lejere, trimise la odihnă pentru câteva luni.
Fiecare anotimp are avantajle și dezavantajale ei, iar oamenii se adaptează precum Soarele și luna, care-și împart în mod inechitabil dar totuși ideal, timpul de stăpânire la Pământului!
Astrele și modul nostru de viață ne influențează sănătatea. Trebuie să ne protejăm de boli, să folosim obișnuitele vitamine și suplimente care să ne treacă cu bine și peste următoarea iarnă, care bate la ușă!


Sănătatea, bunul nostru cel mai de preț

De la un timp am început să urmăresc comportamentul oamenilor în viața de zi cu zi. Fiind constant în ceea ce fac, am descoperit și asociat multe lucruri, redescoperând ceea ce de fapt, fiecare dintre noi, știam de mult timp.
Bolile nu ne iartă și ne așteapt după cotitură. Lipsa unui concediu constant, anual, care să fie dedicat relaxării, combinat cu stresul zilnic produc oboseala psihică.
Uneori încercăm să facem mai multe lucruri deodată, pentru a câștiga timp, dar pe lângă faptul că nu le facem bine mai și acumulăm oboseala nervoasă, calea bolilor intelectuale.
Fiecare dintre noi, ne bucurăm de evoluția tehnologiei dar nu constientizăm cât de mult ne storc creierii. Nu trebuie să punem totul la suflet, trebuie doar să ne menținem o așa zisă stare detașare, de a fi nesimțitor, dar nu nesimțiți!
Creierul nostru percepe ceea ce vedem, ce ascultăm, ce constatăm, adică o mulțime de știri negativiste în ultima perioadă de timp, care trebuie înlocuite cu gânduri bune, frumoase și pozitive. Noi suntem călători în centru gândirii, deci trebuie să ne protejăm creierul. Acesta ne coordonează celelalte organe și simțuri. Trebuie să avem un echilibru și cumpătare.


Vitaminele - beneficii pentru organism

Pentru protejarea sănătății mentale și fizice, trebuie să avem o alimentație bogată în vitamine. Pentru a nu suferi de boli mintale, datorate stresului trebuie consumată carnea slabă, adică peștele sau curcanul. Nu trebuie evitate legumele și fructele, citricele,, broccoli, avocado, mure, afine.  Nici ouăle nu trebuie să lipsească din alimentația noastră. Apa este un element vital al existenței noastre. Păinea, glucidele, fibrele sunt mai mult decât benefice pentru stomac. Sportul este un alt factor important în evoluția și sănătatea omului. 
Uneori nu avem timp să mâncăm la ore fixe sau, chiar sărim peste unele mese. Alteori mâncăm nesănătos și constatăm că medicii ne anunță că nu avem vitamine. Facem mai multe analize de parcă vitaminele apar ca prin farmec!
Mesele trebuie servite la timpul lor, nu noaptea, iar corpul nostru, pentru o digestie bună trebuie să parcurgă ciclu de opt ore. Indiferent de ora când se servește prima masă, ultima trebuie să se încheie la maxim opt ore după aceasta, pentru că corpul are nevoie de alte opt ore pentru digestie, inaintea celorlalte opt ore de somn. Cifra opt semnifică infinitul, care poate fi cel al sănătății.
Corpul uman trebuie să aibă vitamine pentru a putea rezista intemperiilor de tot felul. Cele mai aprige furtuni asupra corpului uman apar în cazul persoanelor care au o dietă vegetariană și a celor care au făcut operații chirurgicale pentru a pierde din greutate.
Pe lângă aceastea, boli precum boala Alzheimer, boli de inimă, de infertilitate, oboseala, eczemele sunt provocate reducerea acidității din stomac, datorate utilizării anumitor medicamente pentru prevenirea arsurilor la stomac.
Pentru producerea celulelor roșii din sânge, ADN, avem nevoie ca  în corpul uman să asimilăm vitamina B12. Această vitamină nu poate fi produsă de organism și este deficitară mai ales la persoanele vârstnice, iar repercursiunile acestui deficit se pot observa în manifestarea anumitor boli.
Primele semne ale acestei lipse de vitamină se pot observa prin amorțeală sau furnicături la nivelul picioarelor și a mâinilor, apariția problemelor de echilibru (dificultate parțială, aleatorie în deplasare), anemie, problemelegate de limba (inflamată sau umflată), icter (piele galbenă). De asemenea pot apărea dificultăți în gândire și raționament, completate de pierderi de memorie, halucinații sau paranoia, slăbiciune și oboseală.
La oricare dintre aceste simptome, chiar de la primele semne de apariție este necesară realizarea unor teste de sânge.
Vitamina B12 poate fi administrată ca supliment în mai multe feluri: injecții săptămânale sau doze mai mari de pastile zilnice. Trebuie ținut cont de faptul că vitamina B12 nu este medicament, nu vindecă boli, doar tratează lipsurile din organism.
Suplimentul cu vitamina B12 Ankermann Vital  reduce oboseala, îmbunătățește calitatea somnului și reduce stările de neliniște. Acest produs este fabricat în Germania de Worwag Pharma care le comercializează și în România, printr-un lanț impresionant de farmacii. Acest produs nu necesită prescripție medicală deoarece este un supliment sub formă de vitamine.



Sănătatea este bunul cel mai de preț al omului, deci totul depinde de noi, ca să fim bogați!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu