cluc24

luni, 3 septembrie 2018

Nepăsarea

Nimeni nu ar recunoaște că este nepăsător. Fiecărei persoană îi pasă de ceea ce se întâmplă, dar contează și până unde se ajunge cu această stare.
Când vedem pe cei de lângă noi că au probleme și nu intervenim ca să-i ajutăm deși am fi capabili, înseamnă nepăsare. Este corect că nu trebuie să acordăm ajutor unui seamăn dacă acesta nu ni-l cere pentru că poate vrea să-și rezolve singur problemele, dar când apare un semn fie el verbal sau nonverbal, nu trebuie ignorat.
Dacă fiecăruia îi pasă doar de sine, atunci societatea va deveni una individualistă. Se știe că puterea grupului este importantă, deci dacă predecesorii noștrii ar fi fost nepăsători, poate noi nu am fi existat.
Nepăsare este și acolo unde nu acordăm atenție anumitor întțmplări din jurul nostru doar pe un motiv banal, că nu ne afectează.

Hai să fim mai atenți cu cei din jurul nostru, să le zâmbim celor cu care ne întâlnim și să fim veseli, că poate îi molipsim cu buna dispoziție pe toți cei din jurul nostru iar viața va fi mai frumoasă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu