cluc24

luni, 18 iulie 2016

Fum fără foc...


Abia mă trezesc, că-mi şi aprind o ţigară, spre disperarea soţiei mele.
Mereu îmi spun că va fi una dintre ultimele... Dar nu precizez ca fiind ultima din pachet, din zi sau din lună....
Astăzi o savurez liniştit, fiind singur acasă. La noi se fumează doar pe balcon. Este un lucru decis de mine şi acceptat tacid!
Urmează să mă pregătesc de petrecerea unui prieten. Trebuie să am o ţinută mai specială, fiind un eveniment important pentru acesta. Am grijă să-mi beau cafeau şi să fumez înainte de a mă îmbrăca, ca nu cumva să-mi cadă scrumul pe haine şi să mi le găuresc, aşa cum văd pe blugii care se aflau la uscat... Noroc că sunt la modă pantalonii găuriţi!
Mă grăbesc să fiu gata pentru că timpul zboară. Îmi aleg pantalonii cu grijă. Acestia nu au buzunarele găurite sau cusute (aşa cum a vrut cineva să mă convingă să renunţ la fumat, neavând loc unde să-mi pun pachetul de ţigări).
Îmi iau cămaşa şi mă decid să renunţ la cravată. Dar nu pot... am o gaură lângă guler! Deh! Se mai întâmplă să suferi din cauza fumatului. Îmi pun cravata, mascând gaura. Îmi scot cămaşă din pantaloni pentru că este prea cald... Nu se poate! Are o gaură de zici că m-a atacat un „ronţăilă”. Altă belea! Las că merge şi cu cămaşa în interior. Cu chiu cu vai sunt gata de plecare.
Mă gândesc să mai fumez o ţigară, dar renunţ. Nu am timp să ies pe balcon... Mai fumasem o dată, din grabă, în casă şi am fost pus să zugrăvesc bucătăria! La fel şi la servici... ieşisem şi-mi aprinsesem ţigara mai repede, iar un senzorul alarmase lumea din firmă. Acolo am reuşit să-mi sting ţigara şi să mă ascund!  
Cel mai plăcut moment la servici este pauza de cafea. Atunci poţi fuma în linişte şi să te distrezi de cei care scot fum fără foc! Ei au tigari electronice  şi pot fuma oriunde! Au un avantaj, că se pot opri din fumat când vor, iar eu dacă mă întrerup, ard banii degeaba, ţigara fiind compromisă, poate, chiar şi după un fum sau două.
Cred că legea cu fumatul interzis în localuri publice a fost dată pentru mine şi alţi neatenţi, asemeni mie.
Căldura devine înăbuşitoare chiar înainte să ies din casă. Chem un taxi şi o pornesc spre petrecere. Se circulă greu. Şoferul îmi spune că a fost un incendiu, cauzat de un bărbat ce a adormit cu ţigara aprinsă. Comentez şi eu, una alta apoi cobor, ajuns la destinaţie.
Intru în restaurant şi mă alătur petrecăreţilor. Începem să mâncăm, să bem, mai ieşim la câte o ţigară, până când unul dintre noi, fumător înrăit, este atât de beat că-şi pune ţigările invers, riscând să-şi de-a foc hainelor. În acel moment, parcă mă trezesc din visare. De fapt simt o arsură pe braţă, apoi chiar pe genunchi. Încă o găurică…. Încep să tusesc, iar cineva din jur, îmi spune că tutunul este de vină. O fata îmi zâmbeşte în timp ce-şi savurează tigara electronica Vipercig  .

O admir intens, tresărind la o atingere bruscă. Era soţia mea, care mă privea cu nişte ochi de vultur. Eu îi spun că m-am decis să mă las de fumat. Ea-mi pune mâna pe frunte, conştientă că am temperatură sau m-am îmbătat. Niciuna dintre ele. Normal că nu-i spun că mi-am găurit şi aceşti ultimi pantaloni… O să evit pe viitor aceste neatenţii.
A doua zi, ţinându-mă de cuvânt, mi-am achiziţionat unul dintre cele mai populare branduri de ţigări electronice. Mi s-a spus că sunt fiabile, fiind de ultimă generaţie, lansate în anul 2012, în România.
Ţigara mi-a fost aleasă în funcţie de tăria şi numărul ţigărilor clasice pe care folosisem înainte…. Este frumos să spui, înainte, când te referi la fumat! Deşi puteam fi consiliat telefonic pentru alegerea ţigării, originale, am ales ajutorul nepreţuit al unei persoane, despre care nu voi povesti nimic, nimănui….
De atunci, savurând o ţigară Vipercig, de calitate Premium, am reuşit să-mi păstrez vestimentaţia întreagă, nu am mai fost “atacat verbal” de cunostinţele care-mi spuneau să mă las de fumat, iar încet încet totul reintră pe făgaşul normal, cel al perioadei adolescentine, când fumatul era un lucru pe care am promis că nu-l voi face!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu