cluc24

luni, 4 aprilie 2016

Nuntă ca în telenovele !


Căsătoria este legământul sfânt al existenței în cuplu. Așa cum fericirea unei familii o reprezintă copilul, totașa, bucuria unei viitoare familii îl reprezintă nunta care consfințește legătura de parteneriat pe viață.
În fiecare an există o perioadă specifică nunților. Atunci când participi la mai multe asemenea evenimente, fără să vrei, începi să faci comparații, deși nu sunt potrivite, diferă persoanele, spațiul și timpul.
La ultima nuntă, desfășurată într-un cadru feeric, aveam impresia că am nimerit la o filmare dintr-o telenovelă.
În primul rând ne-am cazat în incinta zonei unde se desfășura nunta. Am putut să ne odihnim și să ne pregătim de eveniment. Am admirat priveliștea, nefiind nervoși că soțiile noastre întârziau cu pregătirile. Ele au trecut și pe la mireasă, ajutând-o cu pregătirile în spațiul special amenajat acesteia.
Îmi era doar un pic sete!
Ajunși la mese imediat mi-am potolit setea putând solicita orice de la bar, spre bucuria barmanilor care făceau jonglerii cu sticle. După ce am consumat repede un pic de tărie, am simțit că devin mai moale... M-am decis să ies puțin la aer, pășind în spațiul verde din fața salonului. Invitații începeau să vină în număr tot mai mare. Unii soseau cu taxiurile puse gratuit la dispoziție, iar alții cu propriile mașini, parcarea fiind una suficient de mare.
Începe să se audă muzica și aplauzele. Repede intru înăuntru și rămân blocat. Nu de oameni, de imagine!
Dansul mirilor avea loc la piscină, deasupra apei, acompaniați de muzică la pian. Valsul era la el acasă....  Spre finalul dansului au început focurile de artificii, deasupra piscinei.
Ajuns la locul meu, sunt solicitat să mergem pe ringul de dans. Eu am speranța că este multă lume și pot amâna momentul, dar ringul de dans este imens! Poți dansa și după ce mănânci, chiar tot din farfurie! Mai am o speranță, să fie stâlpi în calea dansului... Nu sunt. La o altă nuntă, un invitat dansa intens și în agitația lui, luase în brațe stâlpul pierzându-și echilibrul și ochelarii!
Culoarea galbenă, caldă, îmbie pe invitați să fie captați de eveniment și să participe activ. Salonul de nuntă  este împodobit cu flori multicolore. Fiecare masă, are câte un trandafir, roșu, galben... al nostru este albastru!
După servirea aperitivelor, unii deja sunt bulversați, alții preocupați cu furtul miresei. Deși locul se vede ca în palmă, mireasa a fost răpită! Oare o găsește poliția? Chiar așa din prima zi, mirele își uita soția, așa cum ea își uită poșetele?
Spre surpriza celor prezenți, petrecerea continuă ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic.
Ceva nu este în regulă și o pornesc spre bar. Barmanul îmi prepară un shake, în timp ce chelnerițele se pregătesc, în bucătăria proprie acestei nunți, să aducă un nou fel de  mâncare.
Până la urmă apar hoții. Discută cu anumite persoane, negociază și mireasa revine în brațele răpitorilor. Oamenii în loc să sară în ajutorul mirelui, să-i lege pe răpitori, îi aplaudă. Mirele și răpitorii se împrietenesc... Nu se știe când își mai dorește mirele să i se răpească soție, fie și pentru câteva minute...
Apare mâncarea și toată lumea abandonează totul pentru a se înarma cu furculițe și cuțite, pornind la atac. Din grabă, unii aproape că se îneacă și solicită mai multe produse lichide...
Apoi se aude muzica. Energie trebuie consumată pe ringul de dans. Mireasa face senzație, alături de nașa ei, care parcă este alta! Era o femeie blondă în rochie albastră...  înainte era tot blondă dar avea rochie mov! Să se fi schimbat culoarea de la lumină?
Una mică, una mare, un dans și iar apare mâncarea. Dacă tot vin una alta, trebuie consumate!
Zona verde din fața restaurantului începe să se coloreze... de la hainele celor care se plimbau.
La miezul nopții apare mult râvnitul tort, însoțit de artificii. Nașa era o blondă cu rochie roz.... Oare am consumat prea multe băuturi alcoolice, atras de magia barmanilor?
Deja sunt obosit și asteptăm să pornim spre zona liniștită a viselor frumoase.
La plecare suntem anunțați, că a doua zi, vom servi  “ciorbă de potroace” clasică sau la piscină, în funcție de vreme.
Parcă mi s-a făcut foame.... mai ales că văzusem cum se prepara berbecul la proțap!
Este o nuntă care va rămâne în albumul vieţii chiar dacă nu am fost eroii principali!

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2016.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu