cluc24

duminică, 7 decembrie 2014

Reamenajarea locuinţei


Pătrăţel se trezeşte…cască şi se gândeşte că mai poate dormi o tură. Îşi aduce aminte că în noaptea precedentă auzise o bufnitură…prin bloc:
-  O fi fost cineva mai petrecăreţ! O fi fost Gogonel? – gândeşte amuzat Pătrăţel, în timp ce se îmbracă repede pentru a merge la Gogoşar.

În câteva clipe, Pătrăţel iese din locuinţă, pornind pe scări spre vecina lui. Intră stingher, în apartament şi-şi vede sora, pe Maimuţel în discuţii “hotărâte” cu Gogoşar. Se asează la locul său şi porneşte televizorul. Vrea să-şi pună picioarele pe rama mesei dar…surpriză! Masa lipseste! Pătrăţel priveşte atent în jur, întrebând:
-   Unde este masa?
-          S-a spart…
+    A…aia s-a auzit aseară?
-          A…Ai auzit dar nu ai venit să vezi ce este?
+       Păi nu ştiam de unde se aude…Gogoşar. Ce faci?
-          Mă pregătesc să zugrăvesc.
-          Acum? Iarna? Şi noi unde mai venim?
-          Trebuie să amenajez locuinţa. Mă apuc de zugrăvit.
-          Tu?
-          Da.
-          Mai bine faci treburi…normale…prăjituri…
-          Dacă mi-ar zugrăvi cineva…
-          Poate…fac eu – spune cu greutate, Pătrăţel.
-          Mulţumesc. Eu şi Maimuţel facem prăjituri!
-          Da…da…Ţie îţi trebuie mobilă…
-          Ştiu. La asta ne uităm pe Mobila Ghencea – spune Maimuţel. Uite masă de living extensibilă . Este perfectă, spaţiu mic…Are tot aşa,  blat de sticlă, dar cu  grosime de 10 mm , picioare din lemn nuanţă wenge! Câştigi 60 de cm prin faptul că este extensibilă...

-          Da…Vreau să-mi iau şi mobilierpentru dormitor . Aş vrea un pat tapiţat, cu dulap de colţ.Patul este cam vechi…şi poate mic… - spune Gogoşar, aruncând o privire spre Pătrăţel, care simte că se îneacă , fără a mânca ceva.
-          Da…Şi să iei şi nişte scaune comode  în bucătărie. Stai cam mult pe acolo să faci prăjituri pentru cineva – aruncă Maimuţel săgeata spre Pătrăţel.
Pătrăţel începe să se simtă ameţit deşi nu consumase nimic. Maimuţel ia o cană cu apă de pe platou şi-I întinde, fără a se uita la el. Între timp, apare Gogonel, spre fericirea lui Pătrăţel, care cum îl vede, sare în picioare:
-          Avem treabă. Trebuie să zugrăvim la Gogoşar!
-          De ce? Se mărită? – întreabă Gogonel privind spre Pătrăţel.

Pătrăţel rămâne fără grai, în timp ce fetele izbucnesc în râs iar Gogonel priveşte nedumerit, în jur.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu