cluc24

duminică, 29 august 2021

O bucătărie perfectă - un restaurant atrăgător

 

Oamenii sunt obișnuiți să lase uneori grijile la o parte și să se bucure, măcar așa puțin, de viață. Cei mai mulți se relaxează plecând în călătorii, excursii și drumeții, în cadrul cărora să admire frumusețile naturii și să cunoască istoria, cultura, arta. Alte persoane se relaxează făcând cumpărături și astfel își satisfac anumite necesități și sunt mereu la curent cu ceea ce este nou.

Ce au în comun acestia? Faptul că un mod de relaxare și de satisfacție este cel al servirii mesei la restaurant. Fiecare om mănâncă și are anumite rețete culinare pe care le apreciază, dar uneori rămân surprinși de ideile și bucatele unor chefi bucătari care le satisfac papilele gustative. Pentru ca aceste restaurant, cu chefii lor, împreună cu ceilalți angajați să poate exista și să fie recunoscuți, dotările trebuie să fie la un un înalt nivel, care să ofere facilități atât celor care prepară mâncarea cât și celor care le savurează. Una este să primești comanda în timp rezonabil și alta este să stai căteva ore până mâncarea este preparată deoarece tehnologia folosită este una veche. Dacă cuptorul se încălzește greu, frigiderul nu are suficient freon, te trezești că în loc de o pizza caldă și o bere rece, o să fii servit cu un aluat încălzit și o bere călduță ca o cafea servită în diminețile călduroase. Tehnologia compensează și munca preparatorului de bucate, pentru că îl atenționează din timp cu informații legate de temperatură, consistență și momentul optim pentru servire.

Un restaurant trebuie să aibă minim cinci produse esențiale pentru o bucătărie profesională, indiferent de tipul meniului servit.

GGM Gastro este o companie ce oferă echipamente profesionale, articole de gătit, mobilier și ustensile pentru restaurante, iar de curând această compania se află și în România. GGM Gastro este o companie germană ce a fost creată cu scopul de a reinventa gastronomia în fiecare zi, oferind restaurantelor și firmelor de catering echipamente inovative, calitative atât pentru a ușura munca personalului din restaurante, cât și pentru a oferi clienților produse și servicii la standarde ridicate. Toate produsele pot fi comandate online, direct de pe site, evitțâdu-se pierderea timpului cu deplasarea în locația furnizorului care livrează comenzile primite în timp scurt.

Primul produs util este un cuptor combi (cuptor cu aer cald + cuptor pentru pizza) care poate fi folosit atât pentru prepararea unei pizza cât și pentru alte mâncăruri. În timpul preparării diverselor rețete culinare, bucătarii pot avea sub observație și pot folosi concomitent cuptorul combi pentru diferite preparate fără a fi nevoiți să alerge de la un cuptor la altul. Acest produs se regăsește în oferta de articole pentru bucătărie de tip pizza-grill.



Un alt produs util pentru o bucătărie profesionistă este o masă de răcire tip bar cu zgomot redus pentru a nu perturba activitatea personalului din bucătărie. Termostatul incorporat este digital controlat. Masa de răcire are o suprafață de lucru cu suport, ghidaje și gratare ușor demontabile oferind o economisire compactă și spațială, fiind și ușor de curățat, având și o eficiență energetică ridicată. Atât deserturile cât și băuturile pot fi păstrate la rece, astfel încât să fie servite așa cum trebuie. Un desert nu trebuie să se topească până ajunge să fie servit de către un client care s-a întins prea mult cu servirea felurilor principale de mâncare. Acest produs se regăsește în oferta de articole pentru sisteme frigorifice utilizate în bucătării profesionale

Pentru a depozita materia primă și alte produse necesare la gătit este nevoie de un dulap cu sertar. Acest fiind bine organizat și împărțit, poate păstra produsele gata pentru preparat fără a se altera sau distruge.


Un mixer planetar este necesar pentru că reduce timpul preparării aluatului, a cremei, a ouălelor având un control și un reglaj  al vitezei de lucru, astfel că se reduce atât munca obositoare cât și stresul preparării unor combinații culinare.



De aemenea este necesară o stație de dezinfecție care să ofere protecție împotriva microbilor. Prin acest produs de bucătărie se evită realmente apariția unor toxinfecții alimentare. Este un produs care este folosit des, nefiind doar o “mobilă” în cazul unei inspecții sanitare.

Un restaurant echipat cu asemenea produse poate deveni oricât unul favorit pentru cât mai mulți clienți. Nu contează doar produsul final, mâncarea în sine, cât mai ales timpul necesar pentru a servi o masă delicioasă. Timpul înseamnă de fapt modul de utilizarea a tehnologiei avansate și a tehnicii, a experienței chefilor bucătari.!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu