cluc24

marți, 17 august 2021

Parfumurile florale, preferate vara

 

Parfumurile florale, preferate vara

 

Femei și bărbați deopotrivă adoră parfumurile. Cel puțin reprezentantele sexului frumos sunt de-a dreptul înnebunite după ele, iar cele pentru care  chiar contează felul în care se prezintă în ochii celor din jur recunosc că  au măcar trei sticluțe pe masa de toaletă din dormitor. Evident,  fiecare persoană are aromele preferate, și pe care le folosește din plin. Cu  toate acestea, specialiștii ne atrag atenția că nu toate aromele se potrivesc bine  în orice ocazie. Un astfel de exemplu este și sezonul cald, când un  parfum prea puternic este chiar deranjant pentru cei din jur.  Aromele florale sunt cele mai potrivite în această situație,  și despre ele ne vom ocupa, pe scurt, în rândurile următoare.

 

Trandafirii, printre aromele preferate

 

Există multe arome florale care oferă una era parte parfumurilor, dar fără îndoială că trandafirii sunt preferați de majoritatea oamenilor. Dacă se  află și printre ale tale, vizitează mai multe magazine sau site-uri de pe  internet pentru a afla când poți avea parte de substanțiale reduceri la parfumerie. Și, să fim serioși, care femeie poate rezista atunci când aude aceste trei cuvinte: Black Friday parfumuri?

 

Bujorii și iasomia

 

De asemenea, iasomia și bujorii reîntregesc un fel de clasament al celor  care preferă aromele florale.

Aroma plăcută pe care o are iasomia i-a determinat, din  cele mai vechi timpuri pe creatorii de parfum, să o introducă în produsele lor. Se pare  că au ales bine, deoarece este un iz care te face să te simți delicată, feminină și chiar senzuală.

Parfumul bujorilor este unul foarte puternic și intens, iar produsele care  îi au printre ingrediente  se  recunosc ușor,  pentru că izul lor este unul inconfundabil. Pentru a fi pusă în valoare, esenția de  bujori este adesea însoțită de arome de mosc, vanilie sau cedru.

 

Și totuși… ”să nu uităm să iubim trandafirii”

 

Chiar dacă am amintit ceva mai sus despre trandafiri, parcă a  fost prea puțin față de ceea ce merită din plin aceștia. Există numeroase specii de  trandafir, fiecare cu propriul miros, și care sunt cultivați special pentru a se extrage din ei acele uleiuri esențiale de care este nevoie pentru un  parfum cu o aromă inconfundabilă.

 

Iriși, crini, gardenii…

 

Aromele florale, preferatele multora, nu se referă însă doar la trandafiri,  bujori și iasomie. Avem o gamă variată de parfumuri, iar la  fabricarea lor contribuie din plin și alte arome, iar crinii, irișii, zambilele,  gardeniile, ylang ylang sunt printre cele mai frecvent întâlnite.

 

Vara, parfumurile florale sunt la putere

 

Sezonul cald este unul caracterizat prin călduri ridicate,  ceea ce înseamnă că nu poți folosi chiar orice fel de parfum,  deoarece riști ca efectul să nu fie cel dorit de tine. Este nevoie de arome delicate, care  să creeze vreun disconfort celor din jur, și de aceea parfumurile florale sunt cele mai indicate. Acestea au avantajul că pot fi folosite cu  același succes și pe perioada zilei – când temperatura din termometre urcă la  valori ridicate, dar și seara - la o petrecere elegantă. Nu renunța la  parfumul floral nici măcar atunci când mergi la plajă sau în concediu!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu