cluc24

duminică, 29 iulie 2018

În căutarea unui somn liniștit și odihnitor


Mă ridic și stau pe marginea patului. Privesc spre ceasul care-mi indică orele mici care trec greu. Televizorul s-a oprit, conform programării obișnuite. Nu mi-am găsit poziția ideală pentru somn. Uneori ajung să urmăresc o mulțime de programe la televizor, unele chiar interesante iar somnul dispare. Deși sunt obosit și alerg la culcare, cum mă pun în pat, somnul dispare ca prin farmec. Cred că ar fi o bună idee, ca la servici să se monteze paturi nu birouri.

Uneori dimineața vine mult prea repede. Adică nu mă deranjează dimineața în sine cât ideea că trebuie să mă pregătesc de servici. Nici locul de muncă nu este unul deranjant ci, doar oboseala care mă cuprinde dimineața. De mic copil eram o persoană dificilă când venea vorba de trezitul de dimineață. Fie că eram la școală, la facultate, la servici, corvoada dimineților a rămas aceeași.
Într-un timp lucram în trei schimburi și chiar dacă trezirea nu era la ore matinale, totuși nu era ceva care să mă încânte. Acum am program fix care totuși nu mă avantajează. Dimineața, când sună alarmă, aceasta este însoțită deseori cu o durere de cap, uneori la figurat, alteori și la propriu.
În copilărie adormeam cu diverși eroi ai cărților pe care le citeam și visam participarea la aventurile lor. Apoi am început să adorm pe acorduri vizual-auditive, cu televizorul programat dar, știrile pe care le percep îmi provoacă gânduri și vise halucinante.
Sătul de stressul gândirii la problemele care-mi apăreau în informațiile nocturne, am început să mă gândesc la problemele legate de servici, de familie de viața de zi cu zi, iar stressul este unul continuu. Astfel am reușit în ultimul timp să-mi remediez micile probleme din locuință.
În continuare sunt în căutaurea unor soluții legate de un somn odihnitor și liniștit. Am fost la medic și m-au internat în spital unde am făcut analize, tomografie și radiografie. Rezultatul a fost unul pozitiv: nu am nimic, dar problema somnului persistă. Nici nu am fost sedat!
Fiind plecat câteva zile în delegație, am dormit non-stop și m-am simțit odihnit. Probabil era din cauza climei dar nu voi lua o măsură atât de radicală, încât să-mi schimb domiciliul.
Revenind acasă, având noaptea timp de meditație m-am gțndit să-mi reorganizez locuința, sa mai schimb câte ceva.... Unul dintre obiectele pe care le-am înlocuit a fost salteaua veche de la pat, cea cu veșnicele arcuri de oțel pe care le reparam din doi în doi ani cu un specialist în domeniu.
Prima noapte de somn a trecut repede. Dimineața m-a trezit sunetul telefonului cu alarma de la televizor în mână, încercând să programez televizorul pentru închidere automată. La televizor se derulau în continuare emisiunile TV ale postului pe care-l pornisem inițial. Eram odihnit.
A doua seară a fost la fel. Nici nu apucasem să ajung la telecomandă și adormisem, fără a-mi mai căuta o poziție ideală pentru somn.
Degeaba investisem în locuință ca să arate perfect dacă nu contribuiam la confortul meu. Un somn bun și sănătos face cât o mie de palate!
Noua salteua are două fețe realizată după o tehnologie hibridă, fiind prima saltea din lume cu spumă din chihlimbar АmberFoam®, brevetată, cu cu efect de masaj, cu 7 zone de confort, spumă cu memorie de calitate avansată și sistem ortopedic Pocket spring. Chihlimbarul este o piatră semiprețioasă organică și are energii mistice și proprietăți terapeutice, fiind un leac vechi al medicinii populare.

Deși am achiziționat-o în cadrul unui program de testare gratuită pentru 100 de nopți, este clar că acest produs este terapeutic atât pentru stress, cât și pentru durerile de cap, fie ele la propriu sau la figurat. Am încercat doar o singură față, cred că e timpul să văd tot ceea ce oferă acest produs.
Cei din jurul meu au observat schimbările mele în bine și mă tot întreabă ce s-a întâmplat.Când le spun Amber este vinovată , ei cred cu certitudine că este vorba de o femeie! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu