cluc24

luni, 30 iulie 2018

Campanie umanitară pentru oameni mici cu suflet mare


Omul în centrul vieții

Cancerul este o boală nemiloasă care influențează inevitabil destinul omului ce are parte de un asemenea necaz. Uneori, omul uită că cel de lângă el este tot un un suflet care încearcă să-și facă loc într-o lume unde nimic nu este perfect.
Cel care are această boală se simte marginalizat și preferă să țină ascunsă această informație despre sine. De aceea de multe ori, auzim: „săracul X a murit de cancer... nici nu știam că suferă de boală... nici el nu știa...”. Oare chiar așa a fost? Neglijența și nepăsarea față de cei de lângă noi, este mult mai dureroasă decât o boală în sine.
De câte ori ne facem timp ca să vorbim efectiv, cu cineva din anturajul nostru: rudă, prieten, cunostință fără a ne folosi doar de acele mesaje tipice rețelelor de socializare?
Când a fost ultima oară când am fost într-o vizită reală nu în una virtuală?
Omul își folosește energia și abilittățile de care dispune pentru a-și ordona propria viață, uitând că mai există și alții în jurul său.
Care este reacția unei persoane când află că cineva din anturajul său suferă de o boală? Intuitiv apare un sentiment de compasiune și de încurajare după care totul trece în plan secund. Persoana care este bolnavă simte nevoia de afecțiune dar nu de milă, pentru că trăiește și-și duce existența într-o lumea reală și prin propria voință poate trece peste toate obstacolele dar, are nevoie de susținere și de sprijin.
Nu trebuie să privim omul ca fiind o entitate ci ca un suflet mare.  
Cancerul nu trebuie privit ca ceva ce distruge legătura omului cu cel din jurul ci din contră, ceva care leagă și unește oamenii în jurul a ceea ce doar împreună pot învinge.  

VIA - Aplicația care unește oamenii bolnavi de cancer

VIA poate fi un început simbolic de la VIAța ce există și după apariția cancerului.
VIA este prima aplicaţie mobilă destinată tinerilor adulţi afectaţi de cancer din România. Această aplicație este una importantă pentru tinerii bolnavi de cancer și/sau supravieţuitori de cancer cu vârsta cuprinsă între 18-39 de ani, pentru care sistemul de sănătate şi îngrijire din România nu este unul, sperăm doar încă, pregătit.
Această aplicație mobilă este produsă de Asociația Little People și pune bază pe comunicare Această aplicație este gândită şi creată astfel încât acestia să poată să întrebe orice, să aibă curajul să atingă subiecte tabu, să se conecteze cu tineri care au trecut prin experienţe similare, să se descarce şi să îşi găsească ancore sănătoase prin care să facă faţă experienţei. Reprezintă o comunitate care există și se auto-susține.
Această aplicație este o rețea de socializare pentru cei care suferă de cancer și doresc să fie informați de reușitele celorlalți suferinzi și mai ales, să se bucure pentru orice informația importantă pentru comunitatea lor.
Aplicaţia se poate utiliza de către tinerii adulţi bolnavi de cancer, cu vârsta cuprinsă între 18-39 de ani. Unul dintre beneficii este faptul că le oferă tinerilor un spaţiu securizat, virtual, în care să poată comunica între ei, să își poată împărtăși experiența liberi, să pună întrebări și să afle răspunsuri de la persoane care au trecut prin același tratament.
De asemenea, se pot lega prietenii cu persoane față de care nu există o teamă de a fi respinși și care îi înțeleg oferindu-le aceea siguranță că nu sunt singuri în lupta lor. Cu cât vor cunoaște mai multe detalii despre boala cu care se confruntă, cu atât se vor simți mai siguri și mai puternici. Aplicația este disponibilă tuturor tinerilor adulți afectați de cancer din toate centrele de tratament din țară și poate fi descărcată gratuit din AppStore sau Google Play.
Această aplicație aduce laolaltă grupurile minoritare care devin majoritare și se auto-influențează și se sprijină reciproc în lupta comuna împotriva unei boli neiertătoare.



Fii un om mic cu suflet mare

Viața este influențată de modul nostru de gândire și de modul de comunicare.
Indiferent de cât de puternici ne considerăm, doar împreună putem reuși.
Alege viața trecân peste toate obstacolele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu