cluc24

luni, 29 ianuarie 2018

Cum iti renovezi bucataria modern fara ajutor profesionist


Una dintre dorintele tuturor romanilor, mai ales a celor care nu dispun de suficiente resurse financiare, este de a-si renova intreg apartamentul cu bun gust si materiale ieftine, fara a apela la vreun specialist in amenajari interioare. Unii dintre ei insa aleg sa amenajeze, pe rand, camerele locuintei pentru ca nu au toti banii necesari unei astfel de investitii, iar cei mai multi incep cu bucataria, o incapere ce a devenit in ultima vreme extrem de apreciata de membrii oricarei familii.
Bucataria ramane locul in care acestia servesc micul dejun, pranzul si cina, dar si zona dedicata socializarii atat intre ei, cat si cu musafirii veniti in vizita. Mult mai la indemana decat orice alta incapere a casei, bucataria trebuie sa treaca printr-o serie de transformari utile pentru a se ridica standardelor actuale in domeniu, putand astfel sa-si indeplineasca mult mai bine rolul nou pe care incepe sa-l aiba.
Iata cateva sfaturi extrem de utile pentru un incepator:
·         Proprietarul trebuie sa aiba inspiratie atunci cand incepe acest proiect de redecorare si amenajare, asa ca se va gandi la ce anume ii va placea in materie de stil, cercetand magazinele de specialitate, anumite reviste din domeniu, urmarind chiar emisiuni de la televizor in care se prezinta astfel de procedee. Pasul urmator va fi gasirea unor piese de mobilier perfecte, care sa se incadreze armonios in interiorul incaperii.

·         Piesele de mobilier vechi vor fi inlocuite cu unele noi, moderne, in acest sens se poate cumpara un set de scaune pt bucatarie la Mobiladmd. Este important ca proprietarul sa inteleaga ca este necesar sa investeasca in astfel de piese de calitate pentru ca ele vor fi supuse uzurii si nu vor rezista un timp indelungat daca vor fi ieftine si fabricate din materiale de proasta calitate. Inainte de a cumpara o astfel de mobila este necesar sa se cantareasca bine si sa se aleaga in cunostinta de cauza.

·         Daca in trecut toata lumea isi dorea sa aiba in bucatarie gresie pe jos si faianta pe pereti, acum se pare ca acea moda a fost uitata. Parchetul este preferatul, pentru ca aranjeaza modern intreaga incapere, dand o nota de sofisticat. In acest sens vezi oferta de parchet de lemn existenta in mediul online.

·         Varuirea incaperii nu poate fi lasata la urma, astfel incat culorile vor fi folosite, dar cu masura, spun specialistii in amenajari interioare. De preferat ar fi ca proprietarul sa fie timid in ce priveste aceste lucruri si sa opteze pentru culoare atunci cand vine vorba despre accesorii: un set de draperii colorate, cateva pernute decorative asezate pe scaune, boluri cu pietricele de nuante stralucitoare etc.

·         Electrocasnicele vechi vor fi inlocuite cu unele noi, cu un design modern si in culori menite sa se imbine perfect cu restul mobilierului si cu decoratiunile din bucatarie. Se vor cumpara acele dispozitive necesare in viata de zi cu zi a familiei, insa fara a se face investitii in lucruri inutile sau care vor sta fara a fi folosite.

In concluzie, amenajarea moderna a bucatariei se poate realiza de catre proprietar fara ajutor profesionist cu multa imaginatie, cu dorinta de a arata celor din jur ca se poate si cu o suma minima ce trebuie investita pentru ca acest lucru sa capete contur. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu