cluc24

duminică, 28 ianuarie 2018

Bucuria în lumea reală – Bucuria Darului

Oamenii în general sunt obișnuiți să facă bine sau, doar au impresia... uneori.
Bunătatea nu are unități de măsura în afara bucuriei pe care cel care oferă, o vede în sentimentele celui pe care l-a ajutat.
De obicei oamenii simt bucuria sărbătorilor și atunci încearcă să fie mai buni. Dar nu pot fi așa tot timpul anului?
Chiar și companiile publice dar, mai ales cele private se implică în ajutorarea oamenilor defavorizați sau a celor care vor să-și demonstreze valoarea, având idei dar nu și soluții financiare.
ONG-urile din România pot participa la Campionatul de Bine, competiția dedicată organizațiilor neguvernamentale ce vizează finanțarea proiectelor sociale prin intermediul donațiilor individuale. Această campanie se află deja la a cincea ediție.
Competiția este organizată de Bursa Binelui care este singura platformă online de donații necomisionate din România. În acest an competiția se desfășoară în perioada 5 decembrie 2017 – 19 februarie 2018.

În cadrul competițiiei din anul 2018 participă 44 de proiecte care primesc donații online de la diferite persoane fizice sau juridice. Donația minimă este de cinci lei și nu se percep comisioane, indiferent de suma oferită.
Primele trei proiecte ca valoare de donație și ca donatori, vor fi declarate câștigătoare și primesc ca răsplată dublarea sumei strânse în cadrul competiții, până la limita maximă de 5000 euro de proiect.
După o primă privire, un proiect interesant înscris la Bursa Binelui este cel numit  “Bucuria în Lumea Reală”. Acest proiect reprezintă o sanșă pentru familiile defavorizate din jurul Brașovului.
Aici ca șă în alte părți, există copii care nu pot avea acces la școală iar orice ajutor în alimente, haine și obiecte pentru încălzirea locuințelor  pot însemna recunoașterea valorii morale a omului într-o societate normală. Copilul va observa că sunt oameni cărora le pasă de ei și vor încerca să învețe și să devină și ei în timp, cei care vor ajuta pe alți semeni de-ai lor.
De asemenea, Fundația Bucuria Darului oferă sprijin bătrânilor. Acestora le oferă mâncare la domiciliu și trimite voluntari să-i ajute la treburile uzuale ale casei.
La sediul Fundației de pe strada Gospodarilor din Brașov, tot timpul se găsesc  voluntari care oferă clipe minunate celor necăjiți, care le trec pragul. Tot acolo se pot trimite donații în îmbrăcăminte, jucării, cărți, care să aline lipsurile celor defavorizați și să ofere o sansă de viață, atât celui ce oferă (bucurie sufletească) cât și celui care primește și se poate bucura de acele obiecte.

Ajutorul trebuie acordat atunci când trebuie, cui trebuie și în modul în care este nevoie. Doar împreună putem reuși!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu