cluc24

duminică, 2 august 2015

La mare la soare



Soarele devine tot mai arzător, fapt sesizat de Pătrățel care se tot mișcă de sus în jos, pe pătura de sub umbrela de pe plajă.
Enervat, că abia se deplasase, iar soarele zup după el, Pătrățel se ridică și o pornește spre mare. Intră liniștit dar, tremurând ușor, de primul contact cu apa.
Puțin mai departe, era două fete care se uitau în direcția lui Pătrățel. Acesta, închide ochii și se scufundă în apă, gemând încetițor.
Între timp, Gogonel, apare și el lângă prietenul său. Se uită și el la cele două fete, apoi aruncă o privire spre plajă, plonjând lângă Pătrățel, între acesta și cele două fete. Gogonel se dă în spate pentru a sta de vorbă cu Pătrățel și să aibă în raza vizuală fetele.
Una dintre fete, tocmai își aranja părul, continuând discuția:
-          Vezi ce bine arată tenul meu? Mi-am luat niște produse fito-dermatocosmetice   care se potrivesc pentru orice ten. Înainte să le folosesc pe astea, ultima folosită mi-a produs problemele alea...
-          Da...da...când nu ai ieșit din casă!
-          Da. Nu mă simțeam nici bine, nici nu aveam chef.Astea de acum sunt cu componente bioactive.
-          Văd că au eficiență crescută!
-          Da. Mă simt bine, folosesc doar cantități mici de extract. Tu o duci bine? Dar văd că ai slăbit iar!
-          Am schimbat dieta. Folosesc o altă alimentație. Am niște alimente speciale 
-          Cum așa! Abia mâncai și înainte! Ziceai că alimentația specială vizează diferite aspecte ale sănătății, ale aspectului fizic.
-          Da, dar acum consum făină integrală de orez, cereale fără gluten iar dulciurile sunt mai mult niște fructe uscate.
-          Hm!
-          Mi-a revenit colesterolul la normal, digestia nu îmi mai produce probleme, iar soțul meu este tot mai atras de mine!
Ori vorbăria prea multă, ori amintirea existenței unui soț, sau chiar privirea aruncată de fată, l-au făcut pe Gogonel să o ia agale spre ieșirea din apă, derutându-l pe Pătrățel, ce părea adormit....
Pătrățel o pornește și el spre plajă. Ajuns în apropierea Maimuțelei și a Gogoșarei, , îl vede pe Gogonel luându-se cu mâinile de cap și alergând spre apă. Pătrățel ia loc pe nisip, ascultându-le pe fete, care continuau, convinse, discuția lor, fără a remarca ceva în jurul lor:
-          Organismul trebuie protejat împotriva radiațiilor.
-          Da, stratul de ozon se termină, așa spunea aseară un specialist la televizor – aprobă Maimuțel.
-          De aia am luat eu aceste produse de protectie solara  chiar dacă factorul de protecție este mai mic!
-          Păi nu factorul de protecție este cel mai important?
-          Nu, Maimuțel. Contează enorm beneficiile hidratării, să fie intensă, cu finisare invizibilă și să ducă la o bronzare sănătoasă și rapidă.
-          Da...nu mă gândeam!
-          Mai știi...Pătrățel, data trecută adormise pe plajă și s-a bronzat cu dungi? Avea urme după  ochelarii de soare la ochi... și cartea de citit de pe burtă și gât!
-          Da, ce haios era! – râdeau fetele de Pătrățel, care le asculte stupefiat.
-          Toate femeile se gândesc doar la frumusețe, alimentație...
Între timp, apare Gogonel, care-i face semn lui Pătrățel, că este timpul pentru o bere pe plajă! Pătrățel o pornește după amicul său, dar nu înainte de a se unge cu soluția pe care o lăuda Gogoșar!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu