cluc24

sâmbătă, 30 ianuarie 2021

Protecția dispozitivelor de infracțiunile cibernetice

 

De ce avem nevoie de antivirus?

În prezent majoritatea activităților se desfășoară în mediul online. Pentru diferite interacțiuni ale utiliztorilor pentru rezolvarea nevoilor personale sau profesionale demersurile se realizează prin intermediul device-urilor moderne precum telefoanele smarthphone, tabletele, laptop-urile, Smart TV-urile.

Dacă nu suntem prevăzători, putem pierde informațiile stocate și astfel tot ceea ce am făcut până atunci, a fost în zadar. Un antivirus performant și eficient, precum și un utilizator al dispozitivelor cu aplicații online care este prevăzător reduc la minim acțiuni adverse infracționale.

Orice activitate în online presupune un risc mai mic sau mai mare. Le putem preveni? Da, pentru că pe lângă atenția utilizatorului, folositrea unui antivirus este mai mult decât necesar.

Un utilizator prevăzător urmărește anumiți pași în cadrul activității pentru a evita capcanele celor care vor să profite de facilitățile internetului, prin fraudă.

 

Utilizatorul prevăzător

În cadrul interacținii online cu diferite situri și programe utilizate, trebuie o concentrare intensă asupra unor pași simpli dar eficienți împotriva atacurilor cibernetice.

Salvarea și stocarea informațiilor pe un sistem separat, de tip hard extern sau stich reprezintă o protecție specifică și la îndemâna oricui. Parolele la diferite programe și aplicații trebuie schimbate periodic pentru că pot fi memorate de device și o dată atacat, acesta oferă informațiile infractorului cibernetic.

Tehnologia avansează atât tehnic cât și ca vulnerabilitate, deci este necesară o continuă reînnoire a datele de acces și o verificare constantă pentru ca laptopul (sau orice alt device) să fie configurat corespunzător. În acest caz și folosirea unui serviciu VPN este mai mult decât util. De asemenea, pentru a avea o siguranță suplimentară în exploatare și în păstrarea datelor este optimă activarea autentificării în doi pași.

În cazul folosirii aceluiași dispozitiv pentru stocarea informațiilor personale și a celor specifice serviciului, acestea trebuie separate și protejate individual, ideal ar fi ca acestea să nu fie amestecate. De asemenea este normal o respectare a procedurilor standard în regim work-from-home.

O depistare a tentativelor de înșelătorie începe printr-o analiza atentă a unor mesaje care par suspicioase. O altă oprtunitate pentru utilizator de a detecta atacuri cibernetice, furturi de date este acela de a nu permite aplicațiilor să colecteze date care nu au de-a face cu funcționalitatea aplicației;

 

Avantajele și dezavantajele antivirusului

Dacă ar fi să evoluăm dezavantajele utilizării antivirusului care sunt doar mofturi, acestea de fapt, determină avantajale utilizării acestora.

Unele programe antivirus încetinesc funcționarea, nesemnificativă pentru majoritatea utilizatorilor, a sistemului protejat pentru că verifică toate intrările și activitățile device-ului. Mai bine să mergi mai încet ca să ajungi la capăt decât să te distrugi, să te îneci la mal.

Antivirusul solicite deseori update-uri. Este normal pentru că tehnologia evoluează, vulnerabilitatea se dezvoltă iar antivirusul trebuie să țină pasul. Un antivirus își detectează dușmanii datorită informațiilor pe care le procesează.

Se spune că un program antivirus este scump și are o durată de valabilitate redusă. Bitdefender are un antivirus gratuit, pe langă suitele de securitate plătite ale aceluiași brand. Varianta de antivirus gratuit este Bitdefender Antivirus Free.

Un alt dezvantaj îl constituie pentru unii utilizatori faptul că un antivirus este folosit ca unicat, doar pe un singur dispozitiv, iar dacă acel device se defectează, antivirusul reprezintă o investiție proastă. Bitdefender Total Security oferă protecție completă pentru diferite dispozitive: Windows, macOS, Android și iOS, în timp ce Antivirus Plus și Internet Security sunt destinate dispozitivelor cu Windows, iar Antivirus for Mac celor macOS. Indiferent de dispozitivul utilizat, soluția de securitate se instalează rapid, are un impact redus asupra resurselor dispozitivului tău și oferă o protecție ridicată. De asemenea există pachete de antivirus disponibile pentru 5 dispozitive (Bitdefender Total Security), sau trei device-uri (Bitdefender Internet Security).

Bitdefender este producătorul român de software antivirus în al cărui portofoliu se regăsesc mai multe pachete software atât pentru utilizatorii casnici cât și pentru companii.

Avantajele acestui brand îl reprezintă gama variată de produse oferite în domeniul protecției: Bitdefender Antivirus Free Edition, Premium Security, Small Office Security, Total Security, Internet Security și Antivirus Plus. Utilizarea acestor antiviruși este una ușoară pentru că oferă calitate, siguranță, securitate și o gamă optimă de funcții pentru gestionarea programelor iar butoanele mari facilitează utilizarea acestor programe pe device tactile. 

 

Pachetul Bitdefender Total Security - protecția cibernetică a anului 2021

Acest pachet deține o listă de caracteristici și de protecție pentru 5 dispozitive împotriva amenințărilor noi de tip ransomware pe care le elimină înainte ca acestea să aibă timp să acționeze.

Pachetul este pentru întreaga familie și oferă liniște. Bitdefender Total Security oferă protecție multistrat, protecție webcam, este manager de parole, firewall de confidentialitate, filtru de spam, blocare de site-uri periculoase, protecție operații bancare online, de criptare fișiere, control parental, deține VPN cu 200MB pe zi/dispozitiv, eliminare de malware-uri.


Produsul se achiziționează prin comandă și plată online, apoi se descarcă fișierul de instalare de pe site. Pentru început se testează produsul gratuit 30 de zile, variantă trial apoi se va trece efectiv la solicitarea plății online și activarea pachetului pentru un an.  Instalarea este ușoară și are la baza ei un cod (transmis pe mail) care se introduce în contul creat pe pagina brandului.

Pentru mai multe detalii despre acest pachet, se poate accesa pagina acestui produs Bitdefender Total Security.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu