cluc24

vineri, 22 ianuarie 2021

Ieri, azi și... mâine

 

Undeva în trecut....

Plouă încet. Este toamnă. Privesc pe geam și observ culoarea cenuşie, predominantă a străzii, ca şi al vieţii în general. Începe să se întunece. Soţia mea pregăteşte cele necesare pentru a prepara o prăjitură. Eu mă gândesc să-mi fac o cafea, motiv pentru care iau ibricul şi pun nişte nechezol, aprinzând cu greu focul de la aragaz. Bine că avem ceva presiune la gaz.

Mă aşez pe scaun iar soţia mea îmi pune în brațe o oală cu anumite chestii pentru a le amestecă. Trebuie să facem aluatul, apoi spuma.... Îmi dă obiectul muncii şi încep să-mi folosesc braţele. Mă gândesc la meciurile de fotbal, la vecini şi mă întreb de unde are vecinul meu televizor Toshiba? Zicea că este un produs bun... poate voi avea și eu vreodată....

După câteva minute, cafeaua îşi face de cap, ieşind şi curgând pe aragaz. Noroc că era soţia mea prin preajmă şi evită un dezastru major, în timp ce mă ameninţă cu făcăleţul.

Termin treaba şi o pornesc spre cameră, pornind televizorul pentru a se încălzi până începe serialul obișnuit, de joi, acela fiind momentul nostru de relaxare din cele două ore de program TV.

Revin să termin treaba începută. Soţia mea s-a dus la baie, aşteptând să merg şi eu, pentru a stoarce rufele spălate. Trebuie să le duc apoi în pod.

Între timp scot din frigider mâncarea pentru a se încălzi la temperatura bucătăriei, ca apoi să servim cina pentru că au trecut deja peste patru ore de când ne-am apucat de treabă! În frigider curge puțină apă, semn că se dezgheață.

 

Undeva în prezent...

Bate vântul încetişor...

Azi am ajuns repede acasă. Am de văzut meciurile de la televizor, unele dintre ele sunt chiar interesante.

Pe drumul de la baie spre bucătărie, iau telecomanda pornind televizorul, de unde instantaneu se aude vocea reporterei. Îmi iau cafeaua de la expresor şi o consum relaxat, după care îmi scot mâncarea preparată din sandwich maker iar soţia mea îşi ia la rândul ei,  din cuptorul cu microunde sandwich-ul pe care uitase să-l mănânce mai devreme.

Eu merg la baie pentru a scoate rufele din maşina de spălat şi să le pun în raft, fiind gata uscate. Avem o mașină de spălat funcții pentru dezinfectare și sterilizare, dotată cu mai multe programe de spălare pentru haine din diferite materiale și culori, la temperaturi diverse, cu consum minim de detergent și timp.

Revin în bucătărie unde soţia se mea se împarte între un mixer şi un robot de bucatarie  O ajut şi eu, rezolvând cu o parte din componentele viitoarei prăjituri, cu ajutorul storcătorului de fructe.

După ce termin cafeaua, introduc cana în maşina de spălat vase şi o pornesc spre sufragerie pentru a urmări meciul.

Soţia mea îşi termină şi ea treburile, introduce blatul în cuptor, asezându-se confortabil, în dormitor, la televizor pentru a urmări telenovela. Încă nu s-a întunecat complet deşi este o zi de toamnă târzie.

În pauza de la meci, o să dau cu aspiratorul pentru a face curat, ca în week-end să fim liberi. Între timp mă duc și la frigiderul Toshiba ca să-mi iau ceva bun. Îmi place noul frigider pentru că alimentele se păstrează bine, la temperaturi optime, iar aerul din interiorul acestuia este curat. Frigiderul are funcție de dezinfectare și sterilizare iar prin eliminarea mirosurilor neplăcute se evită apariția bacteriilor și a microorganismelor.



PS: Am aflat de ce este un brand renumit Toshiba, deoarece acesta locuieşte cu noi, prin acele electrocasnice profesionale pe care le avem! Liniile inovatoare, jocurile de lumină pentru înfrumusețarea profilurilor și alegerea materialelor de calitate fac din produsele Toshiba obiecte unice și elegante, perfecte pentru orice mediu.

 

Undeva în viitor...

Viitorul este aşa cum fieare şi-l construieşte.  Acesta depinde de trecut, de eternul prezent şi de gândurile, aspiraţiile, dorinţele noastre pe de o parte şi de invenţiile care apar, tehnologia care este în continuă dezvoltare și progres, pe cealaltă parte.

Existenţa noastră nu poate fi descrisă ca una monotonă, pentru că oricât ne-am uşura viaţă, constatăm că timpul care este cel mai de preţ lucru din viaţă, trece repede şi nemilos.

Poate vom trăi acele momente când prin simple comenzi verbale, electrocasnicele ne oferă ceea ce dorimfără a fi nevoie de intervenția noastră fizică... sau... sau....

 

Imaginile au fost preluate de pe situl brandului Toshiba.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu