cluc24

marți, 26 ianuarie 2021

Pătrățel cucerit de un frigider....

 

Se aude cheia în ușa de la intrare. Pătrățel aleargă și se așează în fotoliu, desfăcând o doză de bere. Maimuțel și Gogoșar intră grăbite în sufragerie și încep să discute și să scoată produsele cumpărate din pachete. În urma lor apare și Gogonel care este greu de identificat în spatele cutiilor pe care le avea în mână.

Pătrățel se agită dar tace. Gogonel scapă de pachetele incomode punându-le pe masă, în fața lui Pătrățel, după care se așează în celălalt fotoliu. Pătrățel îi oferă o bere. Gogonel este fericit și o savurează:

-           Ce bună este! Și rece!

-           Da.

Instantaneu, Gogoșar își întoarce privirea către cei doi vecini:

-           Doar nu ai pus berea în frigider? Nu era loc! N-ai scos nimic de acolo, nu?

-           Ba da... Am scos tot și apoi am pus înapoi - spune calm Pătrățel.

-           Cum?!  Laptele meu pentru prăjitură! -  spune Gogoșar care o pornește spre bucătărie, urmată de Maimuțel.

Când fetele ies din sufragerie, Gogonel se apleacă spre Pătrățel zicându-i:

-           Să vezi ce țipete o să ai!

-           Da, de bucurie - completează Pătrățel.

Spre stupoarea celor doi, liniștea se așterne. Gogonel privește mirat la Pătrățel care stă pasiv și apoi o pornește spre bucătărie. Acolo, Gogoșar tocmai deschisese ușa frigiderului și studia compartimentul de deasupra. Maimuțel se afla lângă ea și studia la rândul ei intens activitatea prietenei sale.

Gogonel se freacă la ochi și exclamă:

-          Ce-i cu frigiderul ăsta! Ce fain este... Mare, încape multă bere în ea!

-          Vezi să nu te bag și pe tine în el - zice Gogoșar. Pătrățeeel!

-          Da - spune cel chemat. Credeam că nu mă mai chemați!

-          Este perfect frigiderul! Și mare. Cred că trebuie să mergem la cumpărături - spune Maimuțel.

-          Eu nu, ajunge pe azi - replică Gogonel.

-          Avem timp - spune Pătrățel. L-am comandat când am cumpărat și cuptorul cu mirounde.

-          Da, e tot Toshiba! - exclamă fericită Gogoșar. Dar de ce îmi dotezi bucătăria?

-          Nu am spus că refacem locul cel mai drag din casa ta cu tot ceea ce este mai bun? Doar ne prepari mâncare bună, sănătoasă... - zice Pătrățel.

-          Oare ai și alte gânduri, cum ar fi să te muți aici? - intervine Maimuțel.

-          Surioară dragă, discutăm de cele mai bune electrocasnice, despre tehnologie. În trecut cine avea un Toshiba era un om de vază, acuma este doar un om normal. Liniile inovatoare, jocurile de lumină pentru înfrumusețarea profilurilor și alegerea materialelor de calitate fac din produsele Toshiba obiecte unice și elegante, perfecte pentru orice mediu.

-          Aha!

-          Frigiderul este realizat prin tehnologia 3 System, folosind o pompă ce generează trei fluxuri de răcire independente care permit diferențierea temperaturilor în diferitele compartimente, făcând astfel posibilă obținerea unei creșteri semnificative a conservării alimentelor, precum și prospețime.

-          Ce fain că este mare - se bucură și Gogonel

-          Se poate extinde capacitatea frigiderului cu 15% doar prin atingerea butonului. Se poate depozita o cantitate suplimentară de 91 de litri de alimente proaspete, prin transformarea unei unități de congelare într-o unitate mini-frigider.

-          Perfect pentru berea noastră - completează Gogonel

-          Temperatura se poate regla reglată de la -18° la 7°, deci se pot păstra atât legume, fructe, pește ori carne în același compartiment, când este nevoie dar nu în același timp.

-          Îmi place că are uși duble și oferă mult spațiu, cam 30% mai mult spațiu față de frigiderul avut! - constată Gogoșar.

-          Ce bine, facem o singură cumpărătură pe săptămână, că avem unde depozita mâncarea - se bucură Gogonel. Și consumă puțină energie electrică.

-    Frigiderul are tehnologia Dual Inverter, adică are un compresor invertor și două ventilatoare. Compresorul asigură mai puține vibrații și zgomot decât un sistem convențional și are o durată de funcționare mult mai mare. Dual Inverter economisește până la 20% din energie în etapele de răcire rapidă și congelare. Compresorul și invertorul variază puterea pentru a stabiliza temperatura.

-          Ce informat ești - se miră Maimuțel.

-          Așa este mereu când se implică - spune Gogoșar.

-          Iar ca să vedeți câte cunosc, frigiderul folosește tehnologia Plasma pure care produce ioni și electroni care pot elimina bacteriile, neutralizează mirosurile și purifică aerul, păstrând alimentele proaspete timp îndelungat și-l salvează pe Gogonel de cumpărături dese - spune Pătrățel..

Gogoșar privește încântată la noul produs electrocasnic și se gândește să-și răsplătească vecinul pentru efort și scoate din cuptorul cu microunde proaspăt achiziționat de Pătrățel în urmă cu câteva zile, o tavă cu prăjituri.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu