cluc24

luni, 7 septembrie 2015

Sentimente și flori



A început sezonul nunților. Parcă am accesa  un program de calculator, copy-paste. Faptul că sunt mai multe nunți, este ceva benefic.
Oamenii au devenit iubitori, își unesc destinele din dragoste, își jură credință veșnică deci societatea este prosperă. Doar familia este temelia existențială a vieții.
Primind mai multe invitații la asemenea momente unice din perspectiva actorilor principali, fără să vreau, m-au cuprins amintirile...
Nunta mea... a fost!  Totul a fost minunat, pregătirile au început, s-au terminat și în ziua mult așteptată, surprizele s-au ținut lanț.
Înainte de eveniment, am tot alergat după una alta ( mă refer la probleme, nu la femei ),  până la epuizare. A fost bine, pentru că astfel  nu am mai mâncat prăjituri, am făcut jogging și am încăput cu brio, în costum!
Natura participa la eveniment. Căldura era enervantă!
Când totul părea în regulă, au apărut micile probleme. Invitații veneau din mai multe zone ale țării, la ore diferite și trebuia să le punem la dispoziție un mijloc de transport. Unul din aceste mijloace de transport, notase greşit adresa, trebuind să plec după ...şofer.
Dimineața, m-am trezit devreme, m-am aranjat și am pornit spre florarie. Pe drum m-am întâlnit cu o verișoară, care căuta să ne cumpere niște flori, motiv pentru care, m-a însoțit.
Ajuns la magazin, aștept cu nerăbdare  buchetul de mireasa, dar mă trezesc cu mai multe buchete de flori. Mă uit mirat, o sun pe viitoarea mea soție.
Normal, ocupată cu treburile specifice mireselor, nu aude. Vânzătoarea mă privește zâmbind. După câteva secunde, mă sună mireasa vieţii mele. Aflu că trebuie să iau și buchetul nașei, precum și alte buchețele. Mă liniștesc. Preiau toate florile, admir buchetul miresei  , plătesc și ies afară, moment în care începe să plouă.
În același timp cu ploaia, se aude și sunetul telefonului. Răspund, iar viitoarea mea soție, îmi spune să nu uit de aranjamentele florale de la restaurant. Revin în magazin și întreb pe vânzătoare dacă știe ceva de aceste aranjamente florale, de la sală. Aceasta zâmbitoare, îmi arată, la intrare, pregătite mai multe flori, într-o lădiță pe care scrie: Flori Cu Drag .
Mă relaxez, mulțumesc, achit restul de comandă, văzând cum dispar florile într-o dubiţă, ajungând înaintea noastră la petrecere. Ce aş fi vrut să fiu în locul lor! Nu în apă, doar ajuns, deja, la destinaţia finală!
Ieșind afară, constat că ploaia s-a transformat într-o ușoară ninsoare... Doar era sfârșit de octombrie!
Soarele a dispărut, cerul plângea că-mi pierd burlăcia iar zăpada ne pregătea să alunecăm pe valurile vieții de familie!
Revenind la personajul principal, adică buchetul de flori, după ce m-am agitat atât să-l aduc actualei soţii, ea l-a aruncat! Da... s-a întors cu spatele spre participanţi şi l-a aruncat în...aer! Speriat, eu răsturnasem un pahar, care s-a spart. Dar cioburile aduc noroc! Până acum, aşa a şi fost!
Buchetul miresei a fost capturat de o tânără domnișoară, care acum se pregătește să-și onoreze promisiunea făcută,  în momentul răpirii acestor flori.
Fiecare floare, poartă un secret al ei, influenţând, personalitatea şi existenţa celei care o primește.
În fiecare an, cu ocazia acestei aniversări, ofer flori cu drag, în schimbul unor zâmbete! Le ofer soţiei, nu altcuiva!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu