cluc24

miercuri, 2 septembrie 2020

Vine Toamna creativă

 

Despre omul care nu gândește, se poate spune că de fapt nu trăiește precum o ființă, ci este doar un element de pe Terra.

De multe ori oamenii refuză să gândească, să mediteze preferând să urmeze calea obișnuită, fără a se implica, așa precum trec gâștele prin apă.

Omul care gândește, deține puterea și spiritul creativității, astfel aducând plus valoare în mediul în care se dezvoltă.

Conform DEX; creativitatea reprezintă o dispoziție potențială de a crea, însușirea de a fi creator. De asemenea capacitate de a crea are ca scop acela de a produce valori.

Creativitatea depinde de mai mulți factori, printre care vârsta și domeniul în care se manifestă.

În copilărie eu am fost creativ din primele momente, fiind printre primii bebeluși care au căzut de pe masă după ce au făcut baie. La botez, am reușit să trag de sutană pe preotul care oficia ceremonia, manifestându-mi astfel, propria-mi capacitate de a hotărî pentru mine însumi.

Crescând în mod normal, nu ca cei care se dezvoltă într-un an cât alții în șapte, creativitatea mea a coincis cu părerile mele despre o viață liniștită. Bunica și mama mea făceau gălăgie prin bucătărie, iar eu i-am pândit până au ieșit fiecare pe un alt balcon, după diferite condimente și i-am înschis. Bucuros și creativ, am părăsit incintele în care se aflau balcoanele, închizând și ușa încăperilor respective: bucătărie și cameră. Apoi m-am dus în sufragerie unde bunicul meu citea ziarul. Am închis și ușa respectivă după care m-am dus sub masă și am început să mă joc. Liniștea a durat puțin pentru că în scurt timp, tatăl meu s-a întors de la servici și a auzit bătăi în uși și voci îndepărtate. După ce s-a asigurat că vocile sunt reale, a eliberat din captivitate pe mama și pe bunica mea. A fot apreciată creativitatea mea....

În prezent, scriu articole pe blog unde creativitatea este la ea acasă. Reusesc să mă strecor cu abilitate printre teme diversificate și uneori aprecierile nu întârzie să apară. Da, aici mă refer la concursurile de blogging în general și la Super Blog în special. Cu această ocazie îmi anunț prezența într-o nouă ediție a acestui concurs, care debutează în prima zi a lunii Octombrie și se termină pe 2 Decembrie.

Ce înseamnă SuperBlog? O competiție în care creativitatea este la ea acasă, deși uneori nu este apreciată de o parte dintre cei care jurizează. Se pot căștiga premii, iar la final, participantul la toate probele, primește diploma de super-blogger.

Creativitatea este ceeea ce menține starea și spiritul încrezător iar omul devine o ființă care caută soluții, idei care prind rădăcini și de multe ori, progresând, ajungem ca prin idei mici să realizăm fapte mari.

Creativitatea alături de imaginație reprezintă o gimnastică a minții, prin care gândurile noastre se pot transforma în idei, ce pot completa și influența în sens pozitiv, viața noastră.

Prin Super Blog s-a realizat o comuniune în care creativitatea este la ea acasă, iar ceea ce gândim și concepem sunt elemente ale gândirii noastre logice și raționale.



Va fi greu, va fi mai ușor... vom vedea în timp. Important este că există o mare familie care participă virtual și ofline la evenimente care pun pe primul plan: omul și valoarea acestuia.

Oamenii cresc, se dezvoltă și evoluează prin oameni și prin ceea ce fac unii pentru alții. Mai presus de toate, se află prietenia.... Dacă fiecare participant aduce un alt concurent, competiția și prieteniile se vor extinde ca într-un lanț.... dar va fi mai greu de căștigat competiți!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu