cluc24

marți, 3 septembrie 2019

Cum descifram informatiile de pe peretele lateral al anvelopei


Metrica sau tipul de anvelopă definește utilizarea corectă a pneului. De exemplu, o denumire "P" înseamnă că este o pneu pentru autoturisme. O denumire "LT" este pentru un camion ușor. Nicio literă înaintea lățimii indică faptul că este un pneu metric european.

Lățimea anvelopei este lățimea anvelopei măsurată în mm de la peretele lateral la cel lateral. Lățimea anvelopei este de 215 mm.

Raportul de aspect este raportul dintre înălțimea secțiunii transversale a pneului și lățimea sa. Spre exemplu, 60 înseamnă că înălțimea este egală cu 60% din lățimea pneului.

Construcția vă spune cum au fost așezate straturile anvelopei. "R" înseamnă radial, ceea ce înseamnă că straturile funcționează radial peste anvelopă. "B" reprezintă o construcție de părtinire, ceea ce înseamnă că straturile funcționează în diagonală peste anvelopă.

Diametrul jantei este lățimea în cm a roții de la un capăt la altul. Diametrul unei roți este de 16 inci. De exemplu. Înlocuiți întotdeauna o anvelopă Goodyear  pe o jantă cu alt pneu cu exact aceleași denumiri de diametru a jantei și litere sufixe.

Indicele de încărcare este un număr alocat care corespunde capacității de încărcare a anvelopei. Majoritatea indicilor de încărcare a pneurilor pentru autoturisme variază de la 75 la 100, dar câțiva transportă mai mult. De asemenea, veți găsi încărcătura maximă în altă parte pe peretele lateral al anvelopei, în ​​kilograme.

Viteza vă indică viteza maximă de serviciu pentru o anvelopă. Cu toate acestea, un rating de viteză nu este o recomandare de depășire a limitelor de viteză și nu indică cât de bine manevrați anvelopele sau curbele.
 Goodyear oferă de asemenea anvelope de înaltă flotație. Veți putea alege dimensiunea anvelopei, dimensiunea jantei în cadrul instrumentului de căutare a anvelopei. Nu știți dimensiunea anvelopei sau nu puteți citi numerele de pe peretele dvs. lateral? Să nu vă faceți griji. Noul  Finder de anvelope vă poate ajuta. Pur și simplu filtrați modelul și versiunea vehiculului dumneavoastră.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu