cluc24

duminică, 29 septembrie 2019

Gânduri și amintiri


Timpul trece repede și uneori regretăm că am ratat anumite oportunități care au apărut și nu le-am acordat atenție. De-a lungul timpului am constatat că anumite gânduri care persistă în mintea noastră ne influențează destinul. Uneori căutăm atât de mult că nu ne dăm seama cănd găsim ceea ce căutăm.....
Fiecare dintre noi, ne decidem din primul moment, modul în care ne vom trăi viața și ne ghidăm după ceea ce ne dorim.
Mie îmi place să scriu, să gândesc, deci mereu voi fi atras de domeniul literar, chiar dacă viața m-a pregătit în alt domeniu, cel al ingineriei.
În viața trebuie să ne acordăm timp și nouă înșine, pentru suflețelul nostru și atunci vom redescoperi viața în adevăratul sens al ei.
Așa cum după o noapte se face zi, iar după toamnă vine iarna, pentru bloggeri, după o vacanța de vară, urmează o nouă competiție Superblog 2019!  Chiar dacă este greu, trebuie să remarcăm frumusețea și farmecul concursului, provocările care ne trec dincolo de limitele propriilor mentalități... uneori. Ceea ce este important, fie că suntem câștigători sau nu, ne îmbogățim viața cu noi prieteni și suntem fericiți când ne revedem cu cei pe care cunoaștem de perioade mai scurte sau mai lungi de timp.
În primăvară a fost cea mai grea competiție dintre cele la care am participat și sunt conștient că aceasta va fi cea mai dificilă pentru că voi fi influențat de anumite probleme care nu țin de mine și sper să termin concursul, să ajung la linie de finish, indiferent de rezultate.
Important este să participi dar frumos este să și căștigi.... Succes tuturor și mă bucur că bloggerii pe care i-am “corup” să participe în trecut au rămas fideli competiției.
Ce-o fi, o fi, vom vedea! Deci îmi anunț participarea la SuperBlog 2019.

sâmbătă, 28 septembrie 2019

Totul se rezuma la ...doar eu

 Fiecare persoană se raportează la sine când dorește ceva anume, fără a se gândi și la cei din jur. Mereu auzim expresia eu vreau care de fapt este un mesaj ce poate fi considerat impunător. Dar nu este chiar așa, fiind doar expresia unei dorințe sau a unei iluzii.
    În unele companii, când se pregătește o lucrare, unii conducători spun că trebuie să facem dar nu se referă la o echipă compactă, ci doar la cel căruia i se adresează și trebuie să execute lucrarea.
     La școală când se conjugă verbul a vrea,  la persoana întâi are o altă intonație față de celelalte persoane. Copilul este pregătit pentru viață, precum a văzut că se întâmplă în jurul său.
    Acel EU ține de stima de sine a fiecărui individ. Cei cu o stimă de sine scăzută intră în depresie și vor fi mereu conștienți că nu sunt capabili să facă lucruri mărețe sau să treacă peste linia trasatî celor care nu se apreciază. Persoanele cu stima de sine mare sunt pregătiți pentru a rezista problemelor care le apar în cale și să treacă peste ele, demonstrând că omul își clădește viața, ci nu el se lasă condus la valurile vieții. Acesta este sensul real al percepției despre el, despre omul pa persoana întâi.
   Omul trebuie să gândească conform propriei concepții dar nu trebuie să privască viața prin ochelari de cal. El nu este singurul care deține adevărul suprem, realitatea ideală ci doar o ființă care gândește și prin logica deducției găsește soluții optime sau preia ideile mai bune ale celor din jur.

vineri, 27 septembrie 2019

Banc - angajatul punctual

Un patron către altul:
– Cum de angajaţii tăi sunt mereu aşa punctuali? Nu întârzie nici măcar unul!
– Simplu: am 30 de angajaţi şi 20 de locuri de parcare fără plată.

miercuri, 25 septembrie 2019

Toamna... A venit Toamna....

Mai cade câte o frunză îngălbenită, semn al sosirii toamnei. Se adună belșugul de pe câmpuri, gospodinele îți pun proviziile pentru iarnă iar copiii încep să studieze, să învețe și să se pregătească pentru a lua viața în piept.
Întunericul se lasă din zi în zi mai repede, iar seara vine din ce în ce mai devreme, golind de timpuriu străzile care în urmă cu câteva luni, fremătau de oameni veseli.
Începe să-și facă apariția ploaia, vestitor al burniței ce se va abate peste noi în scurt timp.
Oamenii se retrag de timpuriu în case pustiind străzile și încep să-și pregătească hainele mai groase, renunțând la ținutele lejere, trimise la odihnă pentru câteva luni.
Fiecare anotimp are avantajele și dezavantajale lui, iar oamenii se adaptează precum Soarele și Luna, care-și împart în mod inechitabil dar totuși ideal, timpul de stăpânire la Pământului!

vineri, 20 septembrie 2019

Un altfel de unt...


Liniștea din casă este întreruptă de soneria de la ușă. Gazda Gogoșar, își ridică privirea din laptop și privește spre asistența din cameră. Pătrățel este atras de imaginile de la televizor, Gogonel se uită spre ușă iar maimuțel își rotește privirea printre cei din încăpere.
Soneria se aude din nou. Gogoșar i se adresează lui Pătrățel:
-          Aștepți pe cineva?
-          Eu? Nu. Doar suntem la tine acasă.
-          Ai mai folosit adresa mea când ai comandat câte ceva ....
-          A...nu... Cămara este plină cu bere deci nu am ce comanda.... Dar nu deschizi că omul insistă!
-          Dacă nimeni nu așteaptă pe nimeni, o fi greșit omul - răspunde Gogoșar revenind cu privirea în laptop.
-          Dar nu se știe ce sare, de unde sare... - spune Pătrățel impacientat.
-          Avem sare - dă o replică acidă, Gogoșar care totuși pornește spre ușă.
În câteva minute, după mai multe priviri ale lui Pătrățel spre ușă, curiozitatea lui Gogonel crește exponențial. Gogoșar revine în cameră cu o cutie.
-          Ce ai acolo?
-          Nu știu.... Tu știi ceva Pătrățel? - întreabă Gogoșar.
-          Bere nu este... poate este unt.
-          Unt?! - se miră într-un glas Maimuțel și Gogonel.
-          Da... Este unt ... - spune Gogoșar care desface pachetul și ceilalți vizitatori, cu excepția lui Pătrățel se îdreaptă spre colet.
Toți se uită la cutia care apare din coletul buclucaș. 

Gogonel ia una dintre cutiuțele din colet, o deschide și ia o părticică mică din conținut pe vârful unghiei și o gustă:
-          Brrr!
-          Nu este de mâncare. Este Lavander and Rosemary Foot Butter. Unt pentru corp - explică agitat Pătrățel.
-          Hai că ne-am dat seama - spune Maimuțel.
-          Acest unt pentru corp, stimulează  terminațiile nervoase, prevenind întinderile și crampele musculare. Spuneai că ai dureri - spune pătrățel privind spre vecinica Gogoșar.
-          Da, așa e....
-          Folosind acest produs, se hrănește și se hidratează pielea piciorului, stimulând circulația și imbunătățind aspectul acesteia, nu că n-ar fi frumos....- se bâlbâie Pătrățel
-          A! Își plac picioarele vecinuței? - își întreabă Maimuțel pe fratele ei, care se îngălbenește.
-          Mă refeream că este perfect pentru îngrijirea zilnică a piciorului, în special pentru sportivi și oameni activi, adică pentru cei care gătesc bunătățuri.....
-          Da...da.... Tot la mâncare își este gândul - reia disputa amicală, Maimuțel cu Pătrățel
-          Untul este benefic pentru călcâiele crăpate, dar eficient și pentru ameliorarea amorțelii, asprimii si uscăciunii acestora.
-          Da... dar nu e bună la gust - se strâmbă Gogonel.
-          Mulțumesc, Pătrățel - spune uimită Gogoșar care uită de problemele fizice de care se plânsese cu o seară înainte și=l strânge în brațe pe Pătrățel.
-          Ce dovadă mai mare de iubire trebuie.... - oftează Maimuțel privind subtil spre Gogonel.


luni, 16 septembrie 2019

O zi cât se poate de obișnuită


Deschid încetișor ochii și constat printre jaluzele se vede o luminiță. Nu este cea de la capătul tunelului, ci doar cea prevestitoare a unei noi zile.
Tresar speriat apoi îmi aduc aminte că am zi liberă de la servici pentru a-mi rezolva unele probleme personale. Privesc la ora indicată de telefonul mobil și constat că mai am trei minute până când urma să mă trezesc oficial, pe muzică.
Mă ridic din pat și o pornesc spre bucătărie să-mi pregătesc cafeaua în tihnă, căci am cîteva minute în plus.
Pun cafeaua și apa în filtru pornind spre baie. Între timp observ că bezna își face apariția, iar rama foto nu-mi indică ora și nu-mi îndrumă pașii. Constat că s-a luat curentul electric. Oftez și merg în baie, apăs butonul pentru lumină dar, normal că este totul în beznă. Îmi verific barba care a crescut și trebuie să mă bărbieresc.
Revin în bucătărie la cafeaua care este în standby, tot din lipsă de curent electric. Iau o lumânare și mă duc la baie, dau drumul la apă dar mă pălește răcoarea lichidului de la robnet. Centrala termică nu-mi transmitea apa încălzită....
Ies pe balcon și după zece minute constat că apare o fâșie luminoasă de la becul lăsat aprins în bucătărie. Pornesc filtrul de cafea și alerg spre baie, dar nu suficient de repede, pentru că curentul electric, dispare din nou.
Oftez și ies pe balcon, după care mă duc la aragaz și pun apă la încălzit. Între timp, curentul electric revine din nou, pentru două minute. Opresc centrala termică, iau apa încălzită și lumânarea pornind spre baie. Reusesc să mă bărbieresc și cu o mică întârziere, plec să-mi rezolv problemele.
Ajuns în stația de autobuz, constat că tocmai plecase cursa de care aveam nevoie și mai aveam de așteptat. Calculez timpii necesari și cred că mă încadrez la limită. Trebuie să ajung până la ora 10.00 să iau o adeverință.
Autobuzul apare calm și gânditor, urc grăbit și validez cardul de călătorie. Încet dar sigur și cu frâne bruște, autobuzul mă duce la destinație. Mai am 15 minute. Cobor în grabă și alerg spre pasajul de trecere pe partea opusă, dar o femeie mă oprește să mă întrebe o adresă. Mă uit mirat la ea, apoi văd denumirea restaurantului pe care-l căută și-i indic direcția cu mâna. Fug din nou și ajung la instituția publică, mă așez la rând.
Sunt trei persoane în fața mea, iar când se deschide și un alt ghișeu, numărul celor din fața mea, crește la cinci. Când reusesc să ajung în fața unei figuri încruntate și-i dau numărul de înregistrare pentru document, îmi spune că trebuie să urc la etaj. Oftez și o pornesc pe scări. Până la urmă mă îndrumă cineva la etajul care trebuie dar ajuns la birou, mi se spune că adeverința este la alt ghișeu, jos. Cobor și prind ultima privire a angajatei care până la urmă îmi îndeplinește cerința.
Pornesc spre centru la medicul de familie pentru a lua o trimitere pentru soție. Era lume multă, de parcă era promoție! Când reusesc să ajung la asistentă, aceasta îmi cere cardul de sănătate și pinul. Primul e ușor, era în buzunar dar pinul.... încerc două variante eșuate, după care solicit ajutor prin telefon.
La ora 15.00 reusesc să termin cu drumurile, plătind și factura la curentul electric după ce am făcut unele modificări la contract. A fost frumos că am studiat oamenii, mentalitățile lor, pentru că am avut 49 de persoane înaintea mea, iar bancomatul de plată se blocase.
Ce zi! M-am grăbit spre autobuz. A venit... după 25 de minute. Urc grăbit și când să-mi validez calătoria prin card, automatul sună strident și mă anunță că este expirat. Nu el, cardul. Imposibil. Mai validez cardurile la doi călători, apoi încerc din nou cu al meu dar același rezultat. O femeie se uită urât la mine, de parcă aș fi vrut să o jefuiesc. Cobor și mă duc să verific cardul dar automatul nu funcționează iar caserița de la casa de bilete mă ajută, spunându-mi că totul este în regulă, poate aparatul era defect. Nu pot verifică pentru că autobuzul a plecat.
După alte 10 minute, urc în altă cursă și descopăr că cardul este normal, nu așa cum a fost ziua pentru mine!

Bucuros că am ajuns acasă, am curent electric, apă caldă și mă relaxez cu o baie fierbinte. Dacă tot nu am reușit să servesc masa în această zi, măcar să am grijă de pielea mea.
Întâi mi-am masat corpul cu un ulei special și natural Cold pressed Extra Virgin Coconut Oil iar după zece minute m-am clătit cu un săpun delicat. Am simțit prospețimea care mi-a oferit o stare de relaxare. Apoi am făcut un duș scurt, parțial scoțian (doar apă rece pentru că se întrerupsese din nou curentul electric pentru cinci minute) și am folosit uleiul ca hidradant, aplicând câteva picături de ulei  cu care m-am masat.

Am pus sticluța înapoi în raft, pentru că imediat apare soția mea care folosește acest ingredient pentru a-și masa părul. 
Uleiul de nucă de cocos este un produs tradițional folosit de oameni din diferite culturi datorită beneficiilor pentru sănătate pe care le oferă. Uleiul de cocos pur este un ulei nutritiv atât pentru piele, cât și pentru păr, conținând antioxidanți naturali care ajută la vindecarea rapida și ușoară a pielii și o protejează atât de radicalii liberi cât și de alți factori de îmbătrânire prezenți în  mediul înconjurător.

Uleiul de nucă de cocoș conține acizi grași care previn infecțiile fungice și bacteriene și decongestionează porii.

Parcă începuse o nouă zi!

duminică, 15 septembrie 2019

Răsfățul unei zile agitaTE


Cu fiecare zi care ne dirijează pașii către evoluția vieții, ne dăm seama că totul devine mai intens, trăind totul la o intensitate tot mai mare.
La servici, munca este din ce în ce mai dificilă, nu datorită evoluției ci prin prisma oamenilor și a mentalităților cu care ne confruntăm.
În cadrul familiei, problemele apar tot mai des, pentru că fiecare membru înaintează în vârstă și are alte idei, concepții și chiar capricii.
Viața politică din România a fost mereu un haos de nedescris care a influențat viața socială și economică. Banii, marfa nostră de schimb au devenit niște idealuri care se pierd în neant.... Banii vin și pleacă iar noi parcă am devenit niște roboți. Alimentele pe care le consumăm încep să ne degradeze fizic și psihic prin modul în care sunt concepute sau crescute!
În urmă cu mulți ani savuram o roșie cu un gust desăvârșir, acum parcă am mâncă niște ingrediente din plastic.... ca atunci când ne puneam jucăriile în gură! Cineva mi-a spus că dacă am trece la vechea alimentație, am avea grețuri pentru că ne-am obișnuit cu ceea ce nu este bun dar este ieftin și există pe piață. 

După o zi obositoare, simțim nevoie unei relaxări. De aceea, folosesc un gel de duș relaxant și sănătos, pentru o piele care să reziste poluării și schimbărilor climaterice care sunt mai frecvente. Acest gel de duș Cedarwood and Patchouli Shower Gel conține și se găsește într-o varietate de ingrediente ecologice și benefice corpului și a pielii: Apă, Potassium Cocoate, Dimethicone, Sodium Lauroyl Sarcosinate, Cellulose, ulei de Ghimbir Siamez (Alpinia galanga), ulei de Ylang Ylang (Cananga Odorata), ulei de Paciuli (Pogostemon cablin), ulei de vetivert (Vetivera zizanioides), ulei de portocale (Citrus sinensis), ulei de Lavandă (Lavender angustifolia), ulei de Geranium (Pelargonium graveolens – mușcată parfumată), ulei de Homalomena aromatica, ulei de Tulsi-busuioc indian (Ocimum basilicum), ulei de Cymbopogon martinii.
Acest gel, într-o cantitate mică, frecată în palme produce o spumă frumos mirositoare care se aplică pe corpul udat în prealabil. Gelul de duș nu conține săpun dar curăță, hidratează, hrănește, împrospătează și catifelează pielea.
Atât cât putem, să avem grijă de noi, să ne simțim bine fizic și psihic, că nu se știe ce ne rezervă viața, într-o lume atât de agitată cu profunde schimbări, de orice fel!

miercuri, 11 septembrie 2019

Imagine - Romania mirifica


Despre magazinele online de bijuterii


În 2018, mai mult de 29 de milioane de persoane au achiziționat zilnic bijuterii online in intreaga lume
Deci, cumpărarea și vânzarea de bijuterii online este o afacere mare și poate fi extrem de profitabilă mai ales pentru producatorii de bijuterii.

Cu statistici ca acestea, cu toate acestea, este sigur să spunem că, concurența este imensă. Nu vă faceți griji totuși! Suntem aici pentru a vă oferi un ghid de experți pentru a vă aduce pe calea cea bună. Sunteți gata să deveniți un antreprenor care vinde online bijuterii?

De se vand bijuterii online?
Piata bijuteriilor fiind o piață online de miliarde de dolari, de ce sa nu va bucurati de o mica bucatica din aceasta piata?

Deoarece bijuteria este un produs de consum, nu cunoaște limite! Bijuterii atrag atat barbatii cat si femeile indiferent de varsta (sau cultura) lor! Având în vedere acest lucru, știți că niciodată nu veți rămâne fără cumpărători.

Verificați ce se cumpără online: Bijuteriile sunt, de asemenea, extrem de diverse.
Vânzătorii pot oferi inele, coliere, brățări sau cerceide buric, doar pentru a numi câteva. Fiecare dintre aceste produse poate fi făcută din sute de metale diferite, cum ar fi aur, diamante, pietre prețioase, cochilii, margele și multe altele!

De fapt, bijuteriile sunt atât de diverse încât, dacă începeți să săpați multitudinea de opțiuni, puteți găsi nenumarate variante. Pentru fiecare piesă unică vine un design unic și așa mai departe.

Sunt multe, totuși? Dacă ceva atât de mic este atât de divers, nu ar trebui să existe nicio problemă in a găsi piese unice pentru a oferi clienților dvs., nu?

Primul aspect asupra caruia  ar trebui să vă concentrați înainte de a începe magazinul dvs. de bijuterii este să înțelegeți cum să îl mențineți în funcțiune.

luni, 9 septembrie 2019

Imagine - Peisaj din Romania


Cât costă într-adevăr pantofii tăi?


În cadrul strategiilor de stabilire a prețurilor, o temă recurentă este ideea că atunci când cumpără un produs, orice preț pe care îl întâmpină sau îl plătesc cumpărătorii poate fi înșelător. De fiecare dată când luați o decizie de cumpărare, prețul unui produs ar trebui să aibă o greutate mică în cazul în care ar trebui să îl cumpărați sau nu. De fapt, de cele mai multe ori, folosirea prețului singur te va atrage să cumperi lucruri care sunt mult mai scumpe pentru tine decât crezi. Principalele motive pentru această judecată greșită sunt doua. În primul rând, costul real al oricărui produs ar putea fi cu mult diferit  și, de obicei, mult mai mic decât prețul de vanzare al produsului. În al doilea rând, cumpărătorii traduc foarte rar prețul produsului într-un număr mai semnificativ: câți bani ar trebui să câștige și, implicit, câte ore ar trebui să muncească pentru a cumpăra produsul.
Pentru a înțelege această idee, să luăm un exemplul de încălțăminte și apoi să stabilim exact cât ne costă cu adevărat pantofii. În discuția care urmează, vom folosi cele mai bune statistici disponibile pentru un consumator. În funcție de propriile circumstanțe, puteți utiliza cu ușurință metoda mea pentru a face acest calcul pentru dumneavoastră. În acest fel vă puteți da seama cât de mult vă costă pantofii (sau orice alt produs pe care îl dețineți).
Ca punct de plecare, trebuie să calculăm câte perechi de încălțăminte deține un consumator. Există multe sondaje diferite disponibile, dar acestea raportează numere care sunt în mare parte în același centru de joc. Pentru exercițiul nostru, să începem cu constatarea că, în medie, bărbații dețin în jur de 7 perechi de pantofi, iar femeile dețin aproximativ 12 perechi de pantofi.
Pe baza acestor valori, să împărțim diferența și să mergem cu 10 perechi de încălțăminte deținute de un consumator. (Rețineți că ar include toți pantofii deținuti, de la flip-flops ieftini Gioseppo  cumpărați dintr-un magazin cu cutii mari, până la adidași de 100 $ + pantofi de designer, achiziționați dintr-un magazin specializat).
Sondajele variază și în funcție de prețurile medii pe care le plătesc consumatorii, dar să presupunem că perechea medie de încălțăminte pentru bărbați are un preț de 65 de euro, iar perechea medie de încălțăminte pentru femei are un preț de 85 euro. Din nou, media este de 75 de euro pe pereche de pantofi.
Folosind aceste numere (și simplificând puțin) putem concluziona că cetateanul mediu a plătit în total 750 euro (= 10 * 75 euro) pentru încălțăminte.

joi, 5 septembrie 2019

Imagine - La mare... a fost odata!


Idei de utilizare a aparatelor de aer conditionat


 Scaderea temperaturii de la valoare initiala la cea indicata de termostat va dura același timp. Informatia este utila pentru cei ce aleg setarea temperaturii prea scăzute, ceea ce in final rezulta intr-o pierderea de energie.
Nu este nevoie de ventilator dacă avem un aparat de aer conditionattip split Daikin de 7000 btu.
Este o idee totusi sa utilizati un ventilator de tavan pentru a ajuta aerul sa circule . Porniți ventilatorul atunci când porniti AC; va va detensiona instalatia AC și va scădea temperatura cu 1-2 unități. 
Lăsând aparatul de aer condiționat la temperatură  scăzută pentru a obține o cameră pre-răcită  nu veti economisi energie, deoarece compresorul lucrează continuu pentru a menține temperatura. În schimb, lăsați camera izolată pentru a preveni pierderea aerului rece. Închideți geamurile pentru a evita umiditatea care intră în cameră.  Vă sugerăm să instalați un termostat programabil pentru a controla temperatura sistemului de aer condiționat în diferite ore ale zilei.
Lăsând ventilatorul de tavan pornit, poate păstra camera rece atunci când nimeni nu este in incapere!
Un ventilator de tavan circulă aerul și ne face să simțim răcoare în  cameră, dar nu poate coborî temperatura camerei. Vă recomandăm să opriți ventilatoarele înainte de a părăsi camera pentru a economisi energie. Cu toate acestea, puteți economisi energie prin punerea în funcțiune a ventilatorului de tavan și reglarea termostatei dvs. la o temperatură mai mare.
Folosiți aparate de aer condiționat numai pentru vară! Există aparate cu regim cald, rece și ventilatie care oferă aer condiționat în funcție de sezon.  La fel ca modul de ventilatie, unitatea de curent alternativ servește la eliminarea excesului de umiditate din încăpere.  În zilele noastre există curent alternativ care se poate dubla ca încălzitor și este potrivit pentru a fi folosit și în climat rece.

marți, 3 septembrie 2019

Printre ganduri pierdute

     Tot mai des aflăm din diferite surse despre persoane care nu se pot acomoda cu cei din jurul lor și decid să se despartă. În prezent, acest fenomen a luat amploare. Este adevărat că multe asemenea relații sunt amplificate atât de sursele mass-media cât și oamenii care le prind din zbor și le transmit mai departe dar toate au la bază un sâmbure de adevăr, că dacă nu ar fi fost nu s-ar fi povestit.

     Fiecare despărțire fie că este pe plan familial sau profesional trebuie să aibă anumite cauze. Niciodată adevărul nu poate fi doar la o persoană, pentru că orice dispută sau conflict apare ca urmare a unor gândiri sau concepții, amplificate de anumite fenomene care pot apărea într-un moment nefavorabil sau doar prielnic interpretărilor.
    Totul ține de sentimente, care din păcate sunt uitate undeva înghesuite în sertarul sufletului. Iubirea, prietenia, recunostința și înțelegerea sunt plecate poate pentru prea mult timp spre o destinație nedefinită.
     Omul este preocupat de realizarea obiectivelor, atingerea țíntelor propuse, uneori uitând care este menirea sa pe lume.
    Noi trebuie să ne amintim de trecut dar să trăim prezentul fără a ne gândi la viitor, pentru că viitorul imediat devine prezent, apoi un simplu trecut…

Cum descifram informatiile de pe peretele lateral al anvelopei


Metrica sau tipul de anvelopă definește utilizarea corectă a pneului. De exemplu, o denumire "P" înseamnă că este o pneu pentru autoturisme. O denumire "LT" este pentru un camion ușor. Nicio literă înaintea lățimii indică faptul că este un pneu metric european.

Lățimea anvelopei este lățimea anvelopei măsurată în mm de la peretele lateral la cel lateral. Lățimea anvelopei este de 215 mm.

Raportul de aspect este raportul dintre înălțimea secțiunii transversale a pneului și lățimea sa. Spre exemplu, 60 înseamnă că înălțimea este egală cu 60% din lățimea pneului.

Construcția vă spune cum au fost așezate straturile anvelopei. "R" înseamnă radial, ceea ce înseamnă că straturile funcționează radial peste anvelopă. "B" reprezintă o construcție de părtinire, ceea ce înseamnă că straturile funcționează în diagonală peste anvelopă.

Diametrul jantei este lățimea în cm a roții de la un capăt la altul. Diametrul unei roți este de 16 inci. De exemplu. Înlocuiți întotdeauna o anvelopă Goodyear  pe o jantă cu alt pneu cu exact aceleași denumiri de diametru a jantei și litere sufixe.

Indicele de încărcare este un număr alocat care corespunde capacității de încărcare a anvelopei. Majoritatea indicilor de încărcare a pneurilor pentru autoturisme variază de la 75 la 100, dar câțiva transportă mai mult. De asemenea, veți găsi încărcătura maximă în altă parte pe peretele lateral al anvelopei, în ​​kilograme.

Viteza vă indică viteza maximă de serviciu pentru o anvelopă. Cu toate acestea, un rating de viteză nu este o recomandare de depășire a limitelor de viteză și nu indică cât de bine manevrați anvelopele sau curbele.
 Goodyear oferă de asemenea anvelope de înaltă flotație. Veți putea alege dimensiunea anvelopei, dimensiunea jantei în cadrul instrumentului de căutare a anvelopei. Nu știți dimensiunea anvelopei sau nu puteți citi numerele de pe peretele dvs. lateral? Să nu vă faceți griji. Noul  Finder de anvelope vă poate ajuta. Pur și simplu filtrați modelul și versiunea vehiculului dumneavoastră.

luni, 2 septembrie 2019

Verdele atât de natural


Toți ne dăm seama că au apărut schimbări climatice care ne afectează viața de zi cu zi și ne influențează inevitabil comportamentul din punct de vedere fizic și/sau psihic.
Ne convine să dăm vina pe alții pentru a ne considera ca fiind persoane responsabile, noi înșine. Dar nu putem face mai mult?
Putem lua atitudine împotriva tăierii copacilor și a diminuării pădurilor care ne furnizează oxigenul atât de necesar pentru toate organismele vii de pe pământ și în același timp, absoarbe bioxidul de carbon, care este nociv pentru sănătate, contribuind la reducerea poluării.
Pădurea în sine este o sursă de medicamente și remedii naturale, care pe lângă starea de relaxare pe care ne-o transmite când o tranzităm chiar și pentru o perioadă scurtă de timp, are efect terapeutic asupra psihicului nostru.
De asemenea, pădurea împiedică eroziunile și alunecările de teren reducând din puterea și gravitatea viiturilor.
Toată lumea este constientă că în pădure se găzduiesc diverse specii de animale, păsări, vegetație deosebit de variatăfiind un sistem ecologic complex, fără de care multe componente ale planetei s-ar pierde pur și simplu.
Apariția marilor corporații care produc poluare și neglijează mediul înconjurător este un alt factor determinat în schimbările climatice.
Folosirea peturilor, a plasticului în general distruge sistemul ecologic al planetei.
Cauzele actualelor perturbații în mediu cu viitoare repercursiuni ce pot fi amenințătoare vin din neglijența oamenilor, uneori chiar din dorința de a face bani din orice, chiar dacă există riscul să nu mai avem unde să-i utilizăm....
Este frumos să mergi la iarbă verde, la grătar, la plajă și în mod normal se consumă anume produse care lasă ambalaje în urma utilizării. Dacă am recicla și am strânge deșeurile, fiecare dintre noi, am face un pas mic dar sigur spre conservarea mediului existent, fără a continua distrugerea.
În jurul blocurilor este nevoie de zonă verde, de recreere, pentru a anihila poluarea produsă de combustibilul mașinilor poluante care încep să ne coplesească și să ne umple orașul, țara și zona noastră de resedință.

În fața și în spatele blocului unde locuiesc, există zonă verde care este îngrijită de noi, de locatari. Vara avem plin de flori, iarbă cosită iar copacii cresc și oferă fructe naturale, chiar dacă o parte dintre ele sunt vandalizate în urma furturilor de către anumiți, așa ziși cetățeni ai comunității.
Păstrând zona verde, îngrijind-o, asigurăm un mediu propice dezvoltării noilor generații, care vor fi mai responsabile ca cele din prezent. Speranță există, mai ales că există filme de desene animate care induc acest lucru în mentalitatea copiilor. Uitându-se la aceste animații alături de părinții lor, acestia pot schimba direcția greșită a celor mari și se pun pregăti pentru salvarea zonei, a orașului și chiar a planetei. Viitorul poate suna bine!