cluc24

joi, 15 august 2019

Deformare profesionala - uitarea vietii personale...

 Omul este atât de preocupat de propria profesie încât şi în timpul liber, întâi remarcă cele legate de meseria lui, apoi descoperă ceea ce este în jur.
 Un electrician, indiferent unde se află, vede calitatea iluminatului, prizele, întrerupătoarele…
    Un pompier, reprezentant PSI, caută mereu să vadă indicatoarele de evacuare în caz de urgență, existența stingătoarelor…
     Un tâmplar privește cu atenție ușile, mesele, chiar și când se află la un restaurant pentru a servi masa…
    Un agent de vânzări, evaluează prețurile la componentele din locația unde se află, iar un agent de asigurări își face calculele necesare, cu bonusurile aferente meseriei.
    Un profesor studiază comportamentul celor din jur, constatând numărul claselor de școală finalizate, ale celor de acolo….
  Un mecanic vede imediat lipsa unui șurub, piulită, de la orice… de la mesele din restaurant până la componentele din  interiorul autobuzelor.
    Un stomatolog, în timpul discuțiilor remarcă problemele dentare ale celui din față, fiind apoi atent la spusele acestuia…
  O croitoreasă, remarcă imediat neconcordanța îmbrăcăminții sau perfecțiunea îmbinărilor.
   Și lista poate continua…
   Important este ca să lăsăm cele legate de servici, undeva într-un sertăraș, al timpului și când suntem în afara serviciului, să ne relaxăm. Fiecare moment din viață, își are rostul său.
    Să ne folosim timpul așa cum se cuvine, pentru că este preţios şi avem nevoie de el. Trebuie să fie aliatul nostru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu