cluc24

joi, 22 februarie 2018

Mașină nouă versus mașină veche


În momentul achiziției unei mașini, fiecare își pune o întrebare, legată de cele două opțiuni existente: mașină nouă sau una second-hand?
Indiferent de varianta aleasă, avantajele și dezavantajele sunt considerabile.
Prețul. O mașină nouă costă mai mult, mai ales dacă cumpărătorul vrea anumite opțiuni personalizate. O mașină second-hand este mai accesibil dar nu se pot cunoaște toate „defectele” acestuia.
Rulajul. La o mașină nouă, rulajul este făcut de primul proprietar, la cele second-hand, kilometrajul poate fi înșelător.
Marca și modelul mașinii. Aceasta poate fi aleasă de cumpărător, fie că își alege un autoturism nou sau vechi, model testat.
Consumul de combustibil. Acesta este influențat de modul locul utilizarii mașinii. O deplasare în afara orașului permite un consum mai mic de combustibil. O mașină veche poate avea probleme mecanice iar acest consum tinde să fie mult mai mare decât la achiziția inițială a acestuia. Consumul este influențat și de tipul combustibilului: benzină, motorină și fluctuația prețului pe piașa companiilor petroliere.
Taxele. Asigurarea unei mașini mai vechi este mai mare față de cele cele noi. De asemenea și alte taxe sunt favorabile mașinilor noi, reducând astfel o parte din cheltuielile de achiziție ale acestui autovehicol, model nou.
Revizia. La mașinile noi, această revizie se face în service autorizat, unde autoturismul este în garanție. Costurile consumabilelor sunt în stabilite de partenerul de service și furnizorii de piese originale, ai acestuia. La mașinile vechi, revizia se face mai des, la doi ani  (față de trei ani, cum este mai nou pentru mașinile noi) dar piesele se pot achiziționa și de la magazine de piese auto cu prețuri mai mici.
Pe lângă aceste dileme, mai apar și accesoriile necesare, cum ar fi anvelopele de iarnă și de vară.
Indiferent de mașina achiziționată, nouă sau veche, SIXT SH este o oportunitate. SIXT SH oferă servicii unice pe piață prin transparența totală, oferind istoria reală a mașinilor second-hand și un pachet de garanție cuprinzător (garanție de 2 ani din bară în bară, în limita a 30.000 de Km) și cel mai bun raport calitate preț.
SIXT Group Romania oferă servicii integrate de leasing operațional, mașini în regim Rent a Car, mașini second SH sau noi și oferă de asemenea service auto.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu