cluc24

marți, 6 februarie 2018

Bursa de bine

Mulți oameni de afaceri joacă la Bursă, uneori cîștigă, alteori pierd. Așa este și în viața de zi cu zi. Omul riscă pentru binele său, sau al celor din jur. Uneori câștigă, alteori, nu!
Puține persoane știu că există și o Bursă a Binelui. Da, se poate juca bunătatea la bursă! Aceasta este o platformă online de donații necomisionate din România, care organizează o competiție anuală, cu diferite proiecte care sunt prezentate publicului. În acest an competiția se desfășoară în perioada 5 decembrie 2017 – 19 februarie 2018.
În cadrul competițiiei din acest an, participă 44 de proiecte care primesc donații online de la diferite persoane fizice sau juridice. Donația minimă este de cinci lei și nu se percep comisioane, indiferent de suma oferită. Primele trei proiecte ca valoare de donație și ca donatori, vor fi declarate câștigătoare și primesc ca răsplată dublarea sumei strânse în cadrul competiții, până la limita maximă de 5000 euro de proiect.
Bursa de Bine este o competiția care ridică bunătatea la rang de noblețe. Omul bun este cel care sădește sâmburii dezvoltării unei societăți sănătoase. În general, oamenii fac bine la sfârșit de an, pentru a-și plăti răutățile din decursul anului care trece. Bunătatea nu are unități de măsură în lumea pământească, poate doar în Lumea de dincolo.
Fiecare persoană, dacă ar face cel puțin un bine celui de alături iar răsplată, să-i fie un bine făcut de acesta, unei alte persoane, societatea s-ar dezvolta și răul ar dispărea, oamenii s-ar înțelege și ar comunica în sensul pozitiv al existenței umane.
În cadrul acestei competiții, eu susțin “Bucuria în Lumea Reală”. Acest proiect reprezintă o sanșă pentru familiile defavorizate din jurul Brașovului.
Aici ca șă în alte părți, există copii care nu pot avea acces la școală iar orice ajutor în alimente, haine și obiecte pentru încălzirea locuințelor  pot însemna recunoașterea valorii morale a omului într-o societate normală. Copilul va observa că sunt oameni cărora le pasă de ei și vor încerca să învețe și să devină și ei în timp, cei care vor ajuta pe alți semeni de-ai lor.  Bunătatea se poate transmite din generații în generații, iar societatea se va dezvolta în sensul pozitiv al existenței umane.
De asemenea, Fundația Bucuria Darului oferă sprijin bătrânilor. Acestora le oferă mâncare la domiciliu și trimite voluntari să-i ajute la treburile uzuale ale casei.  Trebuie să avem grijă de bătrînii noștri, pentru că ei au avut grijă ca să avem astăzi, un prezent. Viitorul însă, depinde de noi și de crezul nostru.
La sediul Fundației de pe strada Gospodarilor din Brașov, tot timpul se găsesc  voluntari care oferă clipe minunate celor necăjiți, care le trec pragul. Tot acolo se pot trimite donații în îmbrăcăminte, jucării, cărți, care să aline lipsurile celor defavorizați și să ofere o sansă de viață, atât celui ce oferă (bucurie sufletească) cât și celui care primește și se poate bucura de acele obiecte.

Oricât de mici sau de săraci am fi, putem influența destinul celor din jurul nostru, chiar cu gândurile și faptele noastre.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu