cluc24

sâmbătă, 21 ianuarie 2017

Un cuptor macro....



Ce bine că este duminică! Pot să-mi fac de cap. Mă uit la ceas. Este 10,30... dimineaţa! Cât am dormit! Mă ridic din pat şi până îmi fac siesta, pornesc cuptorul cu microunde şi filtrul de cafea. Primul nu porneşte iar al doilea face zgomot ciudat. Nu am pus nimic, nici în filtru, nici în microunde. Pun repede cafeaua şi apa, iau farfuria cu mâncarea din seara trecută şi o pun împreună cu un sandwich la microunde, mergând la baie.
După ce beau cafeaua îmi dau seama că am uitat de cuptorul cu microunde. Alerg spre bucătărie, lovind şi răsturnând masa de pe hol, dar totul este în regulă! Prietenii mei mi-au oferit cadou cu ocazia ultimei aniversări ceva ce mi-am dorit. De fapt am fost întrebat ce vreau, iar ca să scap de ei, am spus primul cuvânt venit în minte, adică citit în magazinul unde-mi făceam cumpărăturile: cuptoare cu microunde. Bine că au înţeles că de fapt pluralul se referea doar la o bucată! Era culmea să primesc mai multe, să deschid un magazin! În realitate, am primit unul dar care face cât mai multe la un loc.
În momentul când am introdus primul sandwich, până am căutat să fac reglaje, în instrucţiuni, treaba era deja făcută şi suna alarma. Cuptorul a identificat produsul şi l-a încălzit atât cât era suficient, anuntându-mă prin semnal sonor, o melodie, faptul că îşi făcuse treaba.
Deci pot servi mâncarea, aşa cum vreau, păstrată la temperatura ideală, până la deschiderea uşii şi preluarea produsului.
Între timp descopăr sticla de lapte şi pe cea de bere, rămase pe masă. Le iau şi le pun la locul: frigider şi cuptor cu microunde. Mă întorc la masă şi mi se face poftă de o bere. Mă duc la frigider să scot sticla pe care abia o pusesem acolo şi nu o găsesc. Mă uit pe jos, pe sus, pe geam… nimic! Caut de zor şi mă enervez. Revin la masa din bucătărie unde cuptorul îşi etala calităţile muzicale. Mă uit înăuntru mirat şi descopăr berea! Oare cât de fierbinte este! Deschid uşiţa microundelor şi iau cu grijă berea. Minune! Este perfectă. Nici prea caldă, nici prea rece. Are temperatura ideală. Deci cuptorul cu microunde poate fi şi un mini-frigider!

Acum mă pot relaxa cu adevărat ca un căţeluş răsfăţat!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu