cluc24

marți, 23 iunie 2015

Portofelul buclucaş



Coada imensă de la casele de marcat din magazin provoca o stare de nervi, celor aflați acolo, precum şi mie. Aș fi amânat aceste cumpărături pentru o altă zi, dar se apropia perioada de plecare în concediu şi nu vroiam să pierd timpul. Cel mai de preţ bun al omului, este chiar timpul!
Cu greu, ajung și eu să-mi pun produsele pe bandă și să aștept scanarea lor. Le strâng repede și mă pregătesc să achit contravaloarea lor.
Îmi duc mâna spre buzunarul din spatele pantalonilor și ...nu găsesc ceea ce caut! Încep să devin bulversat. Mă precipit și îndes mâna adânc în buzunarul care se încăpăţânează să fie gol! Încep să caut și în alte buzunare. Nu este și pace! Se aud vociferări de la unele doamne ce se aflau la coadă. Obligat de situaţie şi de starea mea, renunț la produse, iar caserița cheamă șeful de tură pentru a anula factura.
O pornesc supărat spre casă, nervos că mi-am lăsat documentele acasă. Ajuns la destinație, descopăr cu surprindere, absența portofelului și din locul său de odihnă. pe timp de noapte.
Încep să mă uit pe jos, pe sub pat, în frigider...iar privirea îmi cade asupra pungii cu cumpărături, pe care, intrând agitat, o pusesem pe colivia cu peruși. Atenția nu mi-a fost atrasă de faptul că perușii se înfruptau din varză, cât de faptul că exista aceea pungă. Deci eu avusesem portofelul cu mine, la cumpărături...
Până la urmă, mi-am dat seama că mi s-au furat documentele și banii.
A trebuit să mă ocup de anularea cardurilor, rămânând astfel fără sursă de bani pentru o perioadă determinată. La poliție mi s-a solicitat ca să primesc alte acte noi, să le declar pierdute pe cele anterioare. Rămas fără bani și fără acte, mai trebuia să investesc și în anunțuri...
Am început să caut diferite oferte şi condiţii pentru publicarea anunţurilor, ajungând chiar pe un site destinat acestora, comparând diferite preturi pentru anunt in ziar  iar până la urmă am găsit opțiunea ideală și convenabilă. Mereu în viaţă primează adevărul iar atenţia mi-a fost atrasă acel pret anunt in adevarul  care era de departe cel mai bun.
Anunțul a apărut în timp util, urmând ca apoi să mă pot concentra, la varianta optimă cu concediul: să-l anulez, sau să scot repede la vânzare, o locuință pe care vroiam de mult timp să o valorific!
După două zile de la anunț, revenind acasă, deschizând ușa, mă trezesc, cu portofelul, zâmbitor, pe masă. Apare soția mea, care-mi limpezește gândurile care începuseră să o ia razna. Uitasem portofelul, în magazinul de unde făcusem cumpărăturile. După ce cumpărasem varza, pe care o devoraseră perușii, pusesem portofelul în locul legumei...
Totul s-a terminat cu bine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu