cluc24

marți, 9 aprilie 2019

Hai la drum!


Ce bine este să te relaxezi! Simt plăcerea apei calde a unei băi mult dorite. Sună telefonul mobil și răspund instinctiv. Sunt prietenii noștrii din nordul țării. Tocmai se pregăteau de sărbători și vroiau să plece undeva departe de lume și să uite de griji. Ne-au invitat și pe noi. Urma să ne facem o rezervare online în zilele următoare.
După ce termin convorbirea, rămân perplex, iar telefonul mobil îmi cade în apă, în timp ce pe ecran apăruseră noile postări de pe rețeaua de socializare. Mă simt cutremurat și oftez: “De unde bani, că vin sărbătorile și acum trebuie să-mi cumpăr și un telefon nou!”

După ce servim cina, îi spun soției mele de problemele noastre.
Ea exclamă fericită!
-          Ce bine! Mergem și noi undeva în concediu! În călătorie!
-          Păi...da... mergem în fiecare duminică la iarbă verde sau la zăpadă albă...dar...
-          Nu vrei? - face pe supărata soția mea.
-          Ba da! Dar de unde bani?
-          Folosim voucherele mele de vacanță.
-          Ce anume?!
-          Păi nu știi că la bugetari se dau tichete de vacanță?
-          A..da...
-          Bună dimineața!
-          Este seară - zic eu.
-          Mă refeream la mintea ta - primesc un răspuns acid după care urmează o sărutare dulce.
-          Și unde mergem?
-          Păi am auzit de la colegele mele că au fost plecate prin intermediul agenției Travelminit.
-          Foarte bine. Unde are sediu, e aproape de noi?
-          Este din Cluj Napoca.
-          Vai de noi!
-          Nu este problemă, se trimite o solicitare de rezervare a cazării alese, menționând din start că vom achita cu tichete de vacanță. După rezervarea reușită, se trimit tichetele de vacanță către sediul Travelminit din Cluj-Napoca, prin curier, menționând pe plic numărul rezervării.
-          Interesant. Hai să-i căutăm.
-          Uite, dau căutare după plata cu tichete de vacanță prin Travelminit și vezi, au peste 1500 unități de cazare în România, de toate tipurile: hoteluri, cabane, apartamente, vile, pensiuni - spune bucuroasă soția mea
-          Și dacă la prieteni nu le place?
-          Oricum ei vor să vină la noi și să fie cu noi. Nu-i putem invita la noi acasă că vom zugrăvi, dar mă gândeam să le acordăm și lor o mică vacanță la, La Maisonnette , lângă noi în Brașov, în centru ca să viziteze împrejurimile: piața Sfatului, Biserica Neafră, Turnul Alb, Turnul Negru, iar la noi o să vină doar înainte de plecare spre casă. Oricum ziceai că mergi mai devreme la servici și nu știi cum te descurci cu ei pe aici!
-          Bună idee,  dar câți bani avem? Ne permitem?
-          Da. Să nu uităm totuși de cazarea de  La Maisonnette - spun eu agitat.
Până la urmă am lăsat-o pe soția mea, ca de obicei, să aleagă destinația și eu m-am culcat, obosit de atâtea gânduri. Târziu în noapte, m-am trezit speriat că prietenii noștri nu pot cumpără bilete de la Travelminit pentru că nu beneficiază de vouchere de la servici. Soția mea, după ce mi-a luat temperatura, m-a asigurat că nu este nici măcar o mică problemă acest lucru, pentru că se pot achiziționa de pe site și bilete de călătorie și cazare, fără vouchere. M-am liniștit și am adormit ca un prunc....


Abia asteptăm să vină mini-vacanța. Am ales un sejur de 6 zile la Băile Tușnad, cu cazare și mic dejun inclus la Hotel O3zone, de patru stele. Prețul camerei pentru două persoane a fost de 310 lei (cate 155 de lei de persoană) pe zi, iar întregul sejur costă 1550 de lei. Avem de achitat suplimentar, după folosirea tichetelor de vacanță, încă 100 de lei. 


Vom servi masa prin oraș, ne vom plimba și restul de cheltuieli le voi achita eu, nu de alta, dar să nu par a fi un bărbat întreținut, deși voi plăti deasemenea și benzina pentru transportul spre locul de vacanță. Este bine că am ales un loc apropiat de orașul nostru pentru că cheltuielile sunt mai mici, iar timpul pentru distracție este mai mare, nefiind mulți nervi pierduți prin trafic! 

Vom simți aerului ozonat și nu vom rata excursie pe versantul vestic al masivului vulcanic Ciomad și la Lacul Sfânta Ana.

Hotelul ne pune la dispoziție internat gratuit, parcare privată, piscină, saună uscată și umedă, Jacuzzi. Dacă este frig beneficiem de încălzire de la centrala termică, dacă este cald, putem porni aerul condiționat după ce ne delectăm în pat, savurând o bere, în fața televizorului unde rulează un meci de fotbal.
Femeile se pot plimba și pot purta discuții interminabile, iar noi bărbații ne vom îmbrățisa alături de câte o blondă sau brunetă, numită Cski Sor!


Avem bani și pentru surpriza prietenilor noștri, cazarea La Maisonnette, pentru că am primit și eu cadou, câteva tichete de vacanță de la servici, iar procedura de folosire îmi este atât de cunoscută, că le-am prezentat-o și colegilor mei, care au rămas uimiți, cât de multe știu, și cât de bine mă descurc în viață!




Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2019.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu