cluc24

vineri, 12 iunie 2015

Un buchet pentru o viaţă



De multe ori nu ne dăm seama de importanța anumitor lucruri, pe care le facem, doar pentru că trebuie sau pentru că este la modă.
În fiecare perioadă a vieţii, trecem prin anumite etape, realizând anumite fapte, călătorind printre evenimente. Fiecare pas din viaţă trebuie trecut cu zâmbetul pe buze şi cu hotărâre.
Cele mai importante evenimente din viaţa omului, sunt etapele principale ale evoluţiei: copilărie, căsătoria, familia, care lasă diverse imagini în albumul existenţei.
Unul dintre elementele cheie ale imaginii miresei in zilele noastre este reprezentată de buchetul cu flori care o însoţeşte în ultima ei zi de domnişoară şi prima zi de doamnă!
La o nuntă, în general participă mai multe categorii de invitați: rudele mirilor sau a familiilor acestora, participanții care au obligații către miri, apoi cei ce participă de plăcere și cei mai periculoși: bărfitorii. Cei din urmă sunt observatori fini care sunt atenţi  doar să găsească câte ceva de comentat legat orice: de mâncare, de băutură, de muzică, de ținută, de atmosferă, de aranjamente florale şi mai ales de buchetul miresei.
Acești ultimi participanți sunt genul care dacă văd o persoană pe stradă cu blugi rupți, dacă au bani le oferă o pereche nouă impecabilă, iar dacă nu au bani, comentează în  legătură cu eventuala stare materială a purtătorului acelei vestimentații. Ei nu conștientizează că moda, stilul sunt în continuă schimbare.
Dar nimeni nu trebuie să acorde atenţie comentariilor sau insinuărilor acestora. Contează pentru fiecare, ceea ce face, cum se simte.
De fapt, după nuntă, începe prima zi din restul vieţii...
Dacă meniul şi petrecerea sunt organizate pentru satisfacţia invitaţilor, acele buchete mireasa   sunt cele care vor scoate în evidenţă caracterul miresei şi dragostea tânărului cuplu.
Florile din buchetul de mireasa, au anumite simboluri şi superstiţii. Lăcrămioarele sunt simbolul inocenţei, iar mireasa care va dori aceste flori in buchetul ei, este considerată o mireasă credincioasă.
Trandafirul reprezintă cel mai cunoscut simbol al iubirii dintre un bărbat şi o femeie.
Florile şi iubirea mereu au însoţit tânăra domnişoară, la trecerea pragului spre viaţa de familie, de cuplu.



De fapt, femeia nu este ea însăşi o floare?



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu