cluc24

sâmbătă, 23 mai 2020

Provocările copilăriei cu Cartoon Network


Azi copil, mâine....

Se cunoaște faptul că copilăria influențează destinul omului. Provocările din copilăriei sunt doar mici distracții care în timp pot fi țeluri ale vieții normale.
Un copil trebuie să învețe să se descurse singur dar să facă față situațiilor alături de alte persoane, să fie un om abil în cadrul unei echipe.
Inteligența și intuiția se dezvoltă în timp dar trebuie puse bazele lor, încă din copilărie.
Tot timpul, oamenii se plângă că totul merge greu sau prost din cauză că nu avem lideri, deci, un copil trebuie să urmeze exemplul unor personaje îndrăgite, de desene animate și să devină în viitor, de ce nu, chiar e un lider admirat de cei din jur!

Cartoon Network -  pista de lansare a abilităților celor mici

Se spune că ești cea ce trăiești, adică ceea ce-ți place, ceea ce vezi. Deci canalul de televiziune Cartoon Network unul dintre promotorii stilului de viața al celor mici.
Emisiunile educative prezentate de acest canal, au strâns în jurul lor copii din întreaga lume, fiind considerați ca “formatori” ai copiilor.
Felinele Fulger (ThunderCats) este un serial de animație american-japonez care a fost produs de Ethan Spaulding și Michael Jelenic. Noul serial este un reboot al serialului original de televiziune din anii 80, care a rulat cu succes la televiziune în perioada 1985-1989).  ThunderCats a fost produs de Warner Bros și este combinație perfectă între stilul de animație japonez cu cel occidental.
Serialul a avut un episod pilot, o premieră de o oră pe Cartoon Network în data de 29 iulie 2011. În România, această premieră a avut loc pe 14 mai 2012, pe canalul Cartoon Network.
Subiectul este unul simplu și interesant.
Lion-O și celelelate feline fulger Tygra, Cheetara, Panthro, WilyKit și WilyKat scapă cu greu din lumea lor, Thundera, care a fost distrusă și naufragiază pe o planetă pe cât de misterioasă pe atât de exotică, numită Al Treilea Pământ.
Șopârlelor conduse de vrăjitorul Mumm-Ra și Grune Distrugătorul au atacat și au cucerit Regatul Thundera care a fost, de mai multe generații, casa "Felinelor Fulger".
Supraviețuitorii neînfricați pornesc în aventura vieții lor și în căutarea cărții care le poate indica calea prin care să-l învingă pe vrăjitor. Ei trebuie să înfrunte toate pericolele care le stau în cale și să păzească prețioasa carte, ca să nu cadă în mâinile adversarilor, care o pot folosi în scopuri malefice.
Pe parcursul unei săptămâni, alături de copilul tău, puteți rezolva câte o provocare creativă venită din partea personajelor noului serial de desene animate „Thundercats Ragetul”.


Acest serial va fi difuzat de luni până vineri, de la ora 16:50  începând din 18 mai, doar la Cartoon Network. Fiecare personaj al serialului a pregătit câte o provocare potrivită caracterului și propriilor abilități. Urmărind serialul, cel mic poate decide în ce fel și în ce ordine le poate rezolva. Temele principale ale serialului exact cele care fac diferența dintre oamenii care reusesc în ceea ce-și propun și cei care merg... cu valul. Este vorba de lucrul în echipă și prietenia.
Elementele principale sunt personajele grozave ale serialului, vehiculele, armele și locurile interesante pe care acestia le explorează. 
Elementele secundare sunt cele care vin în ajutorul celor mici, pentru că există o serie de cărți ajutătoare ce au ca scop să-i ajute pe acestia să ducă la bun sfârșit fiecare provocare.

Jocul de cărți - ThunderCats

Jocul conține 20 de cărți care se pot descărca de pe site:
- 3 cărți speciale care descriu personajele, explică regulile jocului și ajută la stabilirea unui calendar al provocărilor.
- 7 cărți cu provocări- fiecare provocare este pregătită de către una dintre Felinele Fulger - Thundercats Ragetul,  iar cartea include și imaginea acestuia, pentru a fi ușor de recunoscut cine este cel căruia îi răspunzi la provocare la acel moment.
- 10 cărți ajutătoare ce oferă suport pentru finalizarea cât mai rapidă a provocărilor 
Cărțile pot fi printate și decupate și se poate nota pe ele. Toate provocările își propun să fie amuzante dar să și ajute la dezvoltarea creativității, și totodată să ofere copiilor posibilitatea de a explora și mai mult universul „Thundercats Ragetul”.
Cele mai interesante două provocări dintre cele șapte sunt:
Provocarea lui Leon care îi învață pe cei mici să fie adevărați lideri. Această felină oferă oportunitatea copiilor de a înțelege ce înseamnă să fii un lider.
Provocarea lui Tyagra - cea mai matură și deșteaptă Felină Fulger. Testul conține o serie de cuvinte interesante și importante din cultura felinelor, iar provocarea constă în rezolvarea acestor cuvinte încrucișate. În sprijinul intuiției copilului apare o carte ajutătoare, mai exact foaia cu testul de personalitate : Thundercats Răgetul.
Jocul simplu iar copiii vor fi încântați când vor finaliza fiecare provocare dintre cel șapte.

Începand din 18 mai serialul Thundercats Ragetul se difuzează de luni până vineri de la ora 16:50 numai la Cartoon Network”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu