cluc24

duminică, 23 februarie 2020

Despre un suflet, despre o viață, despre Noel - campanie umanitară


Indiferent de starea noastră psihică, un copil mereu ne atrage atenția. Ne aduce aminte de copilăria noastră, de momentul inocenței.
Când un copil cere ajutor, toți trebuie să intervenim pentru că este un suflet curat și pur aflat la început de drum.
Într-un copil se reflectă viitorul, nu doar al părinților ci și cel al comunității din care face parte.
Indiferent de încăpățînare, ambiții personale sau refulări, toți cei din jurul unui copil trebuie să facă tot posibilul ca acestuia să-i fie bine și să fie SĂNĂTOS!

Destinele celor din jur sunt influenţate în  mod cert și vizibil de viaţa noastră, de conceptele și principiile noastre. Orice pas, bun sau greşit, produce un anumit efect şi asupra celor din jurul nostru.
Oamenii trebuie să gândească cu inima, şi să acţioneze cu sufletul. Nu trebuie să privim doar în ograda noastră, pentru că şi alţii depind de noi.
De multe ori, avem de ales între raţiune sau pasiune, mult prea dificil uneori. Gândim cu mintea dar de puţine ori, nu acţionăm cu inima. Acest lucru nu se datorează faptului că avem o inimă de piatră, cauza este efectul pe care l-ar avea această acţiune.
De multe ori, păstrăm ascuns în suflet, anumite gânduri, pasiuni, vise , idealuri, care rămân acolo prăfuite... De multe ori încercăm să fim duri, să nu ne pese de cei din jur dar în adâncul sufletului nostru nu este chiar aşa!
Acum putem ajuta un copil pe nume Noel, care a fost diagnosticat cu SMA-1.

Informațiile de mai jos au fost preluate de pe blogul “Randurile Evei”:
“Noel s-a născut în 12 iulie 2019 într-o familie simplă, într-o mică localitate din județul Bihor. Al doilea copil al familiei, Noel a dat semne de la șase săptămâni că este ceva în neregulă cu el, motiv care a îngrijorat-o pe mama lui: nu își ținea capul cum o fac alți copii la vârsta respectivă, iar o mână stătea într-o poziție stranie. Au ajuns, astfel, la analize, iar în data de 22 octombrie 2019 aveau să primească rezultatul care le-a dat întreaga viață peste cap părinților lui Noel: micuțul are o boală genetică, numită atrofie musculară spinală.”
“Debutul bolii are loc înainte de împlinirea vârstei de 6 luni, iar copiii diagnosticați cu SMA-1 nu îți pot ține capul, atunci când sunt ridicați în șezut cad în față, membrele pot fi mobilizate pasiv foarte ușor, nu se vor putea ține pe picioare niciodată, nu vor putea umbla sau alerga vreodată. În plus, la scurt timp după debutul bolii, copiii nu mai pot respira singuri, nu pot tuși sau înghiți, ca urmare a deteriorării mușchilor. Tocmai din acest motiv, mulți dintre copiii diagnosticați cu SMA-1 decedează înainte de vârsta de 18 luni din cauza insuficienței respiratorii.”

Pentru această boală există un tratament care l-ar vindeca și care constă într-o terapie genetică. Pentru a avea acces la acest tratament este nevoie de o sumă impresionantă de  2,11 milioane de dolari. 
Pentru cei care pot dona, conturile sunt cele de mai jos, deschise pe numele Olyus Noel Robert:
EUR: RO74BTRLEURCRT0527455101
HUF: RO87BTRLHUFCRT0527455101
RON: RO27BTRLRONCRT0527455101
COD SWIFT: BTRLRO22
PayPal: https://www.paypal.me/HelpNoelSMA1
GoFoundMe: gf.me/u/wfyvjv
Toți cei care doresc să-l ajute pe Noel o pot face în orice mod: donație sau prin distribuirea informațiilor despre acest caz de pe :
- de pe site-ul Asociației pentru Noel.
O altă metodă de sprijin pentru Noel o reprezintă  grupul pentru Noel, unde se pot licita diverse produse și/sau servicii, iar donațiile sunt făcute în conturile copilului.

Să ajutăm un suflet pentru că toți suntem supuși unor vieți agitate, unde nu contează puterea sau faima ci doar ceea ce lași în urma ta, spre binele și ajutorul celor din jurul tău!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu