cluc24

sâmbătă, 22 februarie 2020

Abundența în viața noastră


Conform DEX, prin abundență se înțelege o: cantitate mare de bunuri care întrece mult necesitățile obișnuite; belșug; îndestulare; bogăție.”
Oamenii își doresc abundența în viața lor și prin această bogăție înțeleg, în majoritate, acele belșuguri care sunt doar obiecte care le asigură o existență indestulată.
Tot din DEX, aflăm ce înseamnă cornul abundenței: “abundénță - cantitate mare, belșug; bogăție. cornul ei - corn cu fructe și flori, simbol al belșugului.” 
Deci putem să ne dăm seama că abundența nu înțeamnă doar acele bogății care ne satisfac din punct de vedere fizic (mâncare, bani) ci și acele componente psihice care ne induc mentalitatea vieții. Sănătatea, relațiile cu cei din jur sunt adevăratele simboluri ale belșugului.
Situația financiară ne influențează în mod cert viața pentru că totul se învârte în jurul banilor. Omul care este doar un trecător prin viață poate fi înzestrat cu capacități și abilități de afaceri, sau nu.
Profitul unei faceri nu vine din prețul produsului vândut ci din rolul acestuia în societate, de modul în care interacționează cu sentimentele oamenilor.
Uneori pe parcursul călătoriei noastre prin viață, apar perioade în care lucrurile par a merge într-o direcție neplăcută. Nimic nu merge bine și în orice problemă care apare, vedem un obstacol în calea noastră. Abundența de sentimente pozitive ne pot influența viața și putem alege uneori, acele schimbări la care nici nu nu gândeam.
Fie  că ne referim la sănătate, bunăstare financiară, relații interpersonale, de fapt  vorbim despre ceea ce regăsim în cornul abundenței.
Cornul Abundenţei reprezintă simbolul belșugului și al unei recolte bogate. Conform izvoarelor istorice, cele mai vechi referiri la acest simbol sunt din secolul al VI -lea î.e.n. Cornul Abundenței mai poartă și denumirea de Cornul Amaltheei.
Conform mitologiei, Amalthea a fost zeița care l-a adoptat și crescut pe Zeus –Jupiter. Amalthea a fost femeia greacă care avea o capra. În timp ce se juca cu Amalthea, Zeus a rămas în mâini cu un corn, iar din respect pentru Amalthea pe care o iubea foarte mult, a decis ca acel corn să rămână pentru întotdeauna un corn al abundentei pentru orice este nevoie. În acest mod, Cornul Amalthea devine simbolul abundenței nelimitate.
Ceea ce este important de știut și de recunoscut este faptul că abundența nu reprezintă doar bogația indusă de câștigurile financiare. Uneori poți munci pe brânci, să ai bani dar să-i irosești, adică să fii un bogat sărac!
Omul care are o familie fericită, prieteni, este condus de sentimente pozitive, poate fi mult mai bogat decât un afacerist arogant.
Eu consider că fericirea și abundența constau în bogăția de persoane cu care ai relaționăm în timp. Unii dintre ei fac parte din familie iar alții sunt prieteni care care vin și uneori trec prin viața noastră ca gâsca prin apă. Un prieten adevărat este cel care stă alături în momentele grele, nu doar în cele fericite.
Să nu-i uităm niciodată pe cei care și-au intersectat pașii cu noi, chiar dacă ne-au dezămăgit, să gândim pozitiv: au avut și ei un rol în viața noastră, pentru a ne demonstra ceva sau să ne facă mai puternici.
Abundența face parte din viața noastră, există, dar uneori nu ne dă seama și de multe ori pierdem ceea ce avem pentru că pur și simplu, nu avem ochiul format ca să vedem curcubeul din “spatele” unei ploi.
Cornul al Amaltheei, are darul de a oferi posesorului, orice şi-ar fi dorit acesta. Rămâne dubla întrebare: “Cum activam manifestarea Cornului Abundentei și cum putem să ne bucurăm de această abundență pe termen lung?”
Datorită tumultului vieții, nu ne dăm seama de rolul nostru în viață deci nici de abundența pe care poate o deținem sau dorim să o atragem.



Proiectul "Atrage abundența în viața ta" are drept obiectiv să ofere tuturor oamenilor (indiferent de vârstă, naționalitate, sex, afiliere politică sau religioasă), cele mai simple și mai eficiente tehnici - cu rezultate dovedite - pentru a-și îmbunătăți domeniul financiar, sănătatea și relațiile. “Atrage abundența în viața ta!” organizează o serie de seminarii gratuite al căror scop este să ajute participanții să-și construiască o viață plină de succes și prosperitate. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu