cluc24

vineri, 27 decembrie 2019

Slalom printre indicii


Fără să ne dăm seama, viața noastră este un puzzle în care noi trebuie să ne punem într-o ordinee firească evenimentele, lucrurile și persoanele cu care intrîm în contact. Cu cât este mai dificil, cu atât avansăm în logica minții. Uneori este un adevărat puzzle să ne organizăm timpul și să reușim să îndeplinim ceea ce ne-am propus.
În urmă cu câteva zile am participat la un joc de puzzle, adică la o aventură Escape Room în Brașov. Până atunci nu știam concret ce înseamnă o cameră de evadare, unde trebuie să rezolvi mai multe enigme, puzzle-uri pentru a găsi soluția enigmei și cheia spre evadarea din cameră.
Am participat într-o echipă de patru persoane și trebuie să recunosc că a fost fascinant. Numărul maxim de participanți este de 6.
Chiar găsirea locației unde se afla sala de joc a fost un mic puzzle, dar cu unele indicații am reușit să găsim liftul, să urcăm la etajul 7 și să ajungem la mansardă.
Bucuroși de prima reușită a zilei, am aflat misterul misiunii noastre: 

„King’s Landing  – Cetatea de scaun a Regelui, este sub asediu. O flota inamica numeroasa ataca intr-o ora, iar singura scapare a noastra este vraciul cetatii, care a descoperit reteta pentru Wildfire – focul salbatic, o potiune magica, care arde tot ce ii sta in cale, chiar si pe apa.
Vraciul a disparut insa, si nimeni nu stie unde este ascunsa aceasta potiune magica. Comandantul Garzii Regale v-a trimis pe voi, cei mai loiali soldati, in laboratorul vraciului pentru a gasi focul magic si a salva cetatea de la a fi distrusa!
Daca reusiti, recompensa va fi mare, daca nu, prapadul se va napusti asupra cetatii!” preluare de pe situl gazdei noastre Escape Room Brasov
Povestea acestei aventuri este inspirată din celebrul serial “Game of Thrones”, iar mecanismele folosite și decorul sunt similare cu cele din film.  Aventura durează 60 de minute din momentul intrării în cameră. Timpul care se scurge, apare pe monitorul amplasat pe unul dintre pereții primei încăperi.

Intrând în cameră am rămas surprinși. Niciunul dintre noi nu a participat la vreun puzzle Escape Room și ne gândeam, chiar ne concentram la ceea ce ar trebui să facem. Am început să observăm obiectele din jur, căutând indicii.
În timp, pe monitor apăruse o informație care să ne ghideze pentru un mic pas, ca să avansăm. Încet dar sigur, am reușit să scăpăm din prima încăpere, pornind spre celelalte două.
Jocul a fost interesant și ne-a captat atenția, savurând din plin fiecare pas, fiecare etapă și enigmă descoperită.
Pentru a demonstra prietenilor că am reușit să ieșim, am făcut poze cu panorama din Centrul Civic și ne-am delectat cu amintirile plăcute și gândurile care ne-au frământat. A fost o experiență plăcută care trebuei să fie repetabilă!



Pentru cei interesați să petreacă clipe de neuitat alături de prieteni și/sau chiar alături de familie, datele de contact de la Escape Room Brașov sunt:
Puzzle Punks Brasov
Adresa: Mihai Kogalniceanu nr 11, bl C1, et 8, Brasov (se ia liftul până la etajul 7 apoi se urcă scările spre mansardă)
Telefon:+40 / 754 661 088
Email: wizard@puzzlepunks.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu