cluc24

marți, 1 ianuarie 2019

Fiecare este un lider...


... al propriei vieți. Omul nu poate fi singur pentru că lipsa de socializare ăl va amplasa într-un mediu întunecat și necunoscut. Pentru a reuși în ceea ce întreprinde, trebuie să fie propriul său lider.
Indiferent de sfatiurile celor din jur, fiecare își ia singur decizile, alegând conform propriilor principii, concepții și/sau idei.
Conform specialiștilor în psihologie, un om care vrea să fie un lider desăvârșit trebuie să aibă mai multe calități care să-i aducă aprecierea celor din jur și propria reușită în ceea ce întreprinde: caracterul, carisma, angajamentul, comunicarea, competența, curajul discernământul, concentrarea, generozitatea, inițiativa, ascultarea, pasiunea, atitudinea pozitivă, rezolvarea problemelor, relația, responsabilitatea, siguranța, auto-disciplina, servitudinea, învățarea și viziunea.
Toate aceste caracteristici se referă la sine, la stima de sine.
Riscul și informarea implică caracterul care garantează succesul durabil în fața problemelor. Oamenii se nasc cu un anumit talent dar, caracterul și personalitatea, și le formează singuri, reușind doar prin învățare și reflecție.
Fiecare persoană își caută modele de urmat, descoperă propriile deficiențe și dă piept cu realitatea și reconstruiește atât după victorii cât și după eșecuri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu