cluc24

sâmbătă, 5 august 2017

Răcorindu-ne, salvăm natura

Căldura sufocantă a verii își face simțită prezența. Orașele sunt cuprinse de agitație și oamenii apelează la diverse metode pentru a se răcori: intră în zona de acțiune a fântânilor arteziene, mănâncă înghețată, beau lichide reci, se ascund la umbra puținilor copaci, evadează prin împrejurimi mai răcoroase, pleacă în concedii bine alese sau se folosesc de ventilatoare și/sau aparate de climatizare.
Singurul mod prin care noi ne ascundem de căldura toridă este în parc, unde ne plimbăm prin zona verde, umbrită de copacii atât de vitali propriei noastre sănătăți.
Cea mai bună metodă de răcorire este cea naturală, oferită de natură, copaci, verdeață. Păcat că unii își neglijează proprietatea cea mai valoroasă, pădurea, vânzând copacii pentru avantaje efemere.

Dacă locurile ar fi împânzite de copaci, ce bine ne-am simți! Copacii trebuie lăsați să crească, să fie înalți, apărând și blocurile de atacurile solare.
Ventilatoarele doar „învârt” aerul, dar decât nimic, mai bine și atât. Cei care au instalații de climă sunt mai fericiți. Este adevărat că aceste aparate pot duce spre răceală, dar orice produs are atât avantaje cât și dezavantaje.
Aparatul de climatizare, unitatea interioară trebuie bine amplasat, astfel âncât furtunul de condens să poată funcționa optim, prin cădere, pentru ca acesta să nu se blocheze, dând erori de funcționare pentru climatizare. Unitatea exterioară a instalației de climă se montează în afară locuinței, pe peretele exterior al balconului (la bloc) sau pe pardoseala de lângă perete, în cazul caselor.
Instalațiile de climatizare se aleg în funcție de necesitatea de răcire. În spații medii, ajunge un aparat de climă de 12 000 de btu.
Unul dintre principalii producători de aparate de climă, Daikin, are o campanie  prin care plantează un copac pentru fiecare aparat de aer condiționat vândut, având ca obiectiv plantarea a peste 10 000 de copaci în perioada 5 iunie – 15 septembrie 2017. Mai multe informații legate de campanie, diverse sfaturi eco-friendly se găsec la adresa www.plantamaer.ro. Clienții Daikin se pot înregistra ca voluntari pentru ziua națională de împădurire din 18 noiembrie. Acțiunea de plantare a copacilor are loc în 15 județe.

Interesantă metodă de marketing dar cu folos și pentru clienți și cetățeni!

2 comentarii: