cluc24

duminică, 26 iulie 2015

Prea mult zgomot pentru nimic…



Țânțarii își fac de cap. Plapuma inexistentă, își face apariția pentru a acoperi fața...
Nervii își fac apariția și ei, datorită zumzetului enervant din jur. Pătrățel se ridică din pat și deschide ușa, aprinzând lumina pe hol.
Țînțarul. într-un târziu, se lasă păcălit de lumină, pornind în direcția acesteia. Pătrățel închide repede ușă și sare în pat. Închide ochii...dar se aude zgomotul unui aparat...Se ridică din nou, se uită pe geam, văzând că muncitorii lucrează la drum.
Enervat, pornește televizorul. Iese pe balcon și vede că peste tot este întuneric. Toți dorm... Privește spre apartamentul vecinei Gogoșar, și-l apucă un chef de însurătoare...adică de liniște și somn odihnitor.
Zorile se ivesc iar Pătrățel o pornește spre Gogoșar. Intră fără a bate la ușă. Aceasta este relaxată, sorbind din cafea:
-          Ai putut să dormi? – întreabă Pătrățel
-          Da. De ce nu?
-          Țânțari...muncitori...betonieră.
-          Au lucrat pe stradă? – întreabă Gogoșar care se uită pe geamul din tamplarie pvc 
-          Da. Au făcut gălăgie toată noaptea!
-          Păi ziua este circulație. Trebuie să lucreze noaptea/
-          La tine nu se aude nici vuietul străzii! – remarcă mirat Pătrățel.
Între timp, în apartament își face apariție Gogonel:
-          Bună vecinilor! Ce mă bucur că au terminat drumul din fața blocului!
-          A...nu ai putut dormi! – remarcă Pătrățel
-          Ba da. De ce nu?
-          Păi nu de aia te bucuri că au terminat?
-          Nu! Pot ieși și eu la cumpărături fără să-mi rup gâtul. Eu am termopane  și nu am probleme cu poloarea fonică! – răspunde vesel Gogonel.
-          Ca și mine – remarcă Gogoșar.
În bucătărie ăși face apariția Maimuțel, sora lui Pătrățel:
-          Frățioare...hai să ne punem un tip de geam care să fie folositor nevoilor noastre, că altfel trebuie să mă mărit, să scap de zgomot.
Spunând acestea, liniștea se așterne în casă. Gogoșar soarbe din cafea, Gogonel își toarnă și el puțin din licoarea fierbinte, iar Pătrățel privește pe geam. Maimuțel admiră fereastra vecinei și se uită la fratele ei.
Pătrățel răspunde:
-          Fiecare își face familia când vrea. Un geam ideal, găsesti la Klador, spune Pătrățel, privind la eticheta de pe fereastra din bucătărie.
-          ...
-          Problema sunt țânțarii...fiecare înțeapă când te astepți mai puțin...ca și oamenii – zice Pătrățel privind în zare. Prea mult zgomot pentru nimic....
Pătrăţel tace apoi, gânditor, plănuind deja achiziţia şimontajul noilor geamuri...dar nu pentru că nu ar fi avut gânduri de căsătorie...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu