cluc24

duminică, 28 martie 2021

O poveste de seară

 

Bună seara copii, bună seară părinți și părinți ai părinților! Mă bucur că mă aflu alături de voi, la ceas de seară pentru a vă citi dintr-una dintre cele mai frumoase carti pentru copii.

Astăzi eu sunt Librarul cu papion, cel care vă v-a aduce buna dispoziție.

Această seară este dedicată unei cărți ilustrate întitulată “Tărăboi în grădina de zarzavaturi” care ne dezvăluie fascinația lumii animalelor, în cadrul căreia Moș Pettson întâmpină diverse obstacole în calea îndeplinirii planurilor de peste zi.

Această poveste  a fost scrisă de către suedezul Sven Nordqvist, un maestru desăvârșit al genului literar de povesti pentru copii.

Să vă așezați comod pentru a putea savura aventurile motanului Findus care prin creativitatea de care dă dovadă, reusește să intre în belele dar și să iasă cu bine din orice încurcătură.

Gata, v-ați așezat pe pat, pe fotoliu sau pe covoraș, pentru a asculta povestea magică?

Putem începe lectura și să descoperim noile aventuri ale motănelului vorbăreț Findus.

Era o zi frumoasă de primăvară. Păsările cântau în fiecare tufiș, frunzele și iarba creșteau, gândacii zburau, mișunau și își făceau de lucru peste tot.

Primăvara este anotimpul bucuriei, momentul când ne scoatem capul din nămeții de zăpadă. Este perioada când verdele începe să fie culoarea predominantă. Uităm acele zile friguroase când copiii se joacă cu bulgării de zăpadă și construiesc Omul de Zăpadă cu nasul de morcov. Eu când am fost mic, nu am găsit morcov, astfel că am puș un gogoșar murat, ca nas, pentru Omul meu de Zăpadă. Toți aveau impresia că Omulețul meu a căzut în borcanul de murături!

Când vine primăvare, toți oamenii se înveselesc, iar animalele încep să se agite, ca și cum ar vrea să plece în călătorii. Se știe că primăvara nu este ca iarna!

Primăvara se întorc păsările călătoare pentru a participa la bucuriile oamenilor, să cânte alături alături de ei. Copacii înverzesc iar iarba crește pentru a ajunge la frunzele copacilor, ceea ce nu s-a întâmplat niciodată până acum!

Motanul Findus alerga de colo-colo și speria cărăbușii.

Findus era vesel dar nu alerga pentru că ar fi vrut să fie campion la atletism, ci pur și simplu se plictisea pentru că ideile sale se ascunseseră în iarba verde de acasă. Findus nu găsise nimic ca să toarcă, așa că a trecut la cărăbuși pentru a nu sta cuminte.

Moș Pettson stătea în grădina de zarzavaturi și sfărâma un boț de pământ între degete.

Moș Pettson este asemenea lui Moș Crăciun, care are o făbricuță unde produce zarzavaturi pe care să le ofere celor dornici. El nu coboară pe horn ci  învârte pământul pentru a-l face roditor. Din sacul său magic, oamenii vor primi multe legume și zarzavaturi.

— Da, e vremea, spuse el. Azi putem să semănăm legumele și să sădim cartofii.

Munca este brățară de aur pentru unii, iar pentru alții înseamnă panică... Se aprinde un beculeț roșu care sună lung și....

Dar Findus era de altă părere în ceea ce privea săditul.

Findus vrea să se distreze, iar omul care-i oferă totul nu trebuie să muncească! A simțit teama ca atunci când îl fugăreau șoriceii prin casă! Repede, creativitatea și imaginația lui Findus, răspund la strigătul său! Findus se edea acoperit din lăbuțe pânî în urechi cu pământ, în timp ce starea lui ar fi devenit una de... varză!

Găinile și vacile aveau și ele un cuvânt de spus.

Așa cum voi, dragi copii nu luați singuri deciziile, așa și motănelul nostru apelează la prietenii săi. Vorbește cu găinile cotcodăcind ceva, nefiind sigur de ceea ce la spunea, iar cu vacile începe o discuție mută!

Așa că totul s-a petrecut până la urmă ca de obicei: cu multe peripeții!

Atunci când oamenii vor să muncească, trebuie să se pregătească intens, că este mai bine să te pregătești, decât să nu te pregătești! Un fermier trebuie să facă față capriciilor vremii, a muncii intense și a năzbătiilor animăluțelor care-i fac viața mai frumoasă. Să înceapă aventura celor mici în lumea celor mari !

 


Deocamdată atât pentru astăzi. Vă aștept și în serile următoare pentru a continua povestea și să ne bucurăm în continuare de noi clipe plăcute.

Această carte haioasă se găsește atât în librăria pentru copii, cea fizică cât și într-o librărie online.

De același autor, au apărut și alte cărți precum: Tortul de clătite, Vânătoarea de vulpi, Când Findus era mic și a dispărut, Findus la pescuit, Petrecerea de Crăciun a lui Pettson și Cocoșul lui Pettson.

Eu sunt Librarul cu papion și vă doresc Noapte Bună și să ne reauzim cu plăcere și nerăbdare mâine seară, cu noi aventuri care să  ne readucă zâmbetul pe chip. Un zâmbet înseamnă o nouă zi fericită!

 

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2021, iar imaginile au fost preluate de pe situl Librarul cu papion.

 






 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu