cluc24

marți, 30 iunie 2020

Domnișoara cu finanțele


Georgică se plimbă agitat de-a lungul trotuarului de la un capăt la celălalt. Ajunge în fața florăriei și se întoarce. Se oprește după 200 de pași, privește pe geam și-și continuă drumul spre celălalt capăt. Ajuns în fața unui magazin face cale întoarsă. Revine lângă geamul care-i atrage atenția și oftează. Simte o mână pe umăr și tresare. Îl vede pe colegul său de servici, Marinache:
-          Salut!
-          Salut! Ce faci?
-          Păi pe aici...
-          La bancă?
-          Nu... adică... ba da.
-          Ai nevoie de credit?
-          Nu... Adică nu în bani, doar un credit de încredere!
-          Nu înțeleg, Georgică!
-          Cred că nici eu... - spune Georgică care se oprește din discuție privind la o fată frumoasă care tocmai părăsea banca. Ea se oprește la intrare și urcă în taxiul care oprește în fața ei.
Marinache se uită la Georgică și râde:
-          Înțeleg... te uiți după fete!
-          Nu mă uit după fete... doar după una...
-          Fata care a ieșit de la bancă?
-          Da. Lucrează aici. Adică acolo!
-          Ai vorbit cu ea?
-          Nuuu... Adică am intrat de două ori. O dată era cu un client și mă luase o colega de-a ei. Am întrebat o chestie și am ieșit repede.
-          Și a doua oară?
-          Am stat pe scaun în fața ei și am cerut informații mai detaliate... Dar nu a fost ca la o cafea, că nu am înțeles nimic din ce spunea.
-          Haha - râde Marinache. Trebuie să vorbești pe limba ei. În general femeile se ocupă de finanțe în casă, iar dacă sunt de profesie... trebuie să înveți limba “economică” așa cum ai învățat engleza în liceu.
-          Dar nu pricep nimic....
-          Lasă, caută pe un site, pe internet... informații. Apropo, este un site specific mrfinance unde găsești informații interesante.
-          De unde știi?
-          Îl folosește soția mea. Utilizează comparatorul de credite mrfinance pentru a deveni expertă în domeniul financiar. Să știi că ajută să ințelegi lumea financiara. Platforma oferă informații utile despre credite bancare, credite nebancare, asigurări, utilități, investitii și multe altele.
-          Interesant....
-          Și așa dintr-o discuție despre credite, te trezești într-o discuție despre data nunții - râde Marinache.
Georgică rămâne gânditor dar nu vrea să-i lase colegului satisfacția unei păreri și a unei idei perfecte oferite de acesta, motiv pentru care trece la discuții banale, după care se despart.



Marinache privește la colegii săi care se grăbesc spre casă. Fiecare se grăbește la familie, să fie gata de week-end. Oftează. Soția lui era plecată la mama ei, iar el era singur și se plictisea. În vede pe Georgică și merge la acesta:
-          Mergem la o bere?
-          A, nu pot.
-          Ai program? - se miră Marinache.
-          Da.
-          Ce faci? Pari obosit.
-          Puțin. Ieri alături de o echipă editorială am analizat și cercetat informații despre  serviciile financiare.
-          ??
-          M-am gândit că nu strică să-mi schimb asiguratorul RCA și CASCO. Apropo, am reușit să transfer bani la nepotul meu, de ziua lui! O să-mi iau un credit rapid pentru nevoi personale.
-          Ai temperatură?
-          Nu. De ce?
-          Tu nu ai mașină!
-          Încă nu, dar pot avea!
-          Și ce nevoi personale ai?
-          Multiple. Viața oferă multe oportunități. Am comparat oferte, am studiat și am discutat cu un specialist.
-          Era cumva o specialistă care circulă cu taxiul?
-          Nu va mai circula. O să avem mașina noastră!
-          Poftim? A noastră, adică a voastră?
-          Da. Mă speriasem de asigurări, impozite, cheltuieli, credite, dar acum sunt în siguranță. Am doi profeșioniști alături de mine!

-          Doi?
-          Prietena mea și Mr. Finance! În ultima săptămână am învățat multe. Chiar dacă nu o cuceream pe ea... ajungeam un specialist în finanțe. Apropo, tu ai asigurare la locuință?
-          ??
-          Știi că este obligatorie, dar nu acoperă toate pagubele, doar cutremur, inundații.... însă poți avea o asigurare mai flexibilă. Să știi că o asigurare obligatorie nu este doar obligatorie, ci te ajută dacă ai probleme, dar una flexibilă, te scapă de griji.
-          ???


-          Apropo... mă gândeam și... am găsit soluții pentru investiții. Atât deocamdată, că nu am timp, trebuie să fug.
-          Chiar m-ai făcut curios cu asigurările....
-          Am urmat sfatul tău, citește, informează-te și vei vedea că banii pot aduce liniște, depinde cum îi folosești. Week-end plăcut!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu