cluc24

duminică, 30 iunie 2024

Film: The Salvation – Nu e loc de iertare

 

Un imigrant își așteaptă cu nerăbdare iubita și pe fiul ei. Pe drumul cu căruța spre zona în care locuiește, descoperă mișelia partenerilor de drum. În acel moment își pierde nu doar iubirea dar i se năruie și speranțe de fericire. Suferind, înainte de a-i îngropa pe cei dragi, îi ucide pe cei doi bandiți.

Fratele unuia dintre bandiți vrea răzbunare și începe să terorizeze locuitorii din oraș. Primarul, șeriful și localnicii fac front comun, în tăcerea lor, în dorința de a trăi, de a nu se implica, lăsând ca nedreptatea să fie lege.

Filmul deși face referire la o perioadă din alt secol, este de fapt o realitate care doar își schimbă locul și timpul acțiunii. Cei care trebuie să impună legea și justiția, primarul și șeriful, se lasă corupți de nelegiuiți, iar teama, dorința de a trăi într-o lume minusculă îi fac să uite rolul lor în societate, acționând împotriva intereselor pe care ar trebuiu să le aibă.

Justiția și Primăria sunt elementele definitorii ale unei comunități. Orice societate care nu se bazează pe legi aplicabile tuturor membrilor comunității, acelea nu se pot dezvolta, nu se pot desprinde de haosul creat de incertitudine, nepăsare, uitare.

Teama este o metodă de conducere care din păcate se aplică din cele mai vechi timpuri până-n prezentul actual, când orice luare de atitudine este considerată de cei corupți ca fiind o nelegiuire, nu doar o luare de opinie.

Societatea din trecut și cea din prezent ne arată că dreptatea nu se poate obține pe cale legală, ci doar folosindu-ne de toate instrumentele specifice perioadei în care trăim. În trecut era cunoscută puterea armelor, astăzi, puterea banului devine o certitudine care din păcate va persista atâta timp când o comunictate își pleacă capul cu speranța că sabia… dar dacă posesorul sabiei se împiedică...citește mai departe.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu