cluc24

duminică, 14 iulie 2019

Dumbrava din jurul blocului


Toți ne dăm seama că au apărut schimbări climatice care ne afectează viața de zi cu zi și ne influențează inevitabil comportamentul din punct de vedere fizic și/sau psihic.
Ne convine să dăm vina pe alții pentru a ne considera ca fiind persoane responsabile, noi înșine. Dar nu putem face mai mult? 

Putem lua atitudine împotriva tăierii copacilor și a diminuării pădurilor care ne furnizează oxigenul atât de necesar pentru toate organismele vii de pe pământ și în același timp, absoarbe bioxidul de carbon, care este nociv pentru sănătate, contribuind la reducerea poluării.
Pădurea în sine este o sursă de medicamente și remedii naturale, care pe lângă starea de relaxare pe care ne-o transmite când o tranzităm chiar și pentru o perioadă scurtă de timp, are efect terapeutic asupra psihicului nostru.
De asemenea, pădurea împiedică eroziunile și alunecările de teren reducând din puterea și gravitatea viiturilor.
Toată lumea este constientă că în pădure se găzduiesc diverse specii de animale, păsări, vegetație deosebit de variatăfiind un sistem ecologic complex, fără de care multe componente ale planetei s-ar pierde pur și simplu.
Apariția marilor corporații care produc poluare și neglijează mediul înconjurător este un alt factor determinat în schimbările climatice.
Folosirea peturilor, a plasticului în general distruge sistemul ecologic al planetei.
Cauzele actualelor perturbații în mediu cu viitoare repercursiuni ce pot fi amenințătoare vin din neglijența oamenilor, uneori chiar din dorința de a face bani din orice, chiar dacă există riscul să nu mai avem unde să-i utilizăm....
Este frumos să mergi l iarbă verde, la grătar, la plajă și în mod normal se consumă anume produse care lasă ambalaje în urma utilizării. Dacă am recicla și am strânge deșeurile, fiecare dintre noi, am face un pas mic dar sigur spre conservarea mediului existent, fără a continua distrugerea.
În jurul blocurilor este nevoie de zonă verde, de recreere, pentru a anihila poluarea produsă de combustibilul mașinilor poluante care încep să ne coplesească și să ne umple orașul, țara și zona noastră de resedință. 

În fața și în spatele blocului unde locuiesc, există zonă verde care este îngrijită de noi, de locatari. Vara avem plin de flori, iarbă cosită iar copacii cresc și oferă fructe naturale, chiar dacă o parte dintre ele sunt vandalizate în urma furturilor de către anumiți, așa ziși cetățeni ai comunității.
Păstrând zona verde, îngrijind-o, asigurăm un mediu propice dezvoltării noilor generații, care vor fi mai responsabile ca cele din prezent. Speranță există, mai ales că există filme de desene animate care induc acest lucru în mentalitatea copiilor. Uitându-se la aceste animații alături de părinții lor, acestia pot schimba direcția greșită a celor mari și se pun pregăti pentru salvarea zonei, a orașului și chiar a planetei. Viitorul poate suna bine!
De luni, 8 iulie 2019 s-a lansat la canalul Cartoon Network, cele mai noi episoade ale serialului animat Craig și Dumbrava.
Citând din prezentarea filmului ne putem imagine ce impact puternic și emoțional poate avea această animație:

“Craig este un un puști de 9 ani ce își petrece timpul de după școală explorând, împreună cu cei mai buni prieteni ai săi, J.P și Kelsey, sălbăticia suburbană din vecinătatea lor, cunoscută sub numele de Dumbrava. Fiecare după amiază de zi cu zi se transformă în expediții palpitante prin joacă și imaginație, iar Dumbrava plină de copii și de personaje colorate le permite să trăiască aventuri nesfârșite în fiecare zi, în sălbăticie, în propria lor lume. În fiecare episod copiii se antrezează fie în zone neexplorate din Dumbravă, unde întâlnesc noi copii, fie se confruntă cu probleme în timpul petrecerii lor.
Craig și Dumbrava este un serial ancorat în realitate – nu există monștri sau forțe supernaturale în lumea Dumbrăvii. Magia vine din creativitatea de care copiii dau dovadă atunci când își folosesc imaginația pentru a-și făuri propriul regat în pădure.”
Să ne imaginăm un viitor în care toți oamenii sunt responsabili, atât pentru ei însisi cât și pentru comunitatea din care fac parte.
Am depins de trecut, suntem influențați de prezent dar putem decide viitorul!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu