cluc24

joi, 20 iunie 2019

TIFF - de la festival la platformă


Când ne gândim la TIFF (Festivalul Internațional de Film Transilvania), în mod cert în mintea noastră apar două cuvinte cheie: festival și film.
De la a 18-a ediție, TIFF  mai adaugă un cuvânt care o caracterizează: platformă. La această ediție s-a lansat prima platformă de streaming ce este o continuare în online, a experiențelor de festival: TIFF Unlimited.
TIFF Unlimited reprezintă un proiect de anvergură, o platformă de streaming care permite abonaților accesul atât  la filmele din selecția festivalului, cât și la filme de autor, independente sau premiate, ce sunt indisponibile pe alte canale.
Începând cu data de 6 iunie, pe unlimited.tiff.ro, iubitorii de filme, adică într-un cuvânt: cinefilii vor putea viziona filme din selecția TIFF 2019, selecții din anii anteriori, precum și filme premiate aflate în portofoliul companiilor de distribuție din România.
Pe lângă filemel de pe situri consacrate din rețeaua TV și internet, prin mesajul „The festival must go on. Anytime. Online” al  TIFF Unlimited, platforma oferă acces, oricând și oriunde, deocamdată doar pe teritoriul României, la filme din toată lumea, de pe mai multe device-uri.
Ce așteptări avem de la platforma TIFF Unlimited?
1. Se prezinte filme noi: documentare, artistice
2. Să fie o locomotivă a filmelor românești,
3. Să pună accent pe filme artistice
4. Să se extindă și dincolo de hotarele țării, pentru Diaspora
Pe această platformă, filmele au o durată scurtă de existență, fiind înlocuite permanent, alte filme. Astfel pe lângă calitate, cinefilii sunt “obligați” să urmărească în trei luni filmele dorite, pentru că apoi nu vor mai fi accesibile. Astfel suntem impulsionați, nu o să mai amânăm, spunând că și “mâine este o zi”, căci, o zi va fi, dar poate una după cele trei luni în care am fi putut urmări filmul dorit.
Prețul unui abonament lunar la serviciul TIFF Unlimited este de 5 Euro + TVA/lună. Până pe 9 iunie, utilizatorii au putut opta pentru unul dintre abonamentele disponibile la un preț promoțional – 10 Euro (3 luni), 25 Euro (6 luni), 50 Euro (1 an).
Toți abonații TIFF Unlimited vor beneficia de gratuitate timp de o săptămână, după ce și-au făcut un cont pe site-ul unlimited.tiff.ro. În plus, orice abonament activat, dintre cele trei scoase la ofertă, a oferit acces gratuit timp de o lună la toate filmele de pe platformă, începând din 6 iunie. Din 10 iunie, costul abonamentelor se va modifica astfel: 17 Euro (3 luni), 35 Euro (6 luni), 65 Euro (1 an).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu