cluc24

marți, 4 iunie 2019

Povestea unui băiețel


Vântul adie încetițor. Razele Soarelui se ascund în spatele pădurii bogate de unde se aude ciripitul păsărelelor.
Oamenii se grăbesc spre casă pentru că urmează o nouă zi. Luna anunță Soarelui că este timpul să-și ia rolul în primire.
Undeva pe drum, după un joc de fotbal, un băiețel păsește încet și se asează pe trotuar lângă zona verde și-și pune capul în mâini și suspină. Un bărbat care trece prin zonă se oprește și se apleacă spre acesta:
-          Ce-ai pățit băiete?
-          Mă doare...
-          Ce te doare - soune speriat bărbatul atrțgând atenția altor trecători care se adună lângă băiețel.
-          Frățiorul meu, bebelușul este la spital....
-          Dacă este la spital, se va face bine! - spune bărbatul.
-          Sigur se vindecă! - susține o femeie.
-          Te putem ajuta cu ceva? Vrei să mergi la părinți, la frățior - intervine un brbat ce tocmai coborâse din mașina sa.


Timpul trece, lumea se schimbă și viața devine o dilemă.
Vântul bate cu putere ca un boxer prins în corzi. Soarele a dispărut de mult, ca și copacii din pădurea ce înconjurase orașul. Poluarea se simțea din plin. Undeva departe, în zare, cei de la salubritate adunau gunoaiele lângă care se adunaseră ciorile.
Oamenii se grăbesc spre casele în timp ce vuietul asurzitor al mașinilor acoperă zgomotul notificărilor de pe telefoanele mobile. Luna începe să-și facă simțită prezența.
Undeva pe drum, un băiețel păsește încet și se asează pe trotuar, cu picioarele în băltoaca care se formase într-una din mulțimea de găuri din zonă. Își pune capul în mâini și suspină. Un bărbat care trece prin zonă utitându-se pe telefon, se lovește de acesta și se apleacă spre el, trăgându-l de urechi în timp ce lacrimile copilului curgeau șiroaie pe obraz:
-          Nu mai stai ca un cerșetor!
-          Nu cerșesc, sufăr, mă doare că frățiorul meu, bebelușul este la spital....
-          Așa-i trebuie dacă nu aveți grijă de el - spune bărbatul care-și continuă drumul.
O fată și prietenul ei se sărută îndelung și se opresc în fața copilului:
- În loc să te ocupi de prostii, mai bine mergi la școală!
- Este seară și frățiorul meu....
- Hai, pleacă, nu încurcă drumul!
Între timp, o mașină 4x4 oprește în fața magazinului. Șoferul coboară se uită la copil, încuie mașina și-și face cumpărăturile. După zece minute, după ce prin fața băiețelului au trecut mai multe persoane care fie avea căști în urechi, fie se uitau fix la telefon, suficient ca să se împiedice de copil și să le scape câte o înjurătură, reapare șoferul. Acesta se urcă la volan, dă mașina cu spatele și pornește în viteză, împrăștiind apa de pe carosabil, udându-l pe băiețelul ale cărei lacrimi se amestecau cu apa de ploaie.


Viața ne face tot mai răi sau delăsători. Uneori nu vedem mai departe de viziunea vieții noastre și alții, cei de lângă noi, nu contează. Speranțele lor sunt desarte. Bolile altora par lucruri normale într-o lume anormală.

Un exemplu pozitiv de companie care ajută pe cei cu probleme medicale este HARTMANN. Acest producător german de produse de asistență medicală și de igienă, oferă Asociației ”Inima Copiilor” consumabile care sunt necesare pentru desfășurării în condiții optime a serviciilor medicale pentru copiii aflați în programele dezvoltate de aceasta.
”Inima Copiilor” este o organizație neguvernamentală care a construit Centrul de excelență în cardiochirurgie din cadrul spitalului Marie Curie și care ajută anual sute de copii din România să trăiască și să se dezvolte sănătos.

Compania HARTMANN sprijină Asociația ”Inima Copiilor” cu produse care sunt dedicate atât îngrijirii bebelușilor internați cât și desfășurării activității medicale în cadrul secției de terapie intensivă și în blocul operator Cardiochirurgie din cadrul spitalului Marie Curie.
Fiecare dintre noi, am fost bebeluși, dar poate nu vom ajunge bătrâni, pensionari sau viața ne va una scurtă în care contează ceea ce facem, cum ne comportăm și atitudinea noastră.
HARTMANN a aniversat în 2018, 200 de ani de istorie internațională și cu această ocazie, filiala din România a producătorului german a inițiat proiectul denumit ”Fapte Mici” prin care se extinde astfel programul de susținere a grupurilor și comunităților vulnerabile.
Pentru a demonstra că pute fi și buni, cei care doresc să spijine proiectul ”Fapte Mici”, se pot înscrie în Comandamentul pentru Fapte Mici și pot afla detalii prin accesarea acestui link.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu