cluc24

marți, 30 iulie 2024

Film: Dracula: Untold – Dracula: Povestea nespusă

 

Acest film caută să prezintă o istorie mai ciudată a lui Dracula. Se pornește de le premiza că Vlad Țepes este în continuare inițiatorul legendei Dracula. Filmul atrage prin modul în care se prezintă acțiunea, conducând pe cinefili ca să gândească și să perceapă motivele (re)apariției lui Dracula.

Conform concepției cinematografice, Vlad trăia în Transilvania, la castelul său, în liniște și pace, până conducătorul turcilor, Mehmed a venit să-i ceară bani și să-i predea ca ostatic, pe fiul său. Oamenii lui Vlad se împart așa cum este firea umană în două tabere, mai mult sau mai puțin pe față sau doar vorbind în spate.

Oștenii credincioși lui Vlad se opun supunerii, dar alții vor pace și să fie lăsați să-și trăiască viața minusculă pe care o duc. Vlad refuză să devină frate cu turcul, mai bine se aliază cu Diavolul, care-l convertește la vampirism, într-o peșteră a Întunericului. Vlad nu poate supraviețui..citește mai departe.



miercuri, 24 iulie 2024

Banc: elev patriot

 

Un profesor vorbește despre elevii săi de pe timpuri:

- Dintre toți elevii mei, doar Viorel a rămas în România..

- Bravo lui, mare patriot ! Și.. ce face ?

- Face pușcărie.

duminică, 21 iulie 2024

Film: Captain America The Winter Soldier – Căpitanul America: Războinicul Iernii

 

Captain America este un eou național care a ajutat S.U.A. în timpul războiului mondial. El, alături de alți super-eroi, având super-puteri, a ajutat la stabilirea păcii în lume. Acum este din nou nevoie de el, pentru că pacea este amenințată, de aceea trebuie menținută cu orice preț. Uneori dorința de putere, necesită acțiuni  care nu sunt conforme cu adevărul, influențând nu doar destinul celor din jur ci chiar pe cel al unei întregi națiuni.

Prin atacul asupra colonelului Fury, S.H.I.E.L.D. devine un câmp de luptă, unde Pierce vrea să preia puterea absolută, prin distrugere, crimă și forță. Captain America își reîntregește colaborarea cu Văduva Neagră și zburătorul (prietenul său din perioadele anterioare criogenării sale) pentru a păstră ceea ..citește mai departe.



luni, 15 iulie 2024

Banc: Scoala si cantina

 

La cantina universității, un profesor de matematică extrem de gras, își cumpără ciorbă şi friptură, câte două porții din fiecare.

Ajunge la casă. Casierița socoate bonul la calculator și cere:

- 29 lei 47 bani, va rog.

- Nu-i corect mai socotiți odată - spune profesorul.

Casierița scoate alt bon:

- Mă scuzați, 29 lei și 17 bani.

El iarăși:

- Nu e corect.

Casierița care este o domnișoară tânără, deja se înroșise, dar mai socoate o dată:

- 29 lei 11 bani, la care profesorul:

- Iarăși nu este corect.

Fata, deja disperată:

- Dar cât trebuie să fie atunci?

Profesorul liniștit:

- Nici cea mai mică idee nu am cât costă toate astea, dar pentru două porții identice, trebuie să rezulte un număr par...



vineri, 12 iulie 2024

Film: Teenage Mutant Ninja Turtles – Țestoasele Ninja

 

April O’Neil este o reporteră de teren în căutarea senzaționalului. Ea asistă ți participă intens în diferite zone unde au loc tentative criminale cu bombe și jafuri. Ea asistă de asemenea la unele salvări spectaculoase care o pun pe gânduri. Datorită perspicacității și a curajului datorat curiozității, ea găsește țeștoasele ninja. Astfel îi cunoaște pe Donatello, Raphael, Leonardo, Splinter și pe șeful acestora.

April are ocazia nu doar să sprijine binele dar și să-și atragă diferite tipuri de public ce sunt clasificate în funcție de interesul manifestat...citește mai departe.



marți, 9 iulie 2024

Film: Under the Skin – Pe sub piele

 

O ființă de pe o altă planetă ajunge pe Terra. Ființa devine Laura care începe o călătorie prin țară, la volanul unei mașini. Lumea de unde vine ea, carnea de om este o hrană pentru acele ființe.

Laura este frumoasă și având siguranţa şi automatismele ei, se lasă agățată de bărbați, pe care-i ademenește apoi și îi distruge. De la banalul autostopist, la omul adus de marea agitată pe o plajă părăsită, la care se adaugă un rebel de la o discotecă, ei devin victime ale fetei.  Următoarea victimă, un tțnăr bolnav de neurofibromatoză constituie începutul prăbuşirii automatismului și apare conceptul de gândire, empatie, ceea ce o poate transformă într-o victimă a lumii pământești, confuză lumii de unde ea a venit.

Femeia, chiar dacă nu ar fi de pe o altă lume..citește mai departe.



miercuri, 3 iulie 2024

Film: Let’s Be Cops – Hai să fim polițiști!

 

Ryan și Justin au probleme de adaptare în mediile lor. Justin nu reusește să se impună în lumea jocurilor digitale la firma unde lucrează, iar Ryan este mult prea copilăros și pentru acei copii pe care-i învăța fotbal.

Justin aduce uniforme de poliție acasă pentru a studia în cadrul serviciului pe care-l are. Ryan îl ademenește să se îmbrace în polițiști și să meargă la o petrecere cu costume de carnaval.

După participarea la petrecere, cei doi sunt dezamăgiți și pornind pe drum spre casă, încep să se comporte ca niște polițiști, intrând în conflict cu o bandă, dar admirați de o frumoasă Josie, care se simtă atrasă de Justin, de omul care este sau de uniforma acestuia? Va fi o întrebare la care Justin va avea răspuns la sfârșitul filmului, după ce va avea de înfruntat bandiți, traficanți și...citește mai departe.