cluc24

luni, 24 iunie 2024

Film: Jump Street 2 – O altă adresă de pomină

 

Cpt. Dickson îi trimite pe tinerii agenți: Jenko și Schmidt să lucreze sub acoperire la o facultate pentru a găsi sursa producerii unui drog nou.

Ei au avut probleme cu adaptarea lor în perioada liceului, deci această trecere și continuare a vieții în cadrul sistemului de învățământ tinde să le producă anxietate, tristețe și rememorarea unor vremuri apuse dar cu urme adânci în imaginile subconștientului.

Ajunși în mediul universitar, acestia trebuie să jongleze pe diferite direcții pentru a da de sursa problemelor pentru care au fost trimiși. Între timp, Jenko devine apreciat ca fotbalist, iar Schmidt își găsește iubirea, însă...citește mai departe.



vineri, 21 iunie 2024

Film: Tammy - Bambye

 

Cu o distribuție de excepție, filmul poate nu se ridică la nivelul așteptărilor cinefililor, dar este interesant modul în care se percepe relația dintre oameni, familie și modul de interacțiune al acestora.

Tammy este omului care deși trece prin mai multe eșecuri, decide că trebuie să continue, pentru că viața este o aventură și nimic nu este previzibil. După un accident de mașină, în urma căreia scapă cu bine, ajunge la serviciu și este concediată. Parcă nu ar fi suficient, viață îi mai dă o palmă, descoperind că soțul ei și-a găsit o altă femeie alături de care vrea să-și continue viața.

Plecând la mama ei...citește mai departe.



sâmbătă, 15 iunie 2024

Mendre: PSIHOLOGIA PRIVIRII

 

O expresie des folosită este cea conform căreia „ochii sunt oglinda sufletului”, pentru că dacă privitorul interpretează corect semnalul ochiilor celui cu care comunică, își poate da seama de starea sufletească a persoanei cu care interacționeză.

Un mod de comunicare nonverbală este privirea, prin intermediul căruia se transmit emoțiile, stările sufletești și sentimentele. Ochii nu pot minți, pentru că dacă expresiile faciale ... citește mai departe.



duminică, 9 iunie 2024

Mendre: PSIHOLOGIA VIEȚII – SINGURĂTATEA SOCIALĂ ȘI ÎNSINGURAREA

 

Tumultul vieții ne ademenește și de multe ori uităm să trăim cu adevărat, să simțim adevărata valoare a existenței noastre. Lupta cu provocările, cu munca, cu lipsa timpului ne împing de multe ori dincolo de granițele fericirii care devine efemeră.

Din dorința de a face câte ceva și pentru noi, pentru sufletul nostru, încercăm să ne izolăm de frământările care ne macină gândurile și ne îndepărtăm de oameni și de noi înșine. Fără să ne dăm seama cădem în extreme precum singurătatea socială sau însingurarea.

Specialistul în psihologie: Zlate confirmă că singurătatea se deosebeşte de însingurare, așa încât însingurarea reprezintă o reală pierdere, în timp ce singurătatea este doar o simplă renunţare. Adică mai concret: de însingurare poți  suferi, iar în cadrul singurății cauţi ceva anume.

Singurătatea socială poate fi o stare deosebit de dureroasă. Cu toţii o experimentăm la un moment dat, însă unii oameni pot trăi cu ea chiar și ani la rând. Este foarte epuizantă din punct de vedere emoţional, chiar... citește mai departe.



 

joi, 6 iunie 2024

Film: Manhattan - Bambye

 

Woddy Allen realizează un film de excepție, în care deține și rolul principal,  având la bază viața, prietenia și relațiile care influenâează stările emoționale ale oamenilor.

Isaac este un realizator de emisiune TV care devine plictisit de activitatea sa și mai ales de modul în care este percepută arta, cultura și viața în general. El nu are o viața ușoară, putându-se spune că este nu chiar agitată și parțial romantică. Părăsit de soția Jill care și-a regăsit iubirea în brațele unei alte femei, Isaac se apropie de o adolescentă, dar în vizorul său, apare în timp, o altă femeie care însă este total imprevizibilă.

Suntem doar niște bieți oameni.- spune Yale...citește mai departe.